Transferuri fără număr la Petrolul! Ploieștenii măresc și mai mult cantitatea de jucători adusă pentru acest sezon de Liga 2

Marius ANGHEL 06 Oct. 2020, 16:58 Liga 2
Transferuri fără număr la Petrolul! Ploieștenii măresc și mai mult cantitatea de jucători adusă pentru acest sezon de Liga 2

Petrolul nu sperie pe nimeni cu jocul său, face încontinuu pași greșiți în Liga 2, însă la un capitol își ”sperie” adversarii. Echipa ploieșteană a ajuns la nu mai puțin de 21 de achiziții pentru acest nou sezon. Ultimii doi nou-veniți prezentați oficial sunt portarul Georgi Kitanov și puștiul Vlad Bogdan, despre care Liga2.ro a scris zilele trecute. Între timp, dintre aceste noutăți, Viorel Moldovan a și renunțat la unii jucători, la cât de mulți i-a adus președintele Costel Lazăr.

Petrolul nu se mai oprește din făcut transferuri

Dacă multe dintre echipele din Liga 2 nu-și permit să facă prea multe transferuri, iar altele merg pe continuitate și fac completări acolo unde au nevoie, la Petrolul a devenit deja o obișnuiță ca în fiecare început nou de sezon sau în pauza dintre tur și retur să își schimbe aproape în totalitate lotul. E cazul și în această vară/toamnă, în care formația ploieșteană a ajuns să își aducă nu mai puțin de 21 de noi jucători. Iar această politică aduce și rezultatele ”pe măsură”: Petrolul a ratat de două ori promovarea în Liga 1, iar acum a început la fel de prost sezonul.

Din momentul în care președintele Costel Lazăr anunța că Petrolul și-a încheiat campania de achiziții, înainte de prezentarea oficială a lui Mondragon, echipa a mai adus încă patru jucători.

La cantitate, Petrolul e campioana transferurilor în Liga 2, la calitate, rămâne de văzut!

Georgi Kitanov și Vlad Adrian Bogdan au semnat cu Petrolul

Portarul Georgi Kitanov, ultima dată fost la Astra, îi ia locul lui Cezar Lungu, plecat între timp la Concordia Chiajna, iar la capitolul juniori Petrolul l-a adus și pe mijlocașul de bandă Vlad Adrian Bogdan, care provine de la Viitorul Cluj.

”FC Petrolul Ploiești și-a completat compartimentul portarilor, după ce a ajuns la un acord cu internaționalul bulgar Georgi Kitanov. Acesta a semnat un contract valabil până la finalul acestei stagiuni, cu clauză de prelungire în eventualitatea promovării.

În vârstă de 25 de ani, Kitanov (1.88) a jucat ultima dată tot în România, bifând 12 prezențe în stagiunea 2019-2020 a Ligii 1, în tricoul Astrei Giurgiu. Portarul bulgar are, în același timp, și o experiență bogată la nivel de prim eșalon în țara natală (155 de apariții), acolo unde a jucat pentru Cherno More Varna și CSKA Sofia, cu prima dintre echipe câștigând Cupa și Supercupa Bulgariei, la finalul sezonului 2014-2015.

Cu prezențe în meciurile oficiale ale reprezentativelor „U21”, „U19” și „U17”, Kitanov a fost selecționat în câteva rânduri și la echipa de seniori a Bulgariei, fără să apuce, însă, să debuteze.

Bun venit, Georgi Kitanov!

Încă o investiție în viitor!

Mergând pe linia din ultima vreme, aceea a depistării și atragerii de tinere talente, clubul nostru l-a transferat definitiv pe juniorul Vlad-Adrian Bogdan. În vârstă de 17 ani, Bogdan provine de la ACS Viitorul Cluj, el evoluând pe postul de mijlocaș de bandă.

Bun venit, Vlad-Adrian Bogdan!”, anunță Petrolul.

21 de noi jucători și-a adus Petrolul pentru acest sezon. La doi s-a renunțat deja

Cu cele două noi transferuri, Petrolul își va mări lista achizițiilor pentru acest sezon de Liga 2, fiind, de departe, campioana la acest capitol.

Cu Petrolul au semnat portarul Paul Cristian Cernat și mijlocașul Alexandru Gabriel Damaschin Baron, Ben Levy (mijlocaș, ex Hapoel Petah Tikva), Valentin Balint (atacant, ex CS Mioveni), Amidu Salifu (mijlocaș central, ex Al-Salmiya / Kuweit), Joeri Poelmans (fundaș sau mijlocaș stânga, ex Helmond Sport / Olanda), Bart Meijers (fundaș, ex Almere City), Sory Ibrahim Diarra (atacant, ex CSM Ceahlăul Piatra Neamț), Eugen Zasavițchi (mijlocaș, ex Minaur Baia Mare), Bryan Mendoza (mijlocaș, ex FC Botoșani), Nir Lax (mijlocaș, ex Hapoel Tel Aviv / Israel), Manuel Botic (mijlocaș, ex SC Delta / Austria), Alexandru Dumitru (mijlocaș, ex CF Rayo Majadahonda U19), Răzvan Matiș (mijlocaș, ex Campionii FC Argeș, împrumutat de la Viitorul), Nicolai Cebotari (portar, ex FC Sfîntu Gheorghe), Vasile Buhăescu (atacant, ex Campionii FC Argeș), Jhon Steven Mondragon (fundaș central, ex Sport Boys/ Peru), Rafael Popovici-Ciatău (mijlocaș dreapta, ex Astra) și Marian Huja (fundaș, ex HB Koge).

Petrolul a plecat de ieri într-un mini-cantonament de cinci zile la Poiana Brașov, iar din lot nu mai fac parte deloc moldoveanul Eugen Zasavițchi și Alexandru Dumitru, la care Viorel Moldovan a renunțat.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-a-inceput-mini-cantonamentul-de-la-poiana-brasov-fara-patru-jucatori-in-lot-doi-dintre-ei-nu-mai-continua-cu-echipa-ploiestenii-au-mai-facut-inca-o-achizitie-19151160

Marius ANGHEL 06 Oct. 2020, 16:58 Liga 2
Pe aceeași temă