Florin Stîngă, antrenor în prima ligă! Fostul ”principal” al CS Tunari se alătură staffului unui fost coleg de-ai săi de la FC Brașov

Adi MARICA 04 Jan. 2024, 15:01 Liga 2
Florin Stîngă, antrenor în prima ligă! Fostul ”principal” al CS Tunari se alătură staffului unui fost coleg de-ai săi de la FC Brașov

2024 a venit cu vești bune pentru Florin Stîngă. Antrenorul brașovean în vârstă de 45 de ani, ultima dată pe banca echipei din Liga 2 CS Tunari, și-a găsit un nou angajament, de această dată urmând să fie ”secund”.

Stîngă a acceptat oferta celor de la Petrolul Ploiești și va fi ”secund” în stafful lui Florin Pîrvu. Din echipa tehnică a prim-divizionarei mai fac parte Eugeniu Cebotaru (antrenor secund), Cătălin Grigore (antrenor portari), Laurențiu Marinescu, Carlos Alberto Garcia Menendez (preparatori fizici) și Costel Ilie (team manager).

Florin Stîngă, antrenor secund la Petrolul, în stafful lui Florin Pîrvu

Florin Stîngă și-a început cariera de antrenor principal la AFC Hărman, în Liga 3, în 2017, echipă cu care a ratat dramatic promovarea în ultima etapă.

Apoi, a preluat SR Brașov, echipă cu care a promovat în Liga 3 și pe care a condus-o în perioada 2018-2020. A mai antrenat AFC Odorheiu Secuiesc (Liga 3 / iunie 2020 – iunie 2021), după care a făcut pasul la Liga 2, unde a antrenat jumătate de an Astra (iunie – decembrie 2021). Pentru scurt timp a antrenat și în Liga 1 pe Academica Clinceni, însă aventura la gruparea ilfoveană aflată în colaps s-a încheiat după doar o săptămână. A revenit în Liga 2, unde a condus Viitorul Pandurii Târgu Jiu (iulie 2022 – ianuarie 2023) și CS Tunari (iunie – septembrie 2023).

Florin Stîngă: ”Am acceptat pentru că îl cunosc bine pe Florin Pîrvu”

Ultima sa experiență ca antrenor a avut-o la nou-promovata în Liga 2 CS Tunari, pe care a preluat-o în vară și a condus-o șase meciuri în campionat și două în Cupa României.

”Am avut discuții cu câteva echipe înainte de Revelion, dar nu s-au concretizat. Oferta de la Petrolul a venit în aceste zile și am acceptat pentru că îl cunosc bine pe Florin Pîrvu, cu care am fost coleg la FC Brașov. Sper să facem treabă bună și să ne îndeplinim obiectivele”, a spus Stîngă, care a plecat astăzi cu delegația Petrolului în cantonament în Antalya, Turcia.

În această iarnă, Stângă a purtat discuții cu oficialii echipei SR Brașov, însă negocierile nu s-au concretizat.

Petrolul: ”Bun venit, Florin Stângă!”

UPDATE: Petrolul a anunțat, la o zi distanță după știrea publicată de Liga2.ro, cooptarea lui Florin Stîngă în stafful tehnic.

”Bun venit, Florin Stângă!
Florin Stângă va face parte din staff-ul tehnic al Petrolului, ocupând postul de de antrenor secund.
În vârstă de 45 de ani, Stângă a avut, ca jucător, o experiență bogată la nivel de prim eșalon, cu 156 de prezențe și 12 goluri marcate în tricoul echipelor FC Brașov, Pandurii Tg. Jiu, ASA Tg. Mureș și Corona Brașov. A evoluat și în prima divizie din Grecia, pentru AO Xanthi, iar cariera de antrenor și-a început-o în 2016, pregătindu-le pe AFC Hărman, SR Brașov, Odorheiu Secuiesc, Astra Giurgiu, Academica Clinceni, Viitorul Târgu Jiu și CS Tunari.
Îți dorim mult succes în haita lupilor galbeni!”, sună anunțul clubului din prima ligă.

Foto: Petrolul Ploiești și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-vrea-sa-l-dea-pe-deniz-giafer-in-liga-2-19296745

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-raducioiu-s-a-despartit-de-csc-selimbar-19296749

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionut-pop-pleaca-de-la-steaua-la-fc-hermannstadt-19296741

Adi MARICA 04 Jan. 2024, 15:01 Liga 2
Pe aceeași temă