Portarul dorit de Petrolul a evoluat ultima dată la Astra. Favoritul să acopere locul liber lăsat de plecarea lui Cezar Lungu la Concordia Chiajna

Marius ANGHEL 29 Sep. 2020, 12:24 Liga 2
Portarul dorit de Petrolul a evoluat ultima dată la Astra. Favoritul să acopere locul liber lăsat de plecarea lui Cezar Lungu la Concordia Chiajna

Petrolul a rămas în doi portari, după ce Cezar Lungu (32 de ani) a ajuns la Concordia Chiajna, unde a mers în această vară și golgheterul echipei din ultimele sezoane, Sergiu Arnăutu. Favorit să ajungă sub comanda lui Viorel Moldovan este fostul portar al Astrei Georgi Kitanov (25 de ani).

Președintele Petrolului, Costel Lazăr, anunța zilele trecute că e în căutarea unui portar și că pregătește legitimarea unui fundaș central portughez de origine română.

Georgi Kitanov este dorit de Petrolul

Dacă numele fundașului este cunoscut, acesta fiind Marian Huja, potrivit Ziarul Prahova, portarul vizat de ”lupi” este un fost jucător al Astrei, Georgi Kitanov, jucător care s-a despărțit de prim-divizionară în luna mai. Internaționalul bulgar de 25 de ani este liber de contract după ce la formația din Giurgiu a evoluat în 13 jocuri și în 12 a fost rezervă în sezonul trecut. În cariera sa a mai evoluat pentru Cherno More și CSKA Sofia și a avut meciuri la naționalele de tineret și juniori ale țării sale natale.

”Ne mai interesează și un portar pentru că vedeți ce se întâmplă, nu avem certitudinea că lucrurile se derulează ca înainte de pandemie. Avem în vizor câteva subiecte, să vedem, săptămâna aceasta vom decide, mai ales că Cebotari va pleca la naționala Moldovei. Sunt și români și străini. Împreună cu Viorel Moldovan vom lua o hotărâre care să fie de bun augur pentru echipă. Bineînțeles că va prima valoarea”, a precizat Costel Lazăr la Realitatea Sportivă.

Raul Avram și Nicolae Cebotari, ceilalți portari ai Petrolului

Pe postul de portar, Petrolul îi are pe Raul Avram (27 de ani), titularul din sezonul trecut, cât și cel care a apărat în toate cele cinci jocuri din această ediție a Ligii 2, și moldoveanul Nicolae Cebotari (23 de ani), achiziționat nu cu mult timp în urmă.

Petrolul s-a despărțit de curând de Cezar Lungu, portar care a semnat cu Concordia Chiajna, unde a fost rezervă în etapa a 5-a, în deplasarea de la Turris Oltul Turnu Măgurele.

Petrolul, campioana transferurilor pentru acest sezon de Liga 2

Cu cele două noi transferuri, Petrolul își va mări lista achizițiilor pentru acest sezon de Liga 2, fiind, de departe, campioana la acest capitol.

Cu Petrolul au semnat portarul Paul Cristian Cernat și mijlocașul Alexandru Gabriel Damaschin Baron, Ben Levy (mijlocaș, ex Hapoel Petah Tikva), Valentin Balint (atacant, ex CS Mioveni), Amidu Salifu (mijlocaș central, ex Al-Salmiya / Kuweit), Joeri Poelmans (fundaș sau mijlocaș stânga, ex Helmond Sport / Olanda), Bart Meijers (fundaș, ex Almere City), Sory Ibrahim Diarra (atacant, ex CSM Ceahlăul Piatra Neamț), Eugen Zasavițchi (mijlocaș, ex Minaur Baia Mare), Bryan Mendoza (mijlocaș, ex FC Botoșani), Nir Lax (mijlocaș, ex Hapoel Tel Aviv / Israel), Manuel Botic (mijlocaș, ex SC Delta / Austria), Alexandru Dumitru (mijlocaș, ex CF Rayo Majadahonda U19), Răzvan Matiș (mijlocaș, ex Campionii FC Argeș, împrumutat de la Viitorul), Nicolai Cebotari (portar, ex FC Sfîntu Gheorghe), Vasile Buhăescu (atacant, ex Campionii FC Argeș), Jhon Steven Mondragon (fundaș central, ex Sport Boys/ Peru) și Rafael Popovici-Ciatău (mijlocaș dreapta, ex Astra).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 29 Sep. 2020, 12:24 Liga 2
Pe aceeași temă