Achiziție de la Petrolul pentru Gloria Buzău. Un tânăr de perspectivă al ploieștenilor a ajuns sub comanda lui Andrei Prepeliță

Marius ANGHEL 23 Jan. 2024, 18:46 Liga 2

Gloria Buzău a anunțat marți, 23 ianuarie 2024, o nouă achiziție, a șasea reușită în această iarnă. Este al doilea fotbalist pe care îl împrumută de la un club din prima ligă, însă de această dată nou-venitul sub comanda lui Andrei Prepeliță se va afla la prima experiență în Liga 2.

La trupa din Crâng a ajuns Mihnea Rădulescu, un mijlocaș de 18 ani care vine de la Petrolul Ploiești.

Mihnea Rădulescu, împrumutat de Gloria Buzău de la Petrolul

După Alexandru Fărăgău, fundaș în vârstă de 18 ani care vine după ce a jucat la Ceahlăul, dar care aparține de ”U” Cluj, Gloria Buzău a perfectat un nou împrumut în acest început de an. De astăzi, sub comanda lui Andrei Prepeliță a ajuns de la Petrolul mijlocașul de 18 ani Mihnea Rădulescu. Din informațiile Liga2.ro, acesta a fost cedat până în vară, adică până la finalul sezonului actual, aspect pe care Gloria nu-l precizează.

Dacă Fărăgău nu a apucat să debuteze în prima ligă pentru Universitatea Cluj, ci a jucat până acum, la seniori, doar în Liga 2, 7 meciuri pentru Ceahlăul în prima parte a sezonului actual, în schimb, Mihnea Rădulescu a evoluat la seniori într-un meci din Liga 2 și în 12 partide din prima ligă.

Mijlocașul născut la 17 septembrie 2005 a debutat în Liga 2 în sezonul 2021-2022, la Petrolul, în 0-0 cu Unirea Slobozia, desfășurat la data de 15 mai 2022, în ultima etapă a play-off-ului. În Liga 1 a debutat în sezonul 2022-2023, când a prins minutele de prelungiri din meciul Petrolul – CS Mioveni 2-0, din 10 aprilie 2023, singurul joc al său în campionat în ediția trecută. În schimb, în actual sezon de primă ligă, a primit mult mai multe oportunități de a juca pentru ploieșteni. A fost utilizat de Florin Pîrvu în 11 jocuri din campionat, de fiecare dată intrând pe final, astfel că a strâns un total de 225 de minute. A jucat și în cele 3 partide din actuala ediție a Cupei României, strângând alte 103 minute.

”Bun venit, Mihnea Rădulescu!
Suntem bucuroşi să vă anunţăm că Mihnea Rădulescu, un mijlocaş de bandă în vârstă de 18 ani, este noul fotbalist al Gloriei Buzău. Internaţional U19, Mihnea vine de la Petrolul Ploieşti, echipă pentru care a debutat în Superligă, în aprilie 2023. Acesta a bifat în tricoul Petrolului 13 prezenţe, 11 în primul eşalon şi 2 în Cupa României”, a anunțat Gloria Buzău.

Șase achiziții pentru Gloria Buzău și doar trei despărțiri oficiale

Pentru Gloria Buzău, Rădulescu este a șasea achiziție perfectată în această iarnă.

Anterior au mai semnat Ovidiu Perianu (21 de ani), mijlocaș care aparține de FCSB, dar vine de la ”U” Cluj, Alexandru Fărăgău (18 ani), fundaș care aparține de ”U” Cluj, dar vine de la Ceahlăul, Rassambek Akhmatov (27 de ani), mijlocaș liber de contract din vară, când s-a despărțit de Chindia Târgoviște, Alexandru Dandea (36 ani) și Radu Crișan (27 ani), fundași centrali care s-au despărțit de CS Mioveni, respectiv de CSC Șelimbăr.

Vlad Prejmerean, mijlocaș liber de contract după despărțirea de Chindia, ar fi și el în atenția trupei din Crâng.

La capitolul rezilieri, Gloria Buzău a consemnat trei plecări la nivel oficial: Ionuț Șerban, Diogo Izata și Kamil Wiktorski. Clubul este în discuții de despărțire și cu alți jucători care s-au aflat în lot la finalul meciurilor oficiale din 2023, însă până acum nu s-a mai ajuns la un acord amiabil cu altcineva.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Gloria Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-dandea-si-radu-crisan-au-semnat-cu-gloria-buzau-19297780

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victorie-pentru-gloria-buzau-in-primul-amical-19297819

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-faragau-si-rassambek-akhmatov-au-semnat-cu-gloria-buzau-19297662

Marius ANGHEL 23 Jan. 2024, 18:46 Liga 2
Pe aceeași temă