Petrolul, de neoprit la capitolul achiziții! Ploieștenii au anunțat al 19-lea jucător adus în această campanie de transferuri. Un portughezo-român, cel mai recent nume primit de Viorel Moldovan

Marius ANGHEL 29 Sep. 2020, 17:11 Liga 2
Petrolul, de neoprit la capitolul achiziții! Ploieștenii au anunțat al 19-lea jucător adus în această campanie de transferuri. Un portughezo-român, cel mai recent nume primit de Viorel Moldovan

Petrolul a anunțat, oficial, legitimarea fundașului Marian Huja și ajunge la un număr impresionant de 19 transferuri perfectate pentru acest sezon, incluzându-i și pe cei trei puști luați pentru echipele de juniori. Chiar și fără aceștia, echipa ploieșteană este campioana transferurilor în Liga 2, iar campania nu este încheiată, fiindcă în curând va fi adus și un nou portar, după plecarea lui Cezar Lungu la Concordia Chiajna.

Cu toate că după victoria cu Ripensia, 5-0 pe ”Ilie Oană”, în etapa a 3-a a Ligii 2, președintele Costel Lazăr anunța încheiată campania de achiziții a Petrolului în această vară-toamnă, urmând a se lucra la omogenizarea echipei”, echipa ploieșteană nu se oprește din perfectat transferuri.

Marian Huja a semnat cu Petrolul

Astăzi, 29 septembrie, ”găzarii” au anunțat legitimarea lui Marian Fernando Huja, un fundaș central de 21 de ani care este născut în Portugalia din părinți români și are cetățenie română. Și-a făcut junioratul la CF Belenenses (Portugalia), apoi a ajuns la Watford (Anglia), iar la seniori a jucat în Danemarca, la divizionara secundă HB Koge.

”FC Petrolul Ploiești a oficializat încă un transfer, clubul nostru semnând un acord cu tânărul fundaș central Marian Fernando Huja. Contractul se va întinde până la finalul actualei stagiuni, cu clauză de prelungire în eventualitatea promovării.

În vârstă de 21 de ani, Huja (1.91 m) s-a născut în Portugalia, la Cacem, din părinți români. El are, astfel, și cetățenie română, iar junioratul l-a făcut la academia clubului lusitan CF Belenenses, acolo unde a evoluat până la nivelul echipei „U17”.

Ulterior, a mers în Anglia, la Watford, jucând pentru formația „U18” a grupării britanice, iar trecerea către seniorat s-a materializat printr-un transfer în Danemarca, Huja semnând, în iulie 2018, cu divizionara secundă HB Koge. A devenit rapid un om de bază al nordicilor, bifând 49 de prezențe în ultimele două stagiuni.

Bun venit, Marian Huja!”, a anunțat Petrolul pe site-ul oficial.

Iar campania de achiziții a Petrolului nu se încheie aici, fiindcă echipa are nevoie de încă un portar, după Cezar Lungu a plecat la Concordia Chiajna. Ploieștenii îl vor pe bulgarul Georgi Kitanov (25 de ani), ultima dată la Astra.

Petrolul, campioana transferurilor pentru acest sezon de Liga 2

Cu cele două noi transferuri, Petrolul își va mări lista achizițiilor pentru acest sezon de Liga 2, fiind, de departe, campioana la acest capitol.

Cu Petrolul au semnat portarul Paul Cristian Cernat și mijlocașul Alexandru Gabriel Damaschin Baron, Ben Levy (mijlocaș, ex Hapoel Petah Tikva), Valentin Balint (atacant, ex CS Mioveni), Amidu Salifu (mijlocaș central, ex Al-Salmiya / Kuweit), Joeri Poelmans (fundaș sau mijlocaș stânga, ex Helmond Sport / Olanda), Bart Meijers (fundaș, ex Almere City), Sory Ibrahim Diarra (atacant, ex CSM Ceahlăul Piatra Neamț), Eugen Zasavițchi (mijlocaș, ex Minaur Baia Mare), Bryan Mendoza (mijlocaș, ex FC Botoșani), Nir Lax (mijlocaș, ex Hapoel Tel Aviv / Israel), Manuel Botic (mijlocaș, ex SC Delta / Austria), Alexandru Dumitru (mijlocaș, ex CF Rayo Majadahonda U19), Răzvan Matiș (mijlocaș, ex Campionii FC Argeș, împrumutat de la Viitorul), Nicolai Cebotari (portar, ex FC Sfîntu Gheorghe), Vasile Buhăescu (atacant, ex Campionii FC Argeș), Jhon Steven Mondragon (fundaș central, ex Sport Boys/ Peru) și Rafael Popovici-Ciatău (mijlocaș dreapta, ex Astra).

Petrolul joacă în etapa a 6-a sâmbătă, de la ora 11:00, la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii, meci care nu va fi televizat. Se întâmplă pentru prima dată când un meci al Petrolului nu va fi la TV, de când echipa a revenit în Liga 2.

Marius ANGHEL 29 Sep. 2020, 17:11 Liga 2
Pe aceeași temă