Chindia a dat o replică bună Petrolului, a avut două transversale, însă a pierdut și este deja eliminată din Cupa României. Vasile Miriuță: ”Am făcut o figură frumoasă și am suferit o înfrângere nemeritată”

Marius ANGHEL 01 Nov. 2023, 11:11 Cupa

Chindia a dat o replică bună Petrolului în meciul din etapa a doua din faza grupelor Cupei României, însă a suferit la finalizare, a fost pedepsită în două rânduri de prahoveni, fără ca aceștia să forțeze prea mult, astfel că meciul desfășurat marți seară la Târgoviște s-a încheiat cu un succes cu 2-0 în favoarea prim-divizionarei.

Fără niciun punct acumulat în primele două meciuri din cele trei pe care le are de disputat în grupe, Chindia a fost eliminată din competiție, iar partida cu FC Hermannstadt mai are doar importanța banilor câștigați în urma unui rezultat pozitiv.

După joc, concluzii au tras antrenorul Vasile Miriuță și portarul Iustin Popescu.

Chindia a avut două transversale, Petrolul a marcat lejer de două ori și a mai irosit câteva situații bune de gol

Chindia a avut o bară transversală în minutul 10, prin Fedele, din 6-7 metri, iar Petrolul a avut replică prin Roman, însă Dinu (16) a respins de pe linie. Nu a mai trecut mult timp și echipa ploieșteană a trecut la conducere pe tabelă după o incursiune și o finalizare cu șut plasat ale georgianului Giorgi Abuashvili, în minutul 20.

Până la pauză, ambele echipe au mai avut câte o situație bună de a înscrie. Zivkovic (26) a trimis cu capul și a lovit și el transversala, în timp ce pentru Petrolul Diomande a avut o lovitură de cap periculoasă, balonul a ricoșat din Anișorac și a fost reținut de Popescu.

În partea secundă, situațiile de gol au venit pe final de meci. Roman (70) a fost ținut de Dinu în careul mic, a pivotat cu el în spate și a tras pe lângă poartă, apoi a solicitat penalty, dar nu a primit. Omrani (86) a avut o minge trimisă puțin pe lângă poartă, iar, apoi, după un corner, Marian Huja (88) s-a înălțat mult mai bine decât Bogaciuc și a înscris cu capul din 8 metri.

Rădulescu (89) și Grozav (90+3) au mai avut situații bune de gol pentru Petrolul, însă au trimis pe lângă poartă, în timp ce pentru Chindia singura fază periculoasă a avut-o Matiș, al cărui șut l-a întins serios pe Eșanu pentru a reține lângă bară.

Vasile Miriuță, despre eșecul cu Petrolul în Cupa României: ”O înfrângere nemeritată, părerea mea”

După meciul desfășurat pe stadionul ”Eugen Popescu”, Vasile Miriuță s-a declarat încântat de modul în care au evoluat jucătorii săi, despre care a ținut să spună că niciunul dintre cei utilizați ca titulari nu au fost în primul ”11” al meciului trecut din campionat, victoria cu 4-1 cu CSM Reșița. Părerea sa a fost că înfrângerea cu Petrolul a fost nemeritată!

”Am făcut o partidă foarte bună, am menajat mulți jucători. În primul 11 nu s-a regăsit niciunul de la partida cu Reșița, iar cei care au intrat astăzi, părerea mea, au făcut o partidă foarte bună, am avut multe ocazii, cred că trebuia să conducem. Am luat un gol dintr-o neatenție. O înfrângere nemeritată, părerea mea. Îmi felicit băieții, chiar au jucat bine astăzi.

Am avut de două ori transversală în prima repriză. N-a intrat, a mai avut Cojocaru, a avut Boțogan, ei au marcat, iar în a doua repriză am luat gol pe final, cred că în două-trei, cinci minute s-a încheiat partida. Am întâlnit o echipă foarte bună, părerea mea, nu întâmplător sunt acolo unde sunt, aproape de play-off. Au o echipă bună, un antrenor foarte bun, dar eu zic că am făcut o figură frumoasă astăzi”, a spus Miriuță la microfonul DigiSport.

Miriuță are un singur gând, pentru binele echipei și al său: ”Pe 2 decembrie trebuie să fim pe loc de play-off”

Antrenorul Chindia era deja cu gândul la următorul meci al echipei sale, la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii, programat sâmbătă, de la ora 11:00.

”Deocamdată noi suntem o echipă de Liga a 2-a. Avem un meci, sâmbătă, foarte-foarte greu la Târgu Jiu, de aia am și menajat o parte dintre titulari. Au intrat trei-patru în a doua repriză, pentru că ne-am dorit să egalăm, de ce nu, să câștigăm, dar nu am marcat și atunci când nu marchezi e normal să nu iei niciun punct sau puncte”, a mai declarat Miriuță, care a punctat din nou faptul că la finalul jocurilor programate în 2023 echipa trebuie să fie pe loc de play-off: ”Până pe 2 decembrie, asta e misiunea noastră, să fim acolo, în play-off. Mai sunt patru jocuri, patru finale pentru noi, pentru că, până la urmă, asta ne dorim cu toții, să intrăm în play-off. După aia, în primăvară, mai sunt patru jocuri și să facem tot posibilul să promovăm. Dar important e ca pe 2 decembrie echipa să fie în play-off. Am mare încredere în băieții mei, mă duc cu ei până în pânzele albe.”

Bineînțeles, este important pentru echipă să fie pe loc de play-off, dar și pentru Vasile Miriuță, fiindcă, altfel, va fi dat afară. Asta este una dintre clauzele pe care le are: să fie la final de an 2023 cu echipa pe loc de accedere în grupa de promovare.

Florin Pârvu, după victoria cu Chindia: ”Vreau să felicit ambele echipe pentru că am avut un meci deschis, cu mari ocazii”

Florin Pârvu, antrenorul Petrolului, a remarcat jocul deschis, cu multe ocazii, prestat de cele două echipe și a spus că, la pauză, a încercat să-și motiveze jucătorii să nu-și piardă concentrarea.

”Vreau să felicit ambele echipe pentru că am avut un meci deschis, cu mari ocazii. Ne bucurăm pentru cele trei puncte, pentru că ne apropiem de obiectivul nostru, acela de a trece mai departe în Cupa României. Cupa României este un obiectiv pentru noi și vrem să ajungem cât mai departe. Înainte de meci am discutat cu băieții și le-am spus că acestea sunt meciuri foarte dificile. Ați văzut astăzi o surpriză la Hunedoara. 

La pauză am avut o discuție mai aprinsă cu ei și mă bucur că au înțeles să ne concentrăm și să dăm totul. Toți jucătorii sunt dornici, au foame de fotbal, în special Huja, care revine după o perioadă lungă în care a fost accidentat. Lucrurile sunt pe un drum foarte bun pentru el.

Mai avem un meci de disputat în această grupă, șanse sunt pentru fiecare echipă. Nu trebuie să fim relaxați, pentru că nu avem de ce”, a spus Florin Pârvu, citat de DigiSport.

  • Petrolul a trecut cu 2-1 în prima etapă de echipa din Liga 3 Progresul Pecica, iar acum are punctaj maxim în Grupa A, la fel ca divizionara secundă Corvinul. În ultima etapă, ploieștenii joacă acasă cu Sepsi OSK, deja eliminată din competiție, cu doar un punct luat în primele două jocuri ale sale.

Iustin Popescu: ”Ne-a lipsit puțin noroc. Nu pot să dau vina pe băieți, că le-a lipsit luciditatea sau nu”

Despre meciul cu Petrolul a vorbit și Iustin Popescu, portarul de rezervă al Chindiei, utilizat titular astăzi. Acesta a dat vina pe ghinion fiindcă mingea nu a intrat în poarta Petrolului.

”Am avut primele ocazii, în care puteam să marcăm, și eu cred că alta era soarta meciului. Din punctul meu de vedere, cred că ni s-a schimbat puțin soarta. Ne-a lipsit puțin noroc. Nu pot să dau vina pe băieți, că le-a lipsit luciditatea sau nu. Nu, toată echipa a făcut astăzi un joc foarte-foarte bun, cu toate că s-a schimbat 80 la sută din echipă. Am făcut un joc bun și asta e, ne focusăm pe campionat, mergem la Târgu Jiu să câștigăm, să luăm cele trei puncte și să mergem în lupta pentru play-off.

Avem două înfrângeri în Cupă. Asta este, nu s-a putut astăzi, am pierdut. Acum ne rămâne campionatul, să luăm meci cu meci, să câștigăm și să intrăm în play-off și, dacă se poate, promovarea la final”, a comentat Iustin Popescu la microfonul DigiSport.

Goalkeeperul de 30 de ani a fost pus să-și descrie și echipa, cum o vede în acest moment, după un început nu tocmai bun în campionat. ”Suntem o echipă foarte bună, cu jucători foarte buni, mulți dintre ei cu meciuri la nivelul primei ligi. A început să legăm niște relații de joc. Lumea poate nu a avut răbdare cu noi, dar acum eu zic că suntem ok și mergem să câștigăm toate meciurile”, a spus Popescu.

Chindia, eliminată din Cupa României

În prima etapă a Grupei A a Cupei României, Chindia a pierdut la Hunedoara cu scorul de 0-2 în fața Corvinului, colegă în campionat. În runda a doua a cedat acasă cu Petrolul, tot cu scorul de 0-2, iar în ultima etapă va juca la Târgoviște cu altă prim-divizionară, FC Hermannstadt, în jurul datei de 6 decembrie. Chindia este deja eliminată din competiție, indiferent de rezultatul cu sibienii.

În campionat, după 11 etape, Chindia ocupă locul 7, cu 16 puncte, tot atâtea puncte având și Concordia Chiajna, Viitorul Pandurii Târgu Jiu și FK Miercurea Ciuc, toate situate mai slab, din cauza golaverajului inferior.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-hunedoara-a-invins-sepsi-osk-in-grupele-din-cupa-romaniei-19290852

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/progresul-pecica-primeste-vizita-celor-de-la-fc-hermannstadt-in-cupa-romaniei-19290890

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/steaua-gata-de-partida-cu-rapid-din-cupa-romaniei-19290808

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/primele-trei-meciuri-din-etapa-2-a-grupelor-cupei-romaniei-19290778

Marius ANGHEL 01 Nov. 2023, 11:11 Cupa
Pe aceeași temă