Robert Băjan a revenit la Farul, echipa care l-a ”format ca jucător și ca persoană”. Fundașul a jucat ultima dată la Rapid

Marius ANGHEL 22 Sep. 2020, 17:53 Liga 2
Robert Băjan a revenit la Farul, echipa care l-a ”format ca jucător și ca persoană”. Fundașul a jucat ultima dată la Rapid

Patru etape au trecut din noul sezon al Ligii 2, iar Farul continuă să facă achiziții. Ultimul nou-venit în lotul lui Ianis Zicu este Robert Băjan (24 de ani), fundaș care ultima dată a fost legitimat la Rapid, unde nu a jucat însă prea mult.

Robert Băjan s-a despărțit de Rapid și a revenit la Farul

Robert Băjan revine la Farul după patru ani, perioadă în care a evoluat pentru FC Brașov, ASA Târgu Mureș, Pandurii Târgu Jiu și Rapid, pentru aceasta din urmă jucând chiar și în Liga 3. În acest sezon nu a apucat să joace pentru giuleșteni, în timp ce în ediția trecută a Ligii 2 a prins doar trei meciuri, cu Sportul Snagov, Pandurii și ASU Poli.

”Fundașul Robert Băjan este noul jucător al clubului nostru, urmând să evolueze în tricoul alb-albastru în actualul sezon al Ligii a 2-a. În vârstă de 24 de ani, acesta revine acasă, la echipa de unde s-a lansat în fotbalul mare, debutând la seniori, după ce a efectuat ultimii ani de juniorat în cadrul Centrului de Copii și Juniori al FC Farul, și de unde a fost convocat la naționala României sub 19 ani. Plecat de la Constanța în 2016, Băjan a mai evoluat la SR Brașov, ASA Târgu Mureș, Pandurii Târgu Jiu, FC Viitorul și Rapid București, adunând 145 de meciuri în liga secundă, în care a marcat 7 goluri și a oferit 5 pase decisive”, a anunțat Farul, pe site-ul oficial, revenirea la club a lui Băjan.

Robert Băjan: ”Constanța m-a format ca jucător și ca persoană. Pot să spun că iubesc FC Farul”

Pentru Farul, clubul falimentar, a evoluat în cinci sezoane consecutive de Liga 2, unde a atras atenția inclusiv celor de la FCSB și a prins meciuri la naționala U19.

”M-am întors acasă! Am jucat 4 ani la Constanța, este echipa care m-a format ca jucător și ca persoană. Pot să spun că iubesc FC Farul, mai ales că aici am debutat în Liga a 2-a la o vârstă fragedă și sper să ajut echipa, să fim sus în clasament. Am regăsit Farul înnoit, cu jucători foarte buni. M-au primit foarte bine băieții, am vorbit și cu Mister și sperăm să facem o treabă bună împreună”, a spus Băjan după ce a semnat cu Farul.

Chiar dacă nu a jucat mai deloc în ultima perioadă, fundașul dreapta spune că este pregătit din punct de vedere fizic să revină rapid pe teren. ”Fac antrenamentele normal, m-am pregătit bine și sunt ok din acest punct de vedere. Actualul sezon o să fie mai greu decât predecentele, au revenit echipele de tradiție și va fi greu. Prima țintă este calificarea în play-off! Acum suntem pe loc de play-off, dar trebuie să luăm meci cu meci și să scoatem cât mai multe puncte, iar la final tragem linie și vedem unde suntem”, a mai declarat Robert Băjan pentru fcfarulconstanta.ro.

”Să fie alături de echipă pentru că fără ei nu cred că echipa ar mai fi existat, să ne susțină și noi îi vom bucura pe măsură”, a fost mesajul lui Băjan către suporterii Farului.

Alți opt jucători noi achiziționați de Farul pentru acest sezon

Farul i-a mai achiziționat pentru acest nou sezon de Liga 2 pe Marius Chindriș (mijlocaș), care după două etape a plecat la CS Mioveni, Vlad Șerbănescu (mijlocaș), Aurel Pirciu (mijlocaș), Andrei Banyoi (atacant), Sebastian Agachi (portar), Cosmin Bîrnoi (mijlocaș), Florin Bălan (mijlocaș), Simon Măzărache (atacant) și Ștefan Fara (portar).

Echipa constănțeană le-a mai prelungit contractele și jucătorilor Alexandru StoicaAntonio CruceruPaul AntocheIonuț Ursu, Ștefan Cană, Dan Panait și Iulian Carabela.

Marius ANGHEL 22 Sep. 2020, 17:53 Liga 2
Pe aceeași temă