CFC Argeș, fără unul dintre liderii lotului în partea a doua a sezonului? Piteștenii ar avea o superofertă din prima ligă. Eugen Neagoe a renunțat la încă un jucător

Marius ANGHEL 12 Jan. 2024, 13:14 Liga 2
CFC Argeș, fără unul dintre liderii lotului în partea a doua a sezonului? Piteștenii ar avea o superofertă din prima ligă. Eugen Neagoe a renunțat la încă un jucător

Campionii FC Argeș ar putea da lovitura în această iarnă, pe piața transferurilor. Nu la capitolul achiziții, fiindcă e greu ca vreun nume important să accepte să semneze cu o echipă care are șanse minuscule să prindă play-off-ul Ligii 2 în încercarea de a promova, ci la cel al plecărilor.

Piteștenii sunt pe punctul să se despartă de fundașul dreapta Costinel Tofan, unul dintre puținii jucători rămași în lot după retrogradarea din prima ligă, în vara trecută.

Potrivit Fanatik, Tofan este așteptat în cantonamentul campioanei Farul Constanța, tranzacția fiind ”aproape parafată”, scrie sursa citată, care mai spune că CFC Argeș ar încasa 200 de mii de euro și va păstra un procent de 20 la sută dintr-o viitoare vânzare a jucătorului.

Altfel, astăzi, 12 ianuarie, clubul piteștean a anunțat despărțirea de Adrian Grigore-Huideș.

Costinel Tofan, la al șaptelea sezon la echipa din Pitești

Costinel Tofan a jucat în mare parte a carierei sale la echipa din Pitești, cea din orașul său natal. Acum este la al șaptelea sezon la rând la Campionii FC Argeș, fostă FC Argeș, fostă SCM Pitești. În vară, după retrogradarea din prima ligă, fundașul a fost dorit la U Craiova, însă mutarea nu a avut loc, spre dezamăgirea jucătorului, care își dorea să continue în elită și să înceapă un nou capitol în cariera sa.

În actualul sezon de Liga 2 a evoluat în toate cele 15 meciuri, de 13 ori ca titular și a fost înlocuit de trei ori. A înscris și un gol, în 2-0 cu CSC Dumbrăvița, chiar ultimul meci din 2023.

Tofan este al doilea căpitan al echipei, după Grigore Turda, și al patrulea jucător din lot ca minute jucate (1124 minute) în prima parte a sezonului, după Mario Tudose (18 ani, 1350 minute în 15 meciuri) și Grigore Turda (26 ani, 1260 minute în 14 jocuri).

Chiar dacă echipa sa a avut un parcurs dezastruos inclusiv în Liga 2, fiind abia pe locul 15 din 20, în condițiile în care se dorea o clasare pe primele două locuri, evoluția lui Tofan pare să fi atras atenția unui club important din fotbalul românesc.

200 de mii de euro de la Farul pentru Tofan?

Potrivit Fanatik, Tofan, care a intrat în ultimele șase luni de contract, este dorit de Gherghe Hagi la Farul Constanța. ”Tranzacția e aproape parafată, iar jucătorul e așteptat imediat în cantonamentul campioanei, la Ovidiu”, scrie sursa citată, care mai spune că CFC Argeș ar urma să primească în schimbul fundașului suma de 200 de mii de euro, să mențină un procent de 20 la sută dintr-un viitor transfer, dar și unul-doi jucători sub formă de împrumut de la Farul. Tot aceeași sursă mai scrie că ar mai fi de pus la punct câteva detalii.

  • Ar fi a doua achiziție pentru Farul, care în această iarnă a mai bătut palma cu Ronaldo Deaconu (26 ani), fost junior al Academiei Hagi și ultima dată fost în Polonia, la Korona Kielce.

Ținând cont de vârsta lui Tofan, care merge pe 28 de ani, de postul pe care joacă, fundaș, sau de campionatul din care vine, Liga 2, ori de puterea financiară a Farului, una deloc impresionantă, pare greu de crezut că Hagi va da 200 de mii de euro pe un jucător care nu a rupt gura târgului.

În cariera sa, Tofan a mai jucat la Sporting Pitești, Atletic Bradu, CS Balotești, Sporting Turnu Măgurele și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, la juniori, în Liga 3 sau Liga 2.

Adrian Grigore-Huideș s-a despărțit de CFC Argeș

Altfel, Campionii FC Argeș a anunțat astăzi, 12 ianuarie 2024, prima despărțire de un jucător în acest nou an, respectiv a cincea de când l-a numit antrenor principal pe Eugen Neagoe.

Fundașul Adrian Grigore-Huideș, în vârstă de 19 ani, și-a încheiat colaborarea cu trupa argeșeană, după ce a fost utilizat în acest sezon de Liga 2 doar circa 10 minute într-un meci, pe finalul partidei câștigată cu 4-0 contra CSM Alexandria, la Turnu Măgurele, în etapa 7.

”Clubul nostru și fotbalistul Adrian Grigore-Huideș au ajuns la un acord pentru rezilierea contractului pe cale amiabilă.
Fundașul central în vârstă de 19 ani a jucat într-un singur meci pentru echipa noastră, în victoria contra celor de la CSM Alexandria. Mult succes în carieră!”, a transmis Campionii FC Argeș.

Anterior, CFC Argeș s-a despărțit de fundașul argentinian Facundo Rizzi și mijlocașul Alexandru Răuță, chiar înainte de încheierea meciurilor din 2023, dar și de mijlocașii croați Domagoj Babin și Josip Mihalic. Momenta, echipa reunită miercuri, 10 ianuarie, nu a perfectat nicio achiziție.

Foto: Campionii FC Argeș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/25-de-jucatori-la-reunirea-echipei-campionii-fc-arges-19297160

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razvan-tunaru-si-gabriel-alexe-s-au-despartit-de-campionii-fc-arges-19297144

https://liga2.prosport.ro/seria-1/esteban-orozco-merge-la-cupa-africii-19296943

Marius ANGHEL 12 Jan. 2024, 13:14 Liga 2
Pe aceeași temă