CS Mioveni, achiziție de la Rapid a unui atacant de viitor. Argeșenii au la antrenamente trei noi fotbaliști experimentați, foști la CFC Argeș și Gloria Buzău

Marius ANGHEL 16 Jan. 2024, 14:16 Liga 2

Prima achiziție din această iarnă a echipei CS Mioveni este un jucător de la Rapid. Mutarea a fost anunțată de clubul din prima ligă.

Alexandru Cristian Stan, atacant bucureștean în vârstă de 18 ani, trece la echipa argeșeană, după ce la Rapid, unde este văzut ca un jucător de viitor, nu a primit foarte multe șanse să evolueze în prima ligă.

Alexandru Stan, împrumutat de Rapid la CS Mioveni

Președintele Mioveniului, Dumitru Olteanu, spunea ieri, luni, 15 ianuarie, la reunirea echipei, că se poartă discuții pentru achiziționarea a trei-patru jucători, dintre care doi ”importanți, care au jucat și în Liga 2, și în Liga 1”, însă nu dădea numele niciunuia dintre ei.

Între timp, marți, Rapid a anunțat împrumutul lui Alexandru Stan la CS Mioveni, însă cu siguranță acesta nu se încadrează în spusele lui Olteanu, ținând cont că nu a mai evoluat până acum în Liga 2, iar despre el nu se poate spune în acest moment că este un jucător important.

”Rapid l-a împrumutat pe Alexandru Stan (18) la CS Mioveni, până în vară.
Atacantul nostru i se va alătura lui Cristian Ignat, și el împrumutat la formația argeșeană, urmând să fie antrenat de Constantin Schumacher, fostul mijlocaș al Rapidului.
Baftă, Alex!”, a transmis Rapid.

În actualul sezon, Stan a prins 3 meciuri pentru Rapid în SuperLigă, acumulând 101 minute pe teren. A evoluat în partidele cu SC Oțelul (0-0), UTA (2-2) și U Craiova (2-0), doar contra arădenilor începând ca titular și fiind înlocuit în minutul 72. A mai prins lotul și în alte cinci jocuri, dar nu a fost utilizat. Tot în acest sezon a fost folosit și în două din cele trei partide din Cupa României. A strâns 90 de minute în întâlnirile Rapidului cu FC Botoșani (3-1) și Steaua (0-0), în acesta din urmă începând ca titular.

A evoluat în tricoul Rapidului și în sezonul trecut, în două jocuri din prima ligă, timp de 29 de minute. Debutul l-a avut în 1-1 cu UTA, la Arad, la 18 decembrie 2022, și a mai jucat contra FCSB, în 5-1 pe Arena Națională.

Alexandru Răuță, Andrei Panait și Ionuț Șerban, în lotul Mioveniului!

Stan este prima achiziție a echipei din Mioveni în această iarnă, însă sub comanda lui Constantin Schumacher se află câțiva jucători importanți la acest nivel fotbalistic.

Este vorba despre Alexandru Răuță (mijlocaș, 31 ani, liber de CFC Argeș / foto jos, în mijloc, în plan secund), Ionuț Șerban (mijlocaș, 31 ani, liber de Gloria Buzău / foto jos, cu numărul 18) și Andrei Panait (mijlocaș, 34 ani, care revine la CS Mioveni după încă o experiență la CFC Argeș). La ei, cel mai probabil, s-a referit Dumitru Olteanu.

În schimb, trupa antrenată de Constantin Schumacher s-a despărțit de mijlocașii Luca Tincău (22 de ani, ajuns la FC Bihor) și Claudiu Pleșa (19 ani), dar și de fundașul Alexandru Dandea (35 de ani, dorit de Gloria Buzău). Și fundașul Marius Tomozei (33 de ani) își dorește să plece, iar clubul încearcă să-l convingă să rămână.

Ca în orice astfel de perioadă, sunt și plecări, și veniri. Certe sunt două plecări, Dandea și Tincău (n.r. – și plecarea lui Pleșa este certă). Dandea e o pierdere, e un jucător care ne-a ajutat mult, dar a avut altă opțiune, o altă echipă, care i-a oferit un salariu mai mare decât ce am putut să îi oferim noi. Ne-am despărțit amiabil.
Vor fi și veniri, trei – patru, vom acoperi posturile deficitare, suntem în discuții cu doi jucători importanți, care au jucat și în Liga 2, și în Liga 1. Sper ca până mâine – poimâine să îi aducem, un atacant, un fundaș central. Așa vom închide lista de achiziții”, a spus Dumitru Olteanu.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures), Rapid și CS Mioveni

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-negociaza-doua-veniri-19297451

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-s-a-reunit-cu-aceleasi-probleme-19297426

Marius ANGHEL 16 Jan. 2024, 14:16 Liga 2
Pe aceeași temă