CS Mioveni și-a anunțat primele patru achiziții. Trei sunt mijlocași și doi au mai jucat la trupa galben-verde

Marius ANGHEL 17 Jan. 2024, 10:07 Liga 2
CS Mioveni și-a anunțat primele patru achiziții. Trei sunt mijlocași și doi au mai jucat la trupa galben-verde

CS Mioveni a sunat, luni, adunarea în 2024 și marți și-a anunțat primele patru achiziții din această iarnă.

Echipei conduse de pe margine de Constantin Schumacher i s-au alăturat trei mijlocași cu experiență inclusiv la nivel de prima ligă și un atacant ”under”. Acesta din urmă vine sub formă de împrumut de la Rapid și trecerea sa la CS Mioveni a fost anunțață inițial de clubul bucureștean.

Patru achiziții dintr-un foc pentru CS Mioveni!

La reunire, președintele Consiliului Director al CS Mioveni, Dumitru Olteanu, anunța achiziționarea a trei-patru jucători care să acopere posturile deficitare. ”Vor fi și veniri, trei – patru, vom acoperi posturile deficitare, suntem în discuții cu doi jucători importanți, care au jucat și în Liga 2, și în Liga 1. Sper ca până mâine – poimâine să îi aducem, un atacant, un fundaș central. Așa vom închide lista de achiziții”, comenta Olteanu.

Iar primele mutări sunt în special la mijlocul terenului, unde au fost aduși Alexandru Răuță, Andrei Panait și Ionuț Șerban, dar și în atac, acolo unde Alexandru Stan a ajuns sub formă de împrumut de la Rapid.

”Primele 4 transferuri făcute de echipa noastră!
CS Mioveni a ajuns la acorduri cu patru jucători pentru a evolua în tricoul galben-verde în partea a doua a sezonului și pentru a ataca play-off-ul!
Este vorba despre Alexandru Răuță (mijlocaș, 31 ani, ultima oară la FC Argeș), Andrei Panait (mijlocaș, 34 ani, ultima oară la FC Argeș), Ionuț Șerban (mijlocaș, 31 ani, ultima oară la Gloria Buzău) și Alexandru Cristian Stan (atacant, 18 ani, împrumutat de la Rapid).
Le urăm celor 4 bun venit și mult succes în realizarea obiectivului!”, a transmis CS Mioveni.

Alexandru Răuță s-a întors la CS Mioveni după 8 ani

Răuță și Șerban s-au alăturat echipei încă de la reunire.

Alexandru Răuță (31 de ani) a jucat în prima parte a sezonului pentru Campionii FC Argeș și nu a avut prestațiile așteptate, astfel că ruptura s-a produs înainte de încheierea meciurilor oficiale din 2023, la finalul lunii noiembrie. Pentru trupa piteșteană care și-a disputat meciurile de acasă la Mioveni a apucat să joace în 8 meciuri de Liga 2, de fiecare dată intrând ca titular și de șase ori a fost înlocuit. A strâns 555 de minute pe teren, iar în cele două parte din Cupa României nu a fost utilizat.

Ultima dată evoluase în Liga 2 în 2015, chiar pentru CS Mioveni, noua sa echipă, în 8 jocuri în prima parte a sezonului 2015-2016. În eșalonul secund, mijlocașul central defensiv a mai jucat în cariera sa pentru fosta FC Argeș, timp de trei sezoane (2010-2013), și CS Mioveni, în două sezoane și jumătate (2013-2015). În Liga 1 a jucat pentru Pandurii Târgu Jiu, Poli Iași, FC Voluntari, Dinamo și FC Hermannstadt.

Ionuț Șerban a fost căpitanul Gloriei Buzău în prima parte a sezonului

Ionuț Șerban (31 de ani) are și el o legătură strânsă cu CFC Argeș, însă ultima dată a evoluat pentru Gloria Buzău, în prima parte a acestui sezon de Liga 2. L-a urmat la trupa din Crâng pe Andrei Prepeliță, dar nici jocul său nu a mulțumit, astfel că a ajuns la un acord privind despărțirea în această iarnă.

Șerban a fost utilizat în acest sezon în 14 din cele 15 meciuri ale Gloriei. De zece ori a început ca titular și de șapte ori a fost înlocuit. A strâns 874 de minute pe teren și a înscris un gol, în 4-2 în deplasare cu Unirea Dej. A purtat banderola de căpitan în opt meciuri, deci de cele mai multe ori în această primă parte a sezonului. Pentru Gloria a jucat și în două dintre cele cinci meciuri din acest sezon de Cupa României, cu CSO Plopeni (2-0) și UTA (1-2).

Mijlocașul originar din Craiova a mai jucat în cariera sa pentru Jiul Petroșani, Arieșul Turda, Chindia Târgoviște, Viitorul Constanța, Universitatea Craiova, CS Podari și Campionii FC Argeș.

Andrei Panait, pentru a treia oară la CS Mioveni, venit tot de la echipa Piteștiului

Al treilea mijlocaș achiziționat de CS Mioveni este Andrei Panait (34 de ani). Acesta a retrogradat în vară din prima ligă chiar cu CS Mioveni și apoi a semnat cu Campionii FC Argeș, de care s-a despărțit ieri și s-a întors la Mioveni!

În prima parte a sezonului actual, Panait a fost utilizat în 9 din cele 15 meciuri disputate de CFC Argeș în Liga 2, de opt ori ca titular. A strâns 697 de minute pe gazon, dar și o eliminare, în meciul cu Steaua. În plus, a prins și un meci în Cupa României, fiind integralist în umilința cu FC Bihor (scor 0-1), când echipa a fost eliminată de o formație din Liga 3.

Panait s-a despărțit pentru a treia oară de echipa Piteștiului și merge la CS Mioveni tot pentru a treia oară în cariera sa. Prima dată s-a întâmplat în vara anului 2012, iar a doua oară în vara anului 2021. Pentru CS Mioveni a evoluat în sezoanele 2012-2013 și 2020-2021, 2021-2022 și 2022-2023.

Alexandru Stan, luat sub formă de împrumut de la Rapid

În fine, CS Mioveni a oficializat și ea aducerea lui Alexandru Stan (18 ani), sub formă de împrumut de la Rapid.

Atacantul bucureștean trece la echipa argeșeană după ce la Rapid, unde este văzut ca un jucător de viitor, nu a primit foarte multe șanse să evolueze în prima ligă. În actualul sezon, Stan a prins 3 meciuri pentru Rapid în SuperLigă, acumulând 101 minute pe teren. A evoluat în partidele cu SC Oțelul (0-0), UTA (2-2) și U Craiova (2-0), doar contra arădenilor începând ca titular și fiind înlocuit în minutul 72. A mai prins lotul și în alte cinci jocuri, dar nu a fost utilizat. Tot în acest sezon a fost folosit și în două din cele trei partide din Cupa României. A strâns 90 de minute în întâlnirile Rapidului cu FC Botoșani (3-1) și Steaua (0-0), în acesta din urmă începând ca titular.

A evoluat în tricoul Rapidului și în sezonul trecut, în două jocuri din prima ligă, timp de 29 de minute. Debutul l-a avut în 1-1 cu UTA, la Arad, la 18 decembrie 2022, și a mai jucat contra FCSB, în 5-1 pe Arena Națională.

Patru achiziții și trei plecări de la CS Mioveni

Dacă la capitolul achiziții, CS Mioveni are deja patru nume, în schimb, trupa antrenată de Constantin Schumacher s-a despărțit în această iarnă de mijlocașii Luca Tincău (22 de ani, ajuns la FC Bihor) și Claudiu Pleșa (19 ani), dar și de fundașul Alexandru Dandea (35 de ani, dorit de Gloria Buzău).

Și fundașul Marius Tomozei (33 de ani) își dorește să plece, dar clubul încearcă să-l convingă să rămână.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și CS Mioveni

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-panait-si-bogdan-lazar-s-au-despartit-de-cfc-arges-19297574

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-achizitie-a-iernii-la-cs-mioveni-alexandru-stan-de-la-rapid-19297515

Marius ANGHEL 17 Jan. 2024, 10:07 Liga 2
Pe aceeași temă