CSU Alba Iulia se desparte de Bruno Vienescu și pregătește terenul pentru noul antrenor: Alin Minteuan! ”Președintele mi-a și transmis înainte de meci că se va produce schimbarea, probabil el știind că vom pierde”

Marius ANGHEL, Dan HENEGAR 22 Apr. 2024, 13:47 Liga 3

Eșecul înregistrat sâmbătă, 20 aprilie, pe teren propriu, 0-1 cu liderul Gloria Bistrița Năsăud, al patrulea în tot atâtea meciuri desfășurate în play-off-ul Ligii 3, Seria 9, a dus la ruptura contractului dintre CS Universitar din Alba Iulia și antrenorul său, Bruno Vienescu.

Până la finalul sezonului, adică încă cinci etape, interimatul va fi asigurat de Nicolae Ghișa și Raul Unchiaș, iar apoi va fi instalat ca antrenor principal Alin Minteuan, scrie Ziarul Unirea.

CS Universitar din Alba Iulia a pierdut și al patrulea meci în play-off-ul Ligii 3, Bruno Vienescu e pa. ”Președintele mi-a și transmis înainte de meci cum că astăzi se va produce schimbarea, probabil el știind că vom pierde”

Aflată la a doua participare în campionatul Liga 3, în sezoane consecutive, de această dată ajungând să evolueze în play-off, după ce ediția trecută a activat în play-out și a terminat pe locul 1, CS Universitar din Alba Iulia pare, după primele patru etape, că se află într-un turneu prea mare pentru actualele sale posibilități.

Formația din Alba Iulia, peste conjudețenele CSM Unirea Alba Iulia, Metalurgistul Cugir, în special, și Industria Galda, în acest sezon, are un start de play-off de coșmar, cu patru eșecuri în tot atâtea meciuri și niciun gol marcat. Înfrângerea suferită sâmbătă, în etapa a 4-a, pe teren propriu, la Baza Sportivă Pielaru din Sebeş, contra liderului Gloria Bistrița Năsăud, scor 0-1, cu gol primit în minutul 7 de la Rareș Bălan, a general momentul perfect pentru ca șefii clubului să acționeze.

Antrenorul Bruno Vienescu avea în contract o clauză conform căreia contractul poate fi reziliat unilateral de club în cazul în care echipa înregistrează patru eșecuri la rând, lucru care s-a petrecut sâmbătă. În pauza de iarnă, Vienescu a fost la un pas de despărțirea de gruparea din Cetatea Marii Uniri, însă i s-a dat credit și pentru startul sezonului de primăvară.

Cel mai probabil, acesta e ultimul meu meci la CSU. Din câte am înțeles, un antrenor a și venit la ultimele noastre meciuri. Președintele mi-a și transmis înainte de meci cum că astăzi se va produce schimbarea, probabil el știind că vom pierde, sau datorită faptului că contractul e făcut de așa natură. Mi-am luat la revedere de la băieți în vestiar, în cazul în care se va produce chestia asta, le-am mulțumit pentru sezonul acesta. A fost un sezon frumos, în care ne-am depășit puțin condiția, luptându-ne cu adversari puternici, ne-am calificat în play-off în premieră. Băieților le doresc succes în continuare și sunt convins că cu unii dintre ei mă voi reîntâlni”, a comentat, citat de Ziarul Unirea, Bruno Vienescu, cel care la începutul săptămânii, la 15 aprilie, a împlinit vârsta de 36 de ani.

  • În primele patru etape, CSU Alba Iulia a cedat cu 0-3 la Bistrița, cu 0-2 acasă cu Unirea Ungheni, cu 0-2 la ACS Mediaș și, acum, cu 0-1 acasă cu Gloria Bistrița Năsăud, formații cu bugete mult mai mari și cu obiectiv de promovare în Liga 2.

Alin Minteuan a fost din nou în tribună și are șanse să fie noul antrenor al echipei CSU Alba Iulia

Antrenorul la care face referire Bruno Vienescu este Alin Minteuan (47 de ani), fost fotbalist la CFR Cluj, ”U” Cluj, Rapid sau Gloria Bistrița, fost antrenor secund mai mulți ani al lui Dan Petrescu la CFR Cluj, chiar antrenor interimar al trupei ardelene și antrenor principal al Unirii Dej, în Liga 3, sau CSM Reșița, în Liga 2.

Minteuan a fost și vara trecută în discuții cu CSU Alba Iulia, înainte de a fi instalat Bruno Vienescu, iar la meciul cu Bistrița a urmărit jocul din tribună alături de oficiali ai grupării albaiuliene. La CSU a ajuns în pauza de iarnă, ca jucători, inclusiv fiul său, Bogdan Minteuan.

”Este o situație ingrată că nu am marcat în play-off. În play-off nu am fost dominați de adversari, am practicat un fotbal decent. Și astăzi, am luat gol pe greșeli individuale, din acest motiv l-am înlocuit pe Niakate. Nu insinuez nimic, tot el a făcut și două penalty-uri la Bistrița, dar de aceea am făcut schimbarea atât de repede, a mai spus Vienescu.

Abdoulaye Niakate este luat de la CFR Cluj, club unde Alin Minteuan și-a petrecut mult timp din cariera sa de jucător și cea de antrenor.

Deocamdată, instalarea lui Minteuan nu a fost anunțată oficial, dar sunt semnale că părțile au stabilit în linii mari colaborarea. De altfel, clubul nu a anunțat oficial, până la redactarea articolului, nici ruptura de Vienescu.

CSU Alba Iulia este ultima în play-off-ul Seriei a 9-a a Ligii 3 și mai are cinci meciuri de disputat în acest sezon

CS Universitar din Alba Iulia ocupă locul 4, ultimul, în play-off-ul Seriei a 9-a a Ligii 3. Are cele 31 de puncte acumulate în sezonul regular și un golaveraj negativ, 0-8.

Va mai avea de disputat cinci jocuri până la finalul sezonului, calificarea în barajul de promovare fiind ca și pierdută, distanța față de locul 2, ocupat de Unirea Ungheni, fiind de 14 puncte.

CSU Alba Iulia va mai avea meciuri cu Unirea Ungheni (deplasare), ACS Mediaș (acasă), Gloria Bistrița Năsăud (deplasare), Unirea Ungheni (acasă) și ACS Mediaș (deplasare).

  • Cei mai cunoscuți jucători pe care CSU Alba Iulia îi are în lot în acest moment sunt Szabolcs Kilyen (ex Viitorul Constanța, Sepsi OSK, ASA Târgu Mureș, CS Mioveni, Dinamo), Marian Târsa (ex Poli Iași, FC Botoșani, Academica Clinceni, Poli Timișoara), Bogdan Bucurică (ex Unirea Alba Iulia, Concordia Chiajna, U Craiova, FC Voluntari) sau Alexandru Piftor (ex FC Botoșani, Chindia, Gloria Buzău, Ripensia, CSC Dumbrăvița, Unirea Dej)

Foto: CSU Alba Iulia

Marius ANGHEL, Dan HENEGAR 22 Apr. 2024, 13:47 Liga 3
Pe aceeași temă