CSM Reșița, în căutarea noului antrenor. Clubul are primele discuții, iar Cristian Bobar a anunțat după ce condiții va fi ales

Răzvan STÎNGĂ 26 Mar. 2021, 15:18 Liga 2
CSM Reșița, în căutarea noului antrenor. Clubul are primele discuții, iar Cristian Bobar a anunțat după ce condiții va fi ales

CSM Reșița își caută antrenor pentru play-out. Conducătorii vor să aleagă pe cineva capabil să scoată echipa din zona roșie, să o salveze de la retrogradare. În acest moment, potrivit președintelui Cristian Bobar, există negocieri în acest sens, iar în perioada următoare se va alege și numele ”principalului”.

Cristian Bobar: ”Căutăm o soluţie cât mai bună pentru banca tehnică” 

Reșițenii sunt acum antrenați de ”interimarul” Călin Cheregi, după ce Alin Minteuan și-a dat demisia. Potrivit lui Bobar, se dorește alegerea celei mai bune variante, pentru că echipa a arătat extrem de rău în meciurile din acest an, iar ultima partidă a fost o adevărată umilință pentru CSM Reșița, 0-6 cu Fotbal Comuna Recea.

În același timp, președintele clubului a lăsat de înțeles că se dorește, încă de pe acum, conturarea unui proiect pe termen lung, astfel încât noul antrenor să conducă echipa mult timp de acum înainte. Despre astfel de proiecte, pe perioadă îndelungată, se vorbește de ceva timp la Reșița, asta fiind și în mandatul lui Alin Minteuan, dar și anterior venirii lui.

La cârma echipei se află Călin Cheregi. Nu ascund faptul că după demisia lui Alin Minteuan căutăm o soluţie cât mai bună pentru banca tehnică, pentru a avea un proiect pe termen mai lung. Bineînţeles, primul obiectiv este să salvăm echipa de la retrogradare şi apoi să construim o echipă cu care să nu mai trecem prin emoţiile de acum.

Când va fi cazul, noul antrenor va fi prezentat oficial, dar în momentul de faţă sunt doar discuţii, nu este niciun nume concret. Eu, sincer, îmi doresc un antrenor cât mai repede, dar un antrenor care să poată scoate echipa din situaţia asta, pentru că există probabil şi un blocaj mental, şi trebuie redresată corabia, ca să spun aşa”, a declarat Cristian Bobar, citat de Radio Reșița.

Cristian Bobar: ”Mai rău decât ceea ce s-a întâmplat în ultima etapă nu se poate întâmpla, din punctul meu de vedere” 

CSM Reșița are parte de un meci extrem de complicat în ultima rundă a sezonului regular, a 21-a. Va primi vizita liderului din Liga 2, U Craiova 1948 SA, care nu are garantat locul de play-off, matematic cel puțin, astfel că este de așteptat să aducă garnitura cea mai bună în Valea Domanului.

A fost, şi este încă o săptămână foarte grea pentru noi. Jucăm cu o echipă foarte bună, care a fost pe primele locuri sau pe locul 1 aproape tot campionatul, o echipă care îşi doreşte foarte mult promovarea. Noi, de la obiectivul de a prinde play-off-ul am trecut la obiectivul de salvare de la retrogradare.

Le-am spus şi jucătorilor, noi suntem astăzi îngenuncheaţi, dar am pierdut câteva lupte, nu şi războiul. Trebuie să ne ridicăm şi să jucăm, nu avem absolut nimic de pierdut. Mai rău decât ceea ce s-a întâmplat în ultima etapă nu se poate întâmpla, din punctul meu de vedere”, a punctat Cristian Bobar, cu privire la starea de spirit a echipei și cu privire la meciul cu ”FC U” Craiova.

CSM Reșița, medie de mai puțin de un punct pe meci în acest sezon 

Eșecul de la Recea, din etapa a 20-a, este ultimul dintr-o lungă serie negativă pentru CSM Reșița, care n-a mai câștigat în Liga 2 din ultima etapă a anului trecut. În 2021 a luat doar un punct, după 1-1 cu CSM Slatina, în rest a adunat eșecuri pe linie.

A mai pierdut cu FK Csikszereda, 0-2, Dunărea Călărași, 0-1, Viitorul Pandurii, 1-2.

Reșițenii sunt pe locul 17 în Liga 2, cu 19 puncte în 18 partide la fel ca Unirea Slobozia, care are un golaveraj mai bun. Sub ele mai sunt doar CSM Slatina, 15 puncte, Aerostar Bacău, 10 puncte, și Pandurii, 10 puncte.

Foto: ACSF Maramureș Recea

https://liga2.prosport.ro/seria-1/batalia-finala-pentru-play-off-ul-ligii-2-analiza-situatiilor-in-care-cele-11-echipe-implicate-in-lupta-pentru-primele-sase-locuri-isi-pot-indeplini-sau-rata-obiectivul-19176078

https://liga2.prosport.ro/seria-1/totul-sau-nimic-in-ultima-etapa-a-sezonului-regular-al-ligii-2-lupta-nu-se-da-doar-pentru-play-off-ci-si-pentru-pozitiile-care-determina-cele-doua-grupe-de-play-out-doua-doua-echipe-nu-mai-pot-pas-19176024

https://liga2.prosport.ro/seria-1/la-fotbal-sunt-codasi-dar-compenseaza-la-infrastructura-csm-resita-va-beneficia-de-stadion-la-cele-mai-inalte-standarde-arena-mircea-chivu-va-fi-modernizata-iar-valoarea-investit-19175997

https://liga2.prosport.ro/seria-1/modul-in-care-se-face-departajarea-echipelor-aflate-la-egalitate-de-puncte-in-liga-2-la-finalul-sezonului-regular-atipic-u-cluj-sanse-mari-sa-fie-dezavantajata-din-nou-in-fata-cel-19175987

 

 

Răzvan STÎNGĂ 26 Mar. 2021, 15:18 Liga 2
Pe aceeași temă