CSM Reșița a câștigat și amicalul cu CSM Deva, abia pe final, cu mari emoții. Alin Minteuan își mai dorește doi jucători: ”Nu pot să spun posturile deficitare”

Marius ANGHEL 22 Jan. 2021, 17:53 Liga 2
CSM Reșița a câștigat și amicalul cu CSM Deva, abia pe final, cu mari emoții. Alin Minteuan își mai dorește doi jucători: ”Nu pot să spun posturile deficitare”

CSM Reșița a disputat un al doilea meci amical în această perioadă de pregătire de iarnă, a doua zi după ce câștigase pe teren propriu testul de 100 de minute cu colega de campionat ASU Politehnica Timișoara, scor 3-1. Astăzi, 22 ianuarie, bănățenii au trecut cu 2-1, în deplasare, de CSM Deva.

Echipa antrenată de Alin Minteuan a trecut de trupa pregătiră de Ștefan Nanu, a 6-a clasată în Seria a 7-a a Ligii 3, prin golurile marcate de puștiul Robert Mihaly (81) şi Alexandru Sălcianu (90). Pentru hunedoreni a înscris Ionuț Ianc (56).

Deva a deschis scorul în partea secundă, după ce la pauză a fost egalitate, iar Reșița a întors scorul pe final, în ultimele minute, după un joc destul de modest al băieților lui Minteuan.

Doi jucători noi în lotul Reșiței au marcat contra echipei din Deva

Robert Ioan Mihaly este un puști de doar 15 ani din Caransebeș, care la 23 februarie împlinește 16 ani. Este un mijlocaș promovat de la juniorii Reșiței. Alexandru Sălcianu are 27 de ani, este fundaș, și a fost adus în această iarnă de la Turris Oltul, echipă pentru care în prima parte a sezonului a prins 12 meciuri și a marcat un gol.

În mod oficial, trupa din Valea Domanului i-a adus până acum pe fundașul Alexandru Sima (18 ani), care vine de la Viitorul Constanța, dar care în prima parte a campionatului a jucat tot la echipa din Turnu Măgurele. Cu ASU Poli, noutate în lot a fost și Alexandru Dulca (23 de ani), un mijlocaș pus pe liber de Rapid.

CSM Reșița a anunțat pe pagina sa de Facebook, singurul loc unde comunică public, doar scorul și marcatorii săi din testul cu CSM Deva. Primul ”11” utilizat este ținut secret de clubul ”muncitoresc” din Banat, unde informațiile sunt distribuite cu pipeta.

Se poate însă și mai rău. CSM Deva nu există în mediul online. Deși visează la performanță, trupa antrenată de Ștefan Nanu nu are măcar o pagină pe rețelele sociale unde să transmită informații în primul rând pentru suporterii ei.

Ulterior, cu ajutorul lui Ștefan Nanu, am aflat atât jucătorii utilizați de el în acest test, cât și formația folosită de Reșița.

CSM Deva, până în minutul 60: Manea – Curescu, Tecsi, Vasiu, Doboș – Vitan, Țoiu, I. Ianc, Trașcă – Sulea, Ghighilicea
CSM Deva, din minutul 60: Dombrady – Jude, Radak, Teodorescu, Branea – Chirică, Bogdanovici, Bîrzan, Soare – I. Ianc, Sulea.

CSM Reșița a început cu primul ”11”: Zimmermann – L. Acka, Dumitraș, Sălcianu, Ad. Ilie, Dat, Chera, Rob. Boboc, Al. Dulca, Cl. Matiș, N. Popescu. Rezerve au fost: Cobrea – Borz, Szijj, Veca, Al. Sima, Mihaly, Cristodulo

Alin Minteuan mai vrea măcar două achiziții

Antrenorul Alin Minteuan își mai dorește măcar doi jucători noi, însă acesta nu a vrut să dezvăluie nici măcar pe ce posturi vrea întăriri. Despre Dulca, de exemplu, oficialii clubului au scos un cuvânt până acum, probabil de teama de a nu-l ”fura” altcineva.

Până luni, componenții lotului CSM Reșița au liber.

”Vor fi două zile libere, apoi vom reîncepe activitatea cu un cantonament la Reşiţa. Ne vom pregăti în continuare pentru alte două jocuri amicale, ca să putem aborda campionatul în maximă viteză. Mi-aş mai dori încă unul sau doi jucători, dar vedem în continuare ce va fi. Încă doi jucători ar fi foarte bine dacă ar mai veni. Nu pot să vă spun posturile deficitare”, a declarat, citat de Radio Reșița, antrenorul Alin Minteuan.

Următorul amical al echipei din Reșița este stabilit pentru data de 6 februarie, la Drobeta Turnu Severin, cu U Craiova 1948 SA, actualul lider al Ligii 2 aflat în cantonament la Mogoșoaia și care astăzi a trecut cu 9-0 de echipa din Liga 3 Kids Tâmpa Brașov.

Foto: ASU Politehnica Timișoara

Marius ANGHEL 22 Jan. 2021, 17:53 Liga 2
Pe aceeași temă