Minaur Baia Mare ”face ce trebuia să facă de mulți ani”. Ciprian Danciu are încredere în proiectul demarat în această vară: ”Le cer fotbaliștilor să joace de plăcere, să inoveze. Nu avem presiune”

Andrei PASCU 02 Aug. 2023, 18:02 Liga 3
Minaur Baia Mare ”face ce trebuia să facă de mulți ani”. Ciprian Danciu are încredere în proiectul demarat în această vară: ”Le cer fotbaliștilor să joace de plăcere, să inoveze. Nu avem presiune”

Minaur Baia Mare face, după retrogradarea în Liga 3, ceea ce trebuia să facă de câțiva ani, în opinia antrenorului Ciprian Danciu, anume să se axeze mai mult pe tinerii jucători.

Abia acum, din sezonul 2023/2024, le va da șansa clubul din Baia Mare și tinerilor din zonă să se afirme, spre deosebire de anii trecuți, în care a preferat să aducă jucători cu experiență.

Minaur Baia Mare, planurile pentru noul sezon de Liga 3

Minaur Baia Mare nu își mai propune obiective mari, iar în stagiunea care va debuta curând va dori menținerea în Liga 3 și formarea unei echipe de viitor, pentru atacarea promovării în Liga 2 cel mai devreme în sezonul care va debuta în vara viitoare.

Ciprian Danciu a făcut analiza perioadei de pregătire a formației care a picat în Liga 3 în această vară, dar și planurile pe care le are înainte de începerea întrecerii. Își dorește și venirea unor jucători cu experiență, câțiva ce-i drept, care să ridice media de vârstă de lotului, dar și să ofere, teoretic, mai multe șanse la obiectivul trasat.

E o muncă de durată, fac apel la răbdare. Eu am răbdare cu jucătorii, să evolueze, unii mai lent, alții mai rapid. Trebuie să avem răbdare, să încurajăm echipa, pentru că trebuia luată în calcul soluția asta de mai mulți ani. Poate anumiți jucători s-au pierdut pentru că nu li s-au dat șanse.

Eu zic că acum au cale liberă să promoveze la echipa mare, iar cei care vor urca la echipa mare să nu se culce pe-o ureche, că au ajuns aici și trebuie să se mulțumească. Trebuie să să pregătească de două ori mai bine, atât cu antrenamentul, cât și în viața din afara terenului. Sunt jucători tineri care, dacă nu se țin într-o zonă profesionistă, nu pot să evolueze”, a spus Ciprian Danciu, conform Baia Mare Sport.

Minaur Baia Mare, două eșecuri și două victorii în amicale

Minaur Baia Mare, una dintre cele cinci echipe retrogradate din Liga 2 în sezonul trecut, s-a reunit la începutul lunii iulie, pentru a începe pregătirea sezonului de Liga 3.

De atunci, de la reluarea pregătirilor, Minaur Baia Mare a disputat patru meciuri amicale, înregistrând următoarele rezultate: 0-4 cu Unirea Dej, 9-0 cu C.S. Fărcașa, 1-0 cu CSM Sighetu Marmației și 0-2 Minerul 1947 Ocna Dej.

Formația pregătită de Ciprian Danciu a desfășurat cantonamentul de vară la Ocna Șugatag.

Lotul prezent la reunirea echipei Minaur Baia Mare:

Portari: Raul Băilă, Emanuel Breban
Fundași: David Simion, Marius Potcoavă, Raul Gavrău, Ionuț Pisuc, Raul Gherman, Ionuț Ilieș,
Mijlocași: Calvin Candea, Cristian Raicu, Ivan Urvanțev, Erik Piroșka, Richard Cin, Mario Leș,
Atacanți: Fedor Buciuta, Darius Gherman, Sebastian Hidigan.

Ciprian Danciu a vorbit, în linii mari, și despre următorul sezon de Liga 3:

Tinerețea jucătorilor e benefică, ne dă putere să continuăm, dar avem nevoie și de jucători experimentați, în funcție de bugetul alocat. Îmi doresc să avem sponsori, ca pe lângă bugetul nostru să putem să aducem jucători experimentați, care să completeze ce avem.

Le cer jucătorilor, în Liga 3, să joace de plăcere, să intre cu plăcere pe teren. Vreau să inoveze, nu avem presiune, jucătorii sunt tineri, doar trebuie să arate ce pot. Ăsta e sezonul pe care vrem să-l facem noi, celelalte echipe nu știu ce vor. Va fi o luptă intensă”.

Foto: Minaur Baia Mare

https://liga2.prosport.ro/liga-3/bucovina-radauti-are-un-nou-manager-sportiv-19278683

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/turul-1-al-cupei-romaniei-se-disputa-astazi-trei-echipe-sunt-calificate-la-masa-verde-in-faza-urmatoare-a-competitiei-19278680

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ce-l-a-motivat-pe-andrei-baciu-sa-continue-in-arbitraj-19278673

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-bacau-probleme-financiare-19278646

https://liga2.prosport.ro/liga-3/incertitudine-la-foresta-suceava-antrenorul-nu-a-fost-numit-lotul-de-jucatori-e-incomplet-iar-accentul-se-pune-pe-vanzarea-clubului-19278609

 

Andrei PASCU 02 Aug. 2023, 18:02 Liga 3
Pe aceeași temă