Minaur Baia Mare, cu Ciprian Danciu din nou la conducere, a început pregătirea sezonului de Liga 3. Doar șase jucători dintre cei cu care s-a retrogradat din Liga 2 sunt în lot

Marius ANGHEL 04 Jul. 2023, 16:54 Liga 3

Minaur Baia Mare, una dintre cele cinci echipe retrogradate din Liga 2 în această primăvară, a sunat adunarea luni, 3 iulie, pentru a începe pregătirea sezonului de Liga 3.

Sub conducerea lui Ciprian Danciu, revenit ca antrenor principal la trupa maramureșeană, la prima ședință de pregătire au participat 17 jucători, conform anunțului clubului, dintre acești doar șase fiind păstrați în lot față de cel cu care se pica din Liga 2.

17 jucători la reunirea echipei Minaur Baia Mare după retrogradarea în Liga 3

Coborâtă în Liga 3 după doar un sezon petrecut în Liga 2, Minaur a revenit cu picioarele pe pământ și în privința informațiilor furnizate în primul rând suporterilor ei. Dacă după accederea în eșalonul secund prezentarea lotului la reunire sau la antrenamente devenise un lux, iată că acum acesta nu a mai fost ținut secret.

Dintre cei prezenți la reunire, doar șase jucători continuă cu Minaur față de lotul cu care echipa a încheiat sezonul de Liga 2. Este vorba despre Raul Băilă (portar, 9 meciuri), Emanuel Breban (portar, 1 m), David Simion (fundaș, 13 m), Marius Potcoavă (fundaș, 7 m), Richard Cin (mijlocaș, 1 m) și Darius Gherman (atacant, 0 m). După cum se poate observa, celmai mult a fost utilizat Simion, în 13 jocuri, în timp ce Darius Gherman a prins doar lotul primei echipe, fără să fie folosit.

”De asemenea au participat la antrenament jucători aflați în probe. Ciprian Danciu mai aşteaptă câţiva jucători la pregătire, în perioada imediat următoare.
Echipa noastra va face vizita medicală în urmatoarele zile și se va antrena pe plan local, urmând ca, apoi, să plece în cantonamentul de la Ocna Sugatag, în perioada 19-29 iulie”, a transmis Minaur.

Reunirea a avut loc la stadionul ”Viorel Mateianu”, iar din stafful tehnic al lui Ciprian Danciu fac parte: Alin Bota (antrenor portari), Ciprian Duruș (preparator fizic), Laura Mureșan (asistent medical) și Bogdan Somcutean (maseur).

Lotul prezent la reunirea echipei Minaur Baia Mare:

  • portari: Raul Băilă, Emanuel Breban,
  • fundași: David Simion, Marius Potcoavă, Raul Gavrău, Ionuț Pisuc, Raul Gherman, Ionuț Ilieș,
  • mijlocași: Calvin Candea, Cristian Raicu, Ivan Urvanțev, Erik Piroșka, Richard Cin, Mario Leș,
  • atacanți: Fedor Buciuta, Darius Gherman, Sebastian Hidigan.

Patru amicale stabilite de Minerul

Ciprian Danciu și colaboratorii săi au organizat în luna iunie un trial la care au fost prezenți jucători din Maramureș sau din apropiere. De altfel, Minaur se va baza în noul sezon pe mulți tineri, din zonă, clubul neavând ca obiectiv revenirea imediată în Liga 2.

Minaur și-a stabilit și patru meciuri amicale pentru perioada următoare. Va întâlni Unirea Dej (8 iulie, la Dej), CSM Sighetu Marmației (în cantonamentul de la Ocna Șugatag, la Sighet), Minerul Ocna Dej (în cantonamentul de la Ocna Șugatag, la Sighet) și CSM Olimpia Satu Mare (5 august, la Satu Mare).

Foto: Minaur Baia Mare

https://liga2.prosport.ro/liga-3/senad-jarovic-va-juca-in-liga-campionilor-19275960

https://liga2.prosport.ro/liga-3/un-jucator-de-la-minaur-si-altul-de-la-ripensia-primele-achizitii-perfectate-de-csm-satu-mare-pentru-noul-sezon-19275680

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primele-trei-plecari-de-la-minaur-baia-mare-19271592

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-merge-cu-antrenorul-ciprian-danciu-in-liga-3-19270377

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-miriuta-si-a-anuntat-plecarea-de-la-minaur-baia-mare-19270045

Marius ANGHEL 04 Jul. 2023, 16:54 Liga 3
Pe aceeași temă