Minaur Baia Mare, singura echipă retrogradată din Liga 2 care s-a impus în Turul 2 de Cupa României. A învins o formație din orașul rival

Andrei PASCU 10 Aug. 2023, 17:06 Cupa României

Minaur Baia Mare a disputat primul meci oficial după retrogradarea din Liga 2 în Liga 3, în sezonul 2023/2024 din Cupa României. În Turul 2 a intrat în competiție formația din Maramureș și a reușit să învingă o echipă cu pretenții, CSM Olimpia Satu Mare, care a fost parte din play-off-ul Seriei 10 din Liga 3 sezonul trecut.

Minaur Baia Mare este singura echipă retrogradată în Liga 3 în stagiunea trecută care a reușit o calificare în turul următor. Ripensia Timișoara (0-2 cu CSC Ghiroda şi Giarmata Vii) și Politehnica Timișoara (0-2 după prelungiri cu Phoenix Buziaş) au fost eliminate.

În plus, și FC Braşov (0-2 cu AFC Odorheiu Secuiesc), care nu a primit certificarea pentru Liga 2 și a fost retrogradată, nu a reușit nici ea să meargă în turul 3 din Cupa României.

Minaur Baia Mare, singura echipă retrogradată din Liga 2 învingătoare în Turul 2 de Cupa României

Minaur Baia Mare nu își mai propune obiective mari, iar în campionatul care va debuta curând va dori menținerea în Liga 3 și formarea unei echipe de viitor, pentru atacarea promovării în Liga 2 cel mai devreme în sezonul care va debuta în vara viitoare.

În ciuda acestui detaliu, a reușit, iată, să treacă de o echipă bună a Ligii 3, care vrea o nouă calificare în play-off-ul întrecerii, cel puțin. Cu 3-2 s-a impus gruparea pregătită de Ciprian Danciu, care a condus încă de la pauză, scor 1-0.

Darius Gherman (minutul 23) și Raul Gherman (minutul 53) au marcat primele două goluri pentru Minaur Baia Mare, iar ulterior a punctat și Alexandru Stoian (minutul 65), care și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor. De partea cealaltă, au înscris pentru învinși Alexandru Șter (minutul 47) și Zsombor Veress (minutul 90+1).

Minaur Baia Mare a beneficiat și de absențele din tabăra adversă

Astfel, Minaur Baia Mare își continuă parcursul în Cupa României după o victorie pe terenul rivalei din Satu Mare, aceasta din urmă cu lot mai bun și cu planuri mai mari. Trebuie precizat că gazdele de miercuri au anunțat, printr-un comunicat, că nu au mizat pe câțiva jucători importanți, Zsiga Ervin, Andrei Pop, Cătălin Oanea, Alex Mărieș și Raul Vidrăsan, toți accidentați.

A fost un meci pierdut. Nu cred, că a fost diferența așa de mare între noi și Baia Mare, dar pe greșelile personale și faptul, că ne lipsesc cinci titulari de bază ne-a făcut să ne exprimăm așa de greu. Dar fără îndoială e meritată victoria echipei din Baia Mare.

Cu siguranță, că în campionat va fi un alt meci cu Minaur, va fi și exprimarea noastră altfel. Mai avem de pregătit și de pus la punct multe. Am încredere, că putem să reglăm lucrurile în aceste două săptămâni, care au mai rămas, și vom arăta cu totul altfel. Vom recupera și din cei accidentați și va fi o altă față a echipei.

Doresc să mulțumesc celor, care au venit azi la meci, să ne susțină, și sperăm, să-i avem alături și în meciurile din campionat”, a spus antrenorul învinșilor, Cosmin Iuhas.

  • CSM Olimpia Satu Mare a evoluat în formula: Moldovan – Copaci, Bura (Mureșan 79), Apai (Pop 46), Micaș, Lazăr (Prodan 65), Chinde, Vereguț, Șter, Morar (Bota 46), Suveg (Zsombor 61).
  • Minaur Baia Mare a început în formula: Băilă – Achim, R. Gherman, Stoian, Cîmpan, Matei, David, Potcoavă, D. Gherman, Ilieș, Lemac
    Rezerve: Breban – Raicu, Piroșka, Urvantev, Hidigan, Cândea, Buciuta, Cin, Leș.

Minaur Baia Mare se reorganizează după retrogradarea din Liga 2

Ciprian Danciu a făcut analiza perioadei de pregătire de vară a formației care a picat în Liga 3 la finalul sezonului trecut, dar și planurile pe care le are înainte de începerea întrecerii. Își dorește și venirea unor jucători cu experiență, câțiva ce-i drept, care să ridice media de vârstă de lotului, dar și să ofere, teoretic, mai multe șanse la obiectivul trasat.

E o muncă de durată, fac apel la răbdare. Eu am răbdare cu jucătorii, să evolueze, unii mai lent, alții mai rapid. Trebuie să avem răbdare, să încurajăm echipa, pentru că trebuia luată în calcul soluția asta de mai mulți ani. Poate anumiți jucători s-au pierdut pentru că nu li s-au dat șanse.

Eu zic că acum au cale liberă să promoveze la echipa mare, iar cei care vor urca la echipa mare să nu se culce pe-o ureche, că au ajuns aici și trebuie să se mulțumească. Trebuie să să pregătească de două ori mai bine, atât cu antrenamentul, cât și în viața din afara terenului. Sunt jucători tineri care, dacă nu se țin într-o zonă profesionistă, nu pot să evolueze.

Tinerețea jucătorilor e benefică, ne dă putere să continuăm, dar avem nevoie și de jucători experimentați, în funcție de bugetul alocat. Îmi doresc să avem sponsori, ca pe lângă bugetul nostru să putem să aducem jucători experimentați, care să completeze ce avem.

Le cer jucătorilor, în Liga 3, să joace de plăcere, să intre cu plăcere pe teren. Vreau să inoveze, nu avem presiune, jucătorii sunt tineri, doar trebuie să arate ce pot. Ăsta e sezonul pe care vrem să-l facem noi, celelalte echipe nu știu ce vor. Va fi o luptă intensă”, a spus Ciprian Danciu la începutul lunii august.

Foto: Minaur Baia Mare și CSM Olimpia Satu Mare

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/poli-timisoara-s-a-facut-de-ras-la-lugoj-19279768

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-sub-presiune-la-campionii-fc-arges-dupa-un-meci-19279751

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csm-resita-a-trecut-de-vointa-lupac-in-turul-2-al-cupei-romaniei-19279750

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ceahlaul-a-trecut-de-somuz-falticeni-in-primul-joc-din-cupa-19279747

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/turul-2-al-cupei-romaniei-29-de-meciuri-au-loc-acum-19279644

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ivan-fustar-declaratii-dupa-despartirea-de-fc-brasov-19279743

Andrei PASCU 10 Aug. 2023, 17:06 Cupa României
Pe aceeași temă