Mutări interesante la Minaur. Ciprian Danciu și Alin Bota au fost dați la o parte, Francisc Dican a fost numit antrenor principal. Rolurile primite de Romulus Buia și Vasile Șleam și primele două achiziții, din Liga 2, ale băimărenilor

Marius ANGHEL 23 Jul. 2024, 20:04 Liga 3

Salvată de la retrogradare în urma rezultatelor obținute în 2024, în sezonul în care a revenit în Liga 3 după doar un an petrecut în Liga 2, Minaur Baia Mare se reorganizează din nou sub conducerea team-managerului Florin Achim.

Clubul a renunțat la antrenorul Ciprian Danciu, dar nu de tot, l-a anunțat ca înlocuitor pe Francisc Dican, ultima dată ”secund” la CFR Cluj, i-a readus pe Romulus Buia și Vasile Șleam și a comunicat primele două achiziții, fundașul Denis Ispas și mijlocașul Mircea Donca.

Ciprian Danciu și Alin Bota, retrogradați la Academia CS Minaur Baia Mare

Minaur Baia Mare trece printr-o serie de schimbări în vederea participării în noul sezon de Liga 3, ediția 2024-2025, unul în care va continua după ce s-a evitat cu mari emoții retrogradarea sportivă în Liga 4. În pauza de iarnă, trupa maramureșeană avea doar 10 puncte acumulate după 15 etape și era ultima în Seria 10. Ulterior, după alte 13 meciuri, a terminat pe locul 3 în play-out, echivalentul locului 7 din 10.

Minaur a avut reunirea în data de 15 iulie, însă primele schimbări le-a anunțat abia după o săptămână, luni, 22 iulie.

Pentru început, băimărenii au transmis că Ciprian Danciu și Alin Bota, adică antrenorul principal și, respectiv, antrenorul cu portarii de la prima echipă, au trecut la Academia clubului.

O retrogradare a celor doi comunicată într-un mod pozitiv de către Minaur.

”Bine ati venit, Ciprian DANCIU și Alin BOTA!
Ciprian Danciu este noul șef al Centrului de Copii și Juniori la Academia Minerul. În acest rol, Ciprian va fi responsabil de coordonarea și dezvoltarea tinerilor jucători, cu scopul de a promova talente locale și de a le pregăti pentru nivelurile superioare ale fotbalului.
Alin Bota se va ocupa de pregătirea tinerilor portari ai Academiei Minerul. În această calitate, Bota va fi responsabil de antrenamentele specifice pentru portari, contribuind la dezvoltarea abilităților și performanțelor acestora.
Vă urăm bun venit şi cât mai multe realizări alături de Academia MINERULUI!”, sunt anunțul Academiei de fotbal Minerul Baia Mare, parte a clubului Minaur, distribuită pe Facebook.

  • În clasamentul pe 2024 întocmit de FRF, CS Minaur Baia Mare a ocupat locul 57 din 124, cu un punctaj de 45.2.

Francisc Dican, noul antrenor principal al echipei din Baia Mare

Înlocuitorul lui Ciprian Danciu era știut de ceva timp, presa locală scriind că antrenor principal a fi numit Francisc Dican, chiar și înainte ca CFR Cluj să anunțe că nu va mai prelungi contractul cu antrenorul secund din ultimele luni.

La începutul lunii aprilie a acestui an, Dican s-a despărțit de Sănătatea Cluj, unde fusese numit în vara trecută, în locul lui George Florescu, pentru a se întoarce ca antrenor secund la CFR Cluj.

Acum, Dican (56 de ani) este anunțat ca antrenor principal de Minaur. El este originar din Borșa (Maramureș) și ca antrenor principal a activat la ”U” Cluj, CFR Cluj, FK Miercurea Ciuc și Sănătatea Cluj, iar ca antrenor secund a fost la ”U” Cluj, Unirea Alba Iulia, CFR Cluj, AJ Auxerre (Franța), Dinamo, Chindia Târgoviște și Petrolul Ploiești.

”𝗕𝗶𝗻𝗲 𝗮𝗶 𝘃𝗲𝗻𝗶𝘁, 𝗙𝗿𝗮𝗻𝗰𝗶𝘀𝗰 𝗗𝗶𝗰𝗮𝗻.
𝗙𝗿𝗮𝗻𝗰𝗶𝘀𝗰 𝗗𝗶𝗰𝗮𝗻 este noul antrenor al echipei noastre!
Tehnicianul în vârstă de 56 de ani, originar din Borșa, a preluat banca tehnică a formației noastre.
𝗙𝗿𝗮𝗻𝗰𝗶𝘀𝗰 𝗗𝗶𝗰𝗮𝗻 a jucat la echipe precum: Victoria București, Universitatea Cluj, Gueugnon și Nyiregyhaza Spartacus
Din postura de antrenor a trecut pe la: Universitatea Cluj, CFR Cluj, Chindia Târgoviște, Csikszereda Miercurea Ciuc, Sanatatea Cluj.
𝗜𝗶 𝘂𝗿𝗮𝗺 𝗕𝘂𝗻 𝗩𝗲𝗻𝗶𝘁 𝘀𝗶 𝗺𝘂𝗹𝘁 𝘀𝘂𝗰𝗰𝗲𝘀 𝗻𝗼𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗮𝗻𝘁𝗿𝗲𝗻𝗼𝗿, 𝗙𝗿𝗮𝗻𝗰𝗶𝘀𝗰 𝗗𝗶𝗰𝗮𝗻”, sună anunțul Minaurului, avut luni după-amiază, 22 iulie 2024.

Romulus Buia și Vasile Șleam, membri în stafful tehnic al lui Dican de la Minaur

La scurt timp, clubul a comunicat și doi noi membri în stafful tehnic. Este vorba despre Romulus Buia (54 de ani) și Vasile Șleam (57 de ani), amândoi reveniți la Minaur.

Buia, fost director tehnic la Minaur în 2020, va fi acum antrenor secund. În cariera sa de antrenor, acesta a mai antrenat FCMU Baia Mare, Fotbal Comuna Recea, CSM Sighetu Marmației sau Academica Recea.

Șleam, născut la Târgu Lăpuș, a mai activat la FC Baia Mare, ASU Poli Timişoara, Petrolul Ploiești, CSM Sighetu Marmației, CSM Satu Mare și Unirea Dej, iar în 2021 a fost un timp coordonatorul portarilor din Academia clubului Minaur, adică poziția în care a fost acum numit Alin Bota.

”𝗕𝗶𝗻𝗲 𝗮𝗶 𝗿𝗲𝘃𝗲𝗻𝗶𝘁, 𝗥𝗼𝗺𝘂𝗹𝘂𝘀 𝗕𝘂𝗶𝗮.
𝗥𝗼𝗺𝘂𝗹𝘂𝘀 𝗕𝘂𝗶𝗮 revine la echipa noastră in postura de antrenor secund.
Născut pe 15 iunie 1970, Buia a avut o lungă carieră de fotbalist. A purtat de două ori tricoul echipei naţionale şi a jucat, printre altele, pentru FC Baia Mare, Universitatea Craiova, Sportul Studenţesc, Poli Timișoara şi Dinamo Bucureşti.
Îi urăm, pe această, cale mult succes alături de 𝗠𝗜𝗡𝗔𝗨𝗥!

𝗕𝗶𝗻𝗲 𝗮𝗶 𝗿𝗲𝘃𝗲𝗻𝗶𝘁, 𝗩𝗮𝘀𝗶𝗹𝗲 𝗦𝗹𝗲𝗮𝗺.
𝗩𝗮𝘀𝗶𝗹𝗲 𝗦𝗹𝗲𝗮𝗺 revine la echipa noastră in postura de antrenor cu portarii, deținător al licenței UEFA A Goalkeeper.
Tehnicianul de 57 de ani, născut la Târgu Lăpuș, a mai activat la FC Baia Mare, Petrolul Ploiești, Poli Timişoara, CSM Sighet, CSM Satu Mare, FC Unirea Dej, iar în 2021 a fost un timp coordonatorul Academiei de portari de la Minaur Baia Mare.
Îi urăm, pe această, cale mult succes alături de 𝗠𝗜𝗡𝗔𝗨𝗥!”, sună anunțurile clubului din Baia Mare.

Din vechiul staff a rezistat doar preparatorul fizic Ciprian Duruș.

Denis Ispas l-a urmat pe Florin Achim de la Concordia Chiajna la Minaur

A doua zi, marți, 23 iulie, Minaur și-a anunțat și primele două achiziții pentru sezonul 2024-2025.

Este vorba despre fundașul Denis Ispas, ultima dată la Concordia Chiajna, de unde în iarnă a plecat și actualul team-manager al clubului, Florin Achim, și de mijlocașul Mircea Donca, ultima dată la CSM Reșița. Deci ambii au fost la clubul din Liga 2 și acum urmează să joace în Liga 3.

Ispas, fundaș originar din Târgoviște, în vârstă de 30 de ani, a fost o dezamăgire a Concordiei în sezonul trecut de Liga 2. Ultimele sale meciuri pentru ilfoveni, două, singurele disputate în 2024, le-a avut la începutul lunii martie. În total a jucat în 15 partide pentru Concordia și a înscris 3 goluri.

Până în iarnă a fost coleg cu Florin Achim, retras din activitate devreme și acum conducător la Minaur.

”𝗕𝗶𝗻𝗲 𝗮𝗶 𝘃𝗲𝗻𝗶𝘁, 𝗗𝗲𝗻𝗶𝘀 𝗜𝘀𝗽𝗮𝘀!
𝗗𝗲𝗻𝗶𝘀 𝗜𝘀𝗽𝗮𝘀, un jucător cu o experiență considerabilă de peste 180 de meciuri la nivelul primelor două ligi din România, a semnat cu echipa noastra. Transferul său aduce un plus de valoare și experiență echipei, care va beneficia de abilitățile sale defensive și cunoștințele acumulate pe parcursul carierei sale în fotbalul românesc.
De-alungul carierei, 𝗜𝘀𝗽𝗮𝘀 a evoluat pentru U. Cluj, FC U Craiova, Dunărea Călărași, Turris Turnu Măgurele, FC Farul, ACS Șirineasa, Chindia Târgoviște și Concordia Chiajna.
𝗜𝗶 𝘂𝗿𝗮𝗺 𝗯𝘂𝗻 𝘃𝗲𝗻𝗶𝘁 𝘀𝗶 𝗺𝘂𝗹𝘁𝗮 𝗯𝗮𝗳𝘁𝗮 𝗶𝗻 𝘁𝗿𝗶𝗰𝗼𝘂𝗹 𝗴𝗮𝗹𝗯𝗲𝗻 𝗮𝗹𝗯𝗮𝘀𝘁𝗿𝘂!”, a transmis Minaur.

Mircea Donca s-a întors la Minaur, echipă cu care a promovat și retrogradat în și din Liga 2

În schimb, Mircea Donca (27 de ani), originar din Satu Mare, revine la Minaur, pentru care a jucat ultima dată în sezonul 2022-2023 de Liga 2, când a avut 18 meciuri.

În sezonul trecut, tehnicul mijlocaș a fost legitimat la CSM Slatina, tot în Liga 2, pentru care a activat în campionat în 22 de partide, doar 9 începute ca titular, și a înscris 1 gol.

”𝗕𝗶𝗻𝗲 𝗮𝗶 𝗿𝗲𝘃𝗲𝗻𝗶𝘁 𝗮𝗰𝗮𝘀𝗮, 𝗠𝗶𝗿𝗰𝗲𝗮 𝗗𝗼𝗻𝗰𝗮!
Suntem încântați să anunțăm că mijlocașul care a jucat un rol crucial în promovarea echipei noastre în Liga 2 în urmă cu două sezoane se întoarce acasă. Reîntoarcerea sa aduce un plus de valoare echipei, iar suporterii sunt nerăbdători să îl vadă din nou în acțiune, purtând cu mândrie tricoul galben albastru.
𝗜𝗶 𝘂𝗿𝗮𝗺 𝗯𝘂𝗻 𝘃𝗲𝗻𝗶𝘁 𝘀𝗶 𝗺𝘂𝗹𝘁𝗮 𝗯𝗮𝗳𝘁𝗮 𝗶𝗻 𝘁𝗿𝗶𝗰𝗼𝘂𝗹 𝗴𝗮𝗹𝗯𝗲𝗻 𝗮𝗹𝗯𝗮𝘀𝘁𝗿𝘂!”, anunțul clubul din Baia Mare despre jucătorul din Satu Mare!

Foto: Minaur Baia Mare

Marius ANGHEL 23 Jul. 2024, 20:04 Liga 3
Pe aceeași temă