Ciprian Danciu primește respectul cuvenit și conducerea îi oferă prelungirea după ce a promovat Minaur Baia Mare în Liga 2. Reacția lui Vasile Miriuță în privința sezonului următor: ”Nu vreau să aud că promovăm”

Răzvan STÎNGĂ 13 Jun. 2022, 14:32 Liga 2
Ciprian Danciu primește respectul cuvenit și conducerea îi oferă prelungirea după ce a promovat Minaur Baia Mare în Liga 2. Reacția lui Vasile Miriuță în privința sezonului următor: ”Nu vreau să aud că promovăm”

Minaur Baia Mare este în perioada pregătirii noului an fotbalistic, dar de data asta de Liga 2. Conducerea ia pas cu pas lucrurile, astfel că se gândește acum cum poate să formeze o echipă care să se salveze de la retrogradare la prima prezență în divizia a doua după o lungă perioadă de ”pauză”.

Ciprian Danciu va rămâne antrenorul echipei Minaur Baia Mare! Vasile Miriuță a dat asigurări

Vasile Miriuță, directorul tehnic al Minaurului, a declarat că nu vrea să audă de lupta la promovare din Liga 2 sau de alte obiective mult prea fanteziste. E conștient că sunt foarte multe cluburi mai bune decât Minaur Baia Mare, asta și datorită experienței pe care o are în fotbalul românesc, în special ca antrenor.

Un lucru e cert, Miriuță va continua la Minaur Baia Mare, nefiind tentat de o nouă experiență de ”principal”, chiar dacă, după cum a declarat, a avut ceva oferte de la anumite echipe.

Vasile Miriuță: ”Trebuie să formăm o echipă competitivă și să rămânem în Divizia B”

La nou-promovată va continua și antrenorul Ciprian Danciu, omul care a adus marea bucurie în Baia Mare, chiar dacă îi expiră contractul în această lună. Vasile Miriuță a dat asigurări că ”principalul” nu se va schimba sută la sută și că Danciu merită să profite de pe urma muncii din sezonul trecut de Liga 3.

Trebuie să formăm o echipă competitivă și să rămânem în Divizia B. Nu vreau să aud altceva, că promovăm. Noi trebuie să formăm o echipă cu care să rămânem în primul an în Divizia B și după, în funcție de buget, să vedem ce vom putea face.

Sută la sută va rămâne Danciu. E un antrenor foarte bun, a fost o alegere foarte bună și îl felicit și pe el, și pe ceilalți, pe toți cei care l-au ajutat pe Cipri să reușească. Merită toate laudele”, a declarat Vasile Miriuță.

Ciprian Danciu avea dubii în privința rămânerii la Minaur Baia Mare

Astfel, Danciu va continua la Minaur Baia Mare și după ce a promovat echipa în Liga 2, el fiind, oarecum, pe gânduri în ceea ce privește propunerea de prelungire pe care clubul putea să i-o ofere. Acum a venit și confirmarea lui Vasile Miriuță, așa că Minaur Baia Mare va rămâne la nivelul staffului tehnic în aceeași formulă.

Schimbări ar putea veni în lotul de jucători mai mult ca sigur, dar Danciu nu vrea să modifice prea mult, urmând să se bazeze, în mare parte, pe fotbaliștii care au pus umărul la promovare.

Deocamdată nu pot face niciun plan pentru viitor, aștept să văd ce se întâmplă. Mie mi-a expirat contractul și mă bucur că echipa și-a atins obiectivul care mi-a fost mie încredințat. Mi-aș dori să continui și să completăm echipa cu doi-trei jucători experimentați, pentru că lotul nostru este foarte tânăr”, a declarat Ciprian Danciu, după returul finalei cu CS Hunedoara.

Primaul Cătălin Cherecheș a vrut să desființeze Minaur Baia Mare. Acum, la promovare, a acordat medaliile de campioni

Echipa din Baia Mare a fost la a patra încercase consecutivă de a promova în Liga 2 de când a urcat în Liga 3. În ediția 2018-2019 a terminat pe locul 2 în Seria 5, sub FK Miercurea Ciuc. În sezonul afectat de pandemie, 2019-2020, a jucat baraj cu Fotbal Comuna Recea (2-1 acasă, 1-2 la Recea, 3-4 la lovituri de departajare), iar la finalul campionatului trecut, 2020-2021, a ieșit încă din faza semifinală a barajului, după ce a cedat în fața celor de la Unirea Dej (0-0 acasă, 1-3 la Dej).

Din cauza acestor eșecuri pe bandă rulantă, Minaur Baia Mare a fost în mai multe rânduri aproape de desființare, chiar primarul Cătălin Cherecheș declarând acest lucru public, din cauza rateurilor  continue de a promova în Liga 2.

Iată ce spunea edilul în august 2020, chiar după ce Minaur Baia Mare pierdea barajul cu Fotbal Comuna Recea:

Din acest moment echipa de fotbal este desființată. Stadionul se închide și intră în reabilitare. Așa se va întâmpla și cu cele două terenuri situate în incinta Colegiul Aurel Vlaicu. Domnul Dorin Toma va fi coordonatorul Academiei de Fotbal pentru copii și juniori. Ne vom desfășura activitatea sub această titulatură de Academia de Fotbal a Municipiului Baia Mare, care va fi cu titlu gratuit pentru toți cei care vor dori și vor fi selectați să își desfășoare activitatea sportivă în cadrul acesteia. Bineînțeles urmează să selectăm antrenorii și să stabilim exact modul în care vom consolida acest lucru.

Consider demis Consiliul de Administrație al clubului, urmând ca în cazul în care membrii acestuia nu își vor înainta demisiile de onoare să procedăm la dizolvarea acestuia prin Consiliul Local, respectiv la numirea noii structuri de conducere, capabilă să managerieze așa cum se cuvine întreaga activitate sportivă și să aducă rezultate pe măsura așteptării întregii comunității”.

Cătălin Cherecheș, felicitări pentru echipa pe care a vrut s-o desființeze

Câteva zile mai târziu, la o analiză la rece, situația s-a reglat, iar Cătălin Cherecheș a revenit la sentimente mai bune. Ca într-o lume paralelă, în care politicul se asimilează cu sportul, în mare parte, doar când are de câștigat, chiar Cherecheș le-a acordat medaliile de campioni ai Ligii a 3-a jucătorilor și antrenorilor după returul cu CS Hunedoara.

Foto: Minaur Baia Mare
Video: Baia Mare Sport și Oli Virlici

https://liga2.prosport.ro/liga-3/luca-bodri-singurul-jucator-aradean-care-a-promovat-in-aceasta-vara-in-liga-2-dintr-o-serie-cu-cinci-formatii-aradene-ne-am-autoimpus-sa-batem-resita-pentru-un-sezon-istoric-19234917

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dusan-uhrin-si-a-gasit-echipa-in-prima-liga-din-cipru-ia-cu-el-si-unul-dintre-jucatorii-cu-care-dinamo-a-retrogradat-19234915

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mirko-ivanovski-pleaca-de-la-dinamo-si-semneaza-cu-petrolul-durata-contractuala-si-salariul-pentru-care-are-un-acord-verbal-cu-campioana-ligii-2-19234907

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-dezvaluie-care-este-filosofia-sa-de-a-lucra-cu-jucatorii-am-jucat-in-bundesliga-si-am-vazut-cu-adevarat-ce-inseamna-disciplina-pun-mare-pret-pe-acest-lucru-jucat-19234896

Răzvan STÎNGĂ 13 Jun. 2022, 14:32 Liga 2
Pe aceeași temă