Situație critică la Minaur Baia Mare, care poate retrograda în Liga 4! Maramureșenii sunt pe marginea prăpastiei

Andrei PASCU 27 Nov. 2023, 14:54 Liga 3
Situație critică la Minaur Baia Mare, care poate retrograda în Liga 4! Maramureșenii sunt pe marginea prăpastiei

Minaur Baia Mare nu își mai propune obiective mari din vara trecută, iar în stagiunea actuală dorește doar menținerea în Liga 3 și formarea unei echipe de viitor, pentru atacarea promovării în Liga 2 cel mai devreme în sezonul care va debuta în vara viitoare.

Însă, planurile maramureșenilor nu au fost prea bune, iar ce au pus pe hârtie nu se răsfrânge asupra evoluțiilor din Seria 10 a Ligii 3. E ultima Minaur Baia Mare după 14 runde, cu numai 9 puncte (două victorii, trei egaluri și nouă eșecuri, cu 15 goluri marcate și 27 primite).

Minaur Baia Mare poate retrograda în Liga 4! E ultima în Seria 10 din Liga 3

În plus, problemele de la Minaur Baia Mare se pot înrăutăți în perioada următoare, după ce primarul Cătălin Cherecheș, condamnat la cinci ani de închisoare, a fugit din țară și s-ar ascunde, se pare, în Italia. Pentru că echipa este susținută din bani publici, de Primăria Municipiului Baia Mare, contextul poate afecta trupa pregătită de Ciprian Danciu.

Ciprian Danciu era încrezător, dar Minaur Baia Mare stă foarte rău în Liga 3

Antrenorul a propus o strategie cu jucători tineri în vară la Minaur Baia Mare, după retrogradarea în Liga 3, pentru că a fost diminuat evident bugetul, iar salarii de nivelul Ligii 2 nu mai puteau fi plătite. Argumentul suprem era acela că planurile echipei Minaur Baia Mare păreau clare, iar promovarea nu va fi atacată din stagiunea aceasta.

E o muncă de durată, fac apel la răbdare. Eu am răbdare cu jucătorii, să evolueze, unii mai lent, alții mai rapid. Trebuie să avem răbdare, să încurajăm echipa, pentru că trebuia luată în calcul soluția asta de mai mulți ani. Poate anumiți jucători s-au pierdut pentru că nu li s-au dat șanse.

Eu zic că acum au cale liberă să promoveze la echipa mare, iar cei care vor urca la echipa mare să nu se culce pe-o ureche, că au ajuns aici și trebuie să se mulțumească. Trebuie să să pregătească de două ori mai bine, atât cu antrenamentul, cât și în viața din afara terenului. Sunt jucători tineri care, dacă nu se țin într-o zonă profesionistă, nu pot să evolueze”, spunea Ciprian Danciu în vară, înainte de startul sezonului de Liga 3.

Minaur Baia Mare a dus jucători cu experiență, dar poate retrograda în Liga 4

Însă, Minaur Baia Mare nu mizează doar pe tineri sau pe jucători din județ. Mai mizează și pe alți fotbaliști din alte județe sau din afara României, Raul Băilă, Marius Potcoavă, Daniel Stoian, Ivan Urvanțev, Valerii Macrițchii, Bogdan Burcea, Cătălin Ștefănescu și, de la începutul lunii noiembrie, pe Tiberiu Serediuc.

Situația sportivă e una foarte dificilă pentru echipă. Minaur Baia Mare este ultima în Seria 10 din Liga 3, cu 9 puncte după 14 meciuri, cu două victorii, trei egaluri și nouă eșecuri. E la patru lungimi de locul 9, SC Olimpia MCMXXI Satu Mare.

În etapa a 15-a de Liga 3, Minaur Baia Mare va întâlni, pe teren advers, Minerul Ocna Dej, locul 7, 16 puncte. În runda trecută, din weekendul precedent, Minaur a bifat o remiză, 1-1 cu CSM Victoria Carei.

Foto: Minaur Baia Mare

https://liga2.prosport.ro/liga-3/rezultate-marcatori-si-clasamente-dupa-meciurile-etapa-14-liga-3-19293790

https://liga2.prosport.ro/liga-3/romica-dorin-a-demisionat-de-la-rapid-brodoc-19293701

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dan-spataru-nu-a-debutat-inca-la-fcsb-dar-a-ajuns-motiv-de-disputa-intre-cluburile-care-il-detin-in-coproprietate-19293680

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/a-fost-stabilit-programul-ultimei-etape-din-grupele-cupei-romaniei-19293673

Andrei PASCU 27 Nov. 2023, 14:54 Liga 3
Pe aceeași temă