Chindia închide porțile în fața spectatorilor și jurnaliștilor la ultimele două amicale și dă vina pe antrenorii adverși. Mutarea bombă în lot pe care au negociat-o târgoviștenii în ultimele zile

Bogdan ISTRATE, Marius ANGHEL 28 Jul. 2023, 10:30 Liga 2
Chindia închide porțile în fața spectatorilor și jurnaliștilor la ultimele două amicale și dă vina pe antrenorii adverși. Mutarea bombă în lot pe care au negociat-o târgoviștenii în ultimele zile

Chindia Târgoviște va susține în weekend ultimele teste dinaintea startului campionatului Ligii 2. Echipa preluată după retrogradarea din SuperLigă de Dragoș Militaru va întâlni FC Pucioasa (Liga 3) și CSC Șelimbăr (Liga 2), vineri, de la ora 18:00, respectiv sâmbătă, ora 11:00.

Cel mai probabil, ambele jocuri vor avea loc pe stadionul ”Eugen Popescu”, dar locația poate fi modificată, cel puțin în cazul primului amical, în funcție de condițiile meteo de vineri după-amiază.

Chindia închide porțile la ultimele două amicale și dă vina pe adversari!

Mai important decât asta este ceea ce transmite clubul târgoviștean, cel care până acum solicita sprijinul suporterilor, atât printr-o prezență masivă la stadion pentru reunire, cât și apoi, în repetate rânduri, după ce a scos la vânzare abonamentele la preț de prima ligă.

Jocurile cu Pucioasa și Șelimbăr se vor disputa fără spectatori și fără jurnaliști în tribune, conform unui anunț al Chindiei. ”La dorința antrenorilor echipelor participante”, a transmis retrogradata din prima ligă, explicând decizia de a nu permite accesul publicului la aceste meciuri de pregătire. Adică cei care n-ar fi vrut ar fi fost Vasile Bârdeș, legendă a Chindiei, acum antrenor la echipa din Pucioasa, și Claudiu Niculescu, ”principalul” Șelimbărului.

Decizia este halucinantă și arată mai degrabă o neasumare a celor de la Chindia, care preferă să dea vina pe adversari decât să transmită că meciurile au loc fără spectatori la dorința antrenorului Dragoș Militaru. Este greu de crezut că amărâta Pucioasa, abia menținută în Liga 3 în sezonul recent încheiat, are astfel de pretenții de a juca fără spectatori, iar Șelimbărul să ridice și ea aceleași pretenții.

Confirmarea că porțile trântite în nas spectatorilor și jurnaliștilor fix de către cei de la Chindia vine dintre Sibiu. ”A fost lăsat la latitudinea gazdelor acest aspect. Echipa noastră nu organizează acest meci”, a susținut o sursă Liga2.ro din cadrul clubului sibian.

Ulterior, Chindia va avea tupeul să ceară spectatorilor să vină în număr cât mai mare la meciurile sale, pentru a o încuraja, iar jurnaliștilor locali să îi susțină prin articole pozitive.

Chindia își rezolvă din problemele financiare în principal cu bani publici

Altfel, cu cei 200.000 euro alocați recent de Consiliul Județean Dâmbovița, Chindia va rezolva mare parte dintre litigiile cu foștii colaboratori. Bani publici pe care Chindia, un club de drept privat, îi primește și se folosește de ei pentru a achita restanțe financiare.

Potrivit surselor noastre, noua conducere ar intenționa ca până la jumătatea lunii viitoare să aducă la zi salariile angajaților și să achite integral restanțele. Există discuții și cu câțiva potențiali sponsori, sumele din aceste contracte urmând să se mențină aproape de nivelul din sezonul trecut, când Chindia a evoluat în prima ligă. Nu este clar încă cine va ocupa poziția principală de pe tricouri. Iar la acest capitol, trebuie menționat că noul colaborator tehnic va fi Macron, după ani buni în care clubul a cochetat cu Joma.

Discuții (din nou) cu Gabi Tamaș

La capitolul achiziții, Chindia a negociat în ultimele zile posibila sosire a lui Gabriel Tamaș, aflat în conflict cu antrenorul Erik Lincar la Chiajna.

Nu este prima dată când echipa din Târgoviște îl ofertează pe fundașul ajuns acum la 39 de ani, originar din Brașov. S-a întâmplat și în iarnă, după ce Tamaș se despărțise de Petrolul. Părțile nu s-au înțeles atunci asupra contractului cerut de jucător, care ar fi fost cel mai mare de la Chindia. A ajuns apoi în Liga 2, la Concordia, unde cu tot cu prime și bonusuri ajungea, potrivit surselor Liga2.ro, la un 8 mii de euro lunar.

În această vară, Chindia Târgoviște i-a mai prezentat oficial ca noi achiziții pe Florin Plămadă (fundaș, ex Poli Iași), Roberto Romeo (fundaș, ex FK Miercurea Ciuc), Vlad Prejmerean (mijlocaș, ex Unirea Slobozia), Dorian Railean (portar, ex Unirea Dej), Gabriel Dodoi (atacant, ex Viitorul Pandurii Târgu Jiu), Alexandru Gîț (fundaș, ex Unirea Dej), Iustin Popescu (portar, ex CS Mioveni), Andrei Marc (fundaș, ex FC Brașov), Andrei Blejdea (atacant, ex Gloria Buzău), Răzvan Matiș (mijlocaș, ex Unirea Dej), Robert Moldoveanu (atacant, ex Petrolul), Matteo Fedele (mijlocaș, ex Birkirkara FC – Malta), Ionuț Anișorac (fundaș, UTA), Alberto Călin (mijlocaș, U Craiova), Luca Manolache (mijlocaș, FCSB) și Alin Boțogan (mijlocaș, Petrolul, ex Unirea Slobozia).

Foto: Chindia Târgoviște

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-a-prezentat-patru-noi-achizitii-19278157

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-targoviste-a-oficializat-venirea-lui-matteo-fedele-19278054

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vin-banii-la-chindia-alocare-suplimentara-de-la-consiliul-judetean-dambovita-pentru-stingerea-urgenta-a-litigiilor-cu-fostii-jucatori-clubul-va-avea-in-cateva-zile-si-un-autocar-personalizat-19278008

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-targoviste-a-pus-in-vanzare-abonamentele-19277257

Bogdan ISTRATE, Marius ANGHEL 28 Jul. 2023, 10:30 Liga 2
Pe aceeași temă