Vin banii la Chindia! Alocare suplimentară de la Consiliul Județean Dâmbovița pentru stingerea urgentă a litigiilor cu foștii jucători. Clubul va avea în câteva zile și un autocar personalizat

Bogdan ISTRATE 24 Jul. 2023, 23:20 Liga 2
Vin banii la Chindia! Alocare suplimentară de la Consiliul Județean Dâmbovița pentru stingerea urgentă a litigiilor cu foștii jucători. Clubul va avea în câteva zile și un autocar personalizat

Chindia e presată de timp să rezolve problemele financiare lăsate de fosta conducere, adică o mulțime de litigii financiare cu foști jucători, antrenori și colaboratori, inclusiv de furnizori de servicii.

Cele mai arzătoare sunt, evident, datoriile către fotbaliștii care au evoluat pentru echipa din Târgoviște, unii dintre ei înaintând deja memorii către Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul FRF, cum este cazul lui Cătălin Căbuz, între timp ajuns la CFR Cluj. Sunt și alte memorii pe rol, dar Căbuz a fost primul care s-a adresat instanțelor FRF/LPF pentru a-și primi restanțele.

1 milion de lei, suma suplimentată de Consiliul Județean Dâmbovița pentru Chindia

Pentru a evita amenzi sau – în cel mai rău scenariu – depunctări, asociatul cu ponderea financiară cea mai importantă, Consiliul Județean Dâmbovița, a aprobat vineri, 21 iulie, alocarea sumei de 1.000.000 lei către club, suplimentar față de contribuțiile și cotizațiile anuale.

”Pentru programe sportive de performanță, sesiunea a II-a, 2023”, se arată în proiectul de hotărâre care a fost vineri pe masa consilierilor județeni, și care a trecut la vot fără probleme sau obiecții.

Dacă lucrurile vor merge așa cum trebuie, săptămâna aceasta banii ar trebui să intre în contul clubului prezidat acum de Andrei Cordoș, iar mai departe, la foști jucători, sau actuali, la angajați și la unii dintre colaboratori.

Cu cei aproximativ 200.000 de euro de la CJ, la Chindia se pot achita două luni restante, așa că situația ar deveni mult mai simplu de gestionat pentru noul staff administrativ, care are de pregătit primele meciuri oficiale din Liga 2. ”Noi nu putem spune că am preluat acest club de la 0. Am venit aici să punem umărul la salvarea acestei situații, am venit să facem treabă”, declara deunăzi președintele Cordoș la postul local de televiziune Columna.

Datoriile moștenite de Cordoș din mandatul lui Marcel Ghergu ar fi depășit inițial 1 milion de euro! Unii dintre jucători au acceptat eșalonări ale restanțelor, ba chiar ar fi renunțat la unele pretenții.

”Atât Consiliul Județean Dâmbovița, cât și Primăria să știți că știm ce avem de făcut pentru a acoperi acele datorii pe care le avem în momentul de față la club. Am făcut deja un plan pentru a acoperi acele datorii, să nu ne împiedice pentru bugetul viitor, de promovare în Liga 1”, spunea Corneliu Ștefan (foto, în dreapta), președintele CJ Dâmbovița, la conferința de presă de prezentare a noilor staff-uri ale Chindie, administrativ și tehnic.

Autocar (aproape) nou pentru Chindia!

Până la startul campionatului, Chindia va primi – sub formă de comodat, cel mai probabil – un autocar aproape nou, care va fi personalizat în culorile și cu sigla clubului.

Autocarul este oferit de către Mohammad Murad, proprietarul grupului Phoenicia, potent om de afaceri care s-a aflat anul trecut în negocieri pentru preluarea lui Dinamo.

Până la urmă, Murad nu a mai ajuns la clubul bucureștean, unde a făcut-o, în schimb, un târgoviștean, Cătălin Mișu, patronul firmei Regata din Târgoviște.

Prin comparație, valoarea autocarului oferit de Murad Chindiei se apropie de suma de 200.000 de euro, avansată de Mișu ca și sponsorizare la Dinamo pentru sezonul 2023-2024 al SuperLigii!

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ca-la-noi-la-nimeni-liga-2-din-romania-versus-structurile-esaloanelor-secunde-din-celelalte-tari-care-apartin-de-uefa-sub-lupa-lui-razvan-toma-19277899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doi-dintr-o-lovitura-chamed-continua-la-chindia-iar-clubul-targovistean-s-a-inteles-si-cu-matteo-fedele-trupa-prezidata-de-andrei-cordos-schimba-si-echipamentul-19277725

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-frf-stabileste-astazi-programul-meciurilor-noului-sezon-de-liga-2-sezon-2023-2024-19277624

https://liga2.prosport.ro/seria-1/intre-sufar-pentru-rapid-si-vreau-sa-preiau-chindia-cum-a-balansat-noul-sponsor-al-lui-dinamo-intre-trei-cluburi-in-mai-putin-de-noua-ani-campion-la-propuneri-d-19277528

Bogdan ISTRATE 24 Jul. 2023, 23:20 Liga 2
Pe aceeași temă