Prietenie, dar fotbalul e pe bani! Salariul uriaș pentru Liga 2 pe care îl va câștiga Gabi Tamaș la Concordia Chiajna. Reacția clubului

Leonard Cristescu 10 Jan. 2023, 13:38 Liga 2
Prietenie, dar fotbalul e pe bani! Salariul uriaș pentru Liga 2 pe care îl va câștiga Gabi Tamaș la Concordia Chiajna. Reacția clubului

Concordia Chiajna, locul 9 în Liga 2, a dat lovitura pe piața transferurilor în această perioadă, semnând cu fostul internațional Gabriel Tamaș (39 de ani), dorit inclusiv de echipe din SuperLigă.

Gabi Tamaș va câștiga 8.000 de euro pe lună la Concordia!

Ofertat zilele trecute de Chindia cu 6.000 de euro anual, fostul jucător al Petrolului a ales formația ilfoveană grație relației de prietenie pe care o are cu președintele clubului, Cristian Tănase. Cel puțin asta a transmis conducătorul Concordiei.

Surse ProSport au dezvăluit că la Chiajna fotbalistul nu va merge doar din prietenie cu președintele, ci și pentru bani, deoarece va câștiga pe umătoarele 6 luni, căci pe atât a semnat, circa 50.000 de euro, adică în jur de 8.000 de euro lunar.

Practic are la gruparea ilfoveană același venit pe care îl va avea și la Petrolul, de unde a plecat în noiembrie 2022 după un conflict cu fanii și cu antrenorul Nae Constantin.

  • 8.000 de euro era și salariul lui Azdren Llullaku, cel mai bine plătit fotbalist din lotul lui Eugen Trică, jucător de care conducerea s-a dispensat la începutul lui decembrie 2022.

Tamaş: ”La Chiajna am găsit normalitate, un club la care nu există o oră întârziere la salarii”

Fostul internaţional român în vârstă de 39 ani este unul dintre cei mai titraţi jucători romăni şi în CV a bifat echipe precum Galatasaray, Spartak Moscova, Celta Vigo, Auxerre, West Bromwich, Watford, Hapoel Haifa, Dinamo, CFR Cluj, FCSB sau Petrolul.

Gabriel Tamaş a evolua în naţionala României de 67 de ori, reuşind să marcheze de 3 ori.

Tamaş este campion al României cu FCSB şi câştigător al Cupei României cu Dinamo de trei ori şi o dată cu FCSB. La nivel internaţional, Tamas a câştigat, cu echipa Hapoel Haifa, Cupa şi Supercupa Israelului.

”Am semnat cu Chiajna, în primul rând datorită prieteniei cu președintele Tănase. La Chiajna am găsit normalitate, un club la care nu există o oră întârziere la salarii. De când m-am întors în țară nu a fost club care să fie la zi cu salariile, niciodată nu am luat banii lunar! Apoi, ce bază sportivă am găsit la Chiajna m-am crucit! Este una extraordinară, aș spune în primele cinci din țară, după baza celor de la FCSB de la Berceni, Farul, FCU Craiova și U Craiova. Totul la superlativ. Toate acestea m-au convins să semnez cu Chiajna”, a spus Tamaș după ce a semnat cu Concordia.

”Chiar nu am de ce să fiu dezamăgit că Gabi a ales să semneze cu Chiajna. Gabi s-a pregătit cu noi, este un jucător profesionist și chiar am ținut legătura cu el și în vacanță. Știu că a avut oferte și din Liga 1. Duminică seara mi-a spus că va semna cu Chiajna, iar oferta celor de la Concordia a fost una foarte bună pentru Liga a 2-a. Noi nu ne puteam permite un astfel de contract”, a spus Dan Alexa, antrenorul echipei FC Brașov, despre alegerea lui Tamaș, jucător care s-a antrenat la Brașov după despărțirea de Petrolul.

Cristian Tănase: ”Pe partea financiară nu este un contract ieșit din comun, sub nicio formă”

Președintele Cristian Tănase a dezvăluit că nu i-a luat mult să îl convingă pe Tamaș să semneze cu Concordia și a vorbit și despre derapajele pe care le-ar putea avea fundașul. Fostul internațional are liber la distracție din partea conducerii. Mai mult decât atât, Cristi Tănase se oferă chiar să îl însoțească pe Gabi Tamaș.

”Mă cunosc cu el de ceva timp și a fost o discuție simplă și rapidă. Ne-am înțeles foarte repede. Nu știu dacă o să aibă derapaje în afara terenului, nu știm, e viața lui personală, atâta timp cât el pe teren își face treaba și e profesionist, poate să facă ce vrea, merg și eu cu el dacă e cazul.

Sub nicio formă nu l-am convins financiar. Aveam nevoie de bărbăție, aveam nevoie de personalitate și de valoare fotbalistică, așa cum este Gabi Tamaș.

Pe partea financiară nu este un contract ieșit din comun, sub nicio formă. Dacă aveam vreo 7-8 jucători ca Tamaș, cred că eram în play-off an de an cu ei, a spus Cristian Tănase la ProSport LIVE.

Cu salariul pe care îl va câștiga la Concordia, de 8.000 de euro lunar, Gabi Tamaș va fi printre cei mai bine plătiți jucători din Liga 2, dacă nu cel mai bine.

Reacția Concordiei Chiajna

Concordia Chiajna a reacționat în urma acestui articol și susține că salariul lui Gabi Tamaș nu este conform spuselor surselor ProSport. Cu toate acestea, echipa ilfoveană nu spune cu cât va fi remunerat fostul internațional.

”Dacă jucătorii clubului nostru ar fi avut astfel de salarii probabil că în acest moment bugetul clubului ar fi fost pe minus sau clubul ar fi fost în insolvență.

Precizăm că bugetul echipei de fotbal pentru Liga 2 pentru sezonul 2022-2023 este unul echilibrat și adecvat achitării salariilor nete, impozite, competiții (baremuri, deplasări, cantonamente, etc..).

Pentru că astfel de informații neadevărate să nu mai apară în mass-media, va rugăm că pe viitor să cereți și punctul de vedere din partea clubului nostru pentru o informare cât mai corectă a cititorilor și iubitorilor de fotbal”, sună comunicatul semnat de ”Biroul de presa al Clubului Sportiv Concordia Chiajna”.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-concordiei-despre-cum-l-a-convins-pe-gabi-tamas-sa-semneze-si-despre-viata-extrasportiva-a-fostului-international-merg-si-eu-cu-el-daca-e-cazul-video-19257500

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-prima-reactie-a-lui-gabi-tamas-dupa-ce-a-semnat-cu-concordia-chiajna-am-gasit-normalitate-apoi-m-am-crucit-19257405

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lovitura-de-imagine-data-de-concordia-chiajna-a-semnat-cu-gabriel-tamas-durata-contractului-si-ce-spune-presedintele-cristian-tanase-19257397

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-va-merge-in-cantonament-in-antalya-dan-alexa-despre-alegerea-lui-gabi-tamas-de-a-merge-la-concordia-am-tinut-legatura-cu-el-si-in-vacanta-19257509

Leonard Cristescu 10 Jan. 2023, 13:38 Liga 2
Pe aceeași temă