”Călăreții roșii” atacă prima ”redută” în calea spre play-off: Metaloglobus! Eugen Beza, Daniel Tătar și Alexandru Ciocâlteu vorbesc despre primul meci oficial al Șelimbărului în 2022

Ovidiu BOICA 24 Feb. 2022, 22:19 Liga 2
”Călăreții roșii” atacă prima ”redută” în calea spre play-off: Metaloglobus! Eugen Beza, Daniel Tătar și Alexandru Ciocâlteu vorbesc despre primul meci oficial al Șelimbărului în 2022

După aproape 3 luni de pauză, CS Comunal Șelimbăr joacă primul meci oficial pe ”sinteticul” echipei fraților Herea, Metaloglobus. Eugen Beza, antrenorul ”călăreților roșii” de lângă Sibiu, se așteaptă la ”cel mai greu meci din campionat”. Acesta și-ar mai fi dorit un atacant, dar spune că are la dispoziție un lot echilibrat.

Eugen Beza, înainte de plecarea la București: ”Ne așteaptă o partidă extrem de dificilă cu Metaloglobus”

Cu trei etape înainte de finalul sezonului regular al Ligii 2, CS Comunal Șelimbăr este pe locul 9 în clasamentul Ligii 2, cu 23 de puncte, la cinci lungimi în spatele formațiilor de pe locurile 5 și 6, FC Buzău, respectiv Steaua. Matematic, sibienii au șanse să prindă play-off-ul, la primul an în eșalonul secund, dar sunt la mâna altor rezultate indirecte.

Eugen Beza, antrenorul trupei din Șelimbăr, a declarat, înaintea plecării spre București, că pe jucătorii săi îi așteaptă ”cel mai greu joc de campionat” și spune că cei de la Metaloglobus au un avantaj prin faptul că meciul se va disputa pe un teren sintetic.

”A fost o perioadă lungă (n.a. de pregătire), suntem nerăbdători să începem campionatul. Cred că ne așteaptă o partidă extrem de dificilă, le spuneam și băieților că (n.a. Metaloglobus) este un adversar puternic pe teren propriu, un adversar imprevizibil, cu calitate individuală și cred că vom avea cel mai greu joc din campionat. Normal că este un oarecare avantaj pentru echipa gazdă (n.a. faptul că se va juca pe un teren sintetic), pentru că probabil face multe antrenamente pe acea suprafață, însă nu trebuie să fie un impediment în jocul nostru, pentru că sunt convins că majoritatea echipelor care vor juca acolo sunt obișnuite cu genul de teren sintetic pentru că, în perioada asta, chiar dacă am avut un stagiu în Antalya, am lucrat mult pe sintetic”, a declarat Beza.

Împresii despre rezultatele din amicale și transferurile făcute de CS Comunal Șelimbăr

Beza s-a declarat nemulțumit de perioada de pregătire, una în care echipa sa a obținut doar o singură victorie, 1-0 cu FK Kamaz, dar crede că echipa sa are un ascent moral pentru că este neînvinsă de șase etape în Liga 2. ”Suntem o echipă omogenă, dar venim după o perioadă precompetițională în care nu am excelat și nu sunt mulțumit de ceea ce s-a întâmplat în perioada de pregătire. Așteptările mele au fost mult mai mari și ne pun în gardă pentru începutul de campionat”, a mai spus Beza.

  • CS Comunal Șelimbăr a întâlnit următorii adversari în meciurile amicale din această iarnă: ”FC U” Craiova (0-3), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (0-4), CSM Deva (1-3), FC Hermannstadt (3-3), SKA Khabarovsk (locul 5 în liga secundă a Rusiei, 0-1), FK Kamaz (locul 13 în liga secundă a Rusiei, 1-0), LKS Lodz (locul 9 din 18 în eșalonul secund al Poloniei, 0-5), Jedinstvo UB (locul 2 în seria Vest a ligii a treia din Serbia, 0-0) și Unirea Dej (0-0).

Antrenorul ”călăreților roșii” a vorbit și despre campania de transferuri din această perioadă și spune că și-ar mai fi dorit un atacant.

În primul rând, ca obiective în privința transferurilor, m-am axat pe jucători care, din punct de vedere caracterial, se integrează în grupul nostru. Sunt jucători de valoare. Am vrut să creez o concurență pe posturi. M-am bazat foarte mult pe nucleul jucătorilor din tur (n.a. primele 16 etape) și sunt convins că nu m-am înșelat. N-am făcut o campanie spectaculoasă, dar consider că este o campanie utilă. Poate în compartimentul ofensiv ar mai fi avut loc o poziție, în care să creăm o concurență mai puternică, n-a fost să fie, n-am vrut să luăm cantitate, am vrut să luăm calitate, dar încă o dată mă repet, sunt mulțumit de lotul pe care-l avem și sunt convins că acești băieți care au dus greul în timpul campionatului se vor ridica la înălțime și vor continua cel puțin pe această linie”, a adăugat Eugen Beza.

Daniel Tătar se gândește la menținerea în Liga 2

Întrebat despre posibilitatea de a juca în play-off cu CS Comunal Șelimbăr, Daniel Tătar, căpitanul echipei sibiene, a afirmat că obiectivul principal ar fi menținerea în Liga 2, iar aceasta s-ar putea asigura încă din luna martie.

”Cred eu că obiectivul nostru principal e să rămânem în Liga 2. Dacă îl putem realiza din luna martie, este mai bine decât să stai cu emoții până la sfârșitul campionatului. Încercăm! Cel mai important este să câștigăm toate cele 3 meciuri și apoi vedem”, a spus Tătar, care este și golgheterul echipei, cu patru goluri reușite în prima parte a sezonului.

Despre meciul cu Metaloglobus, Tătar crede că va avea câștig de cauză echipa care va face mai puține greșeli: ”Este un meci foarte dificil, între două echipe bune, cred eu, avem ca aceiași linie de clasament, dacă nu mă înșel avem noi un punct în plus și un gol mai mult primit decât ei, în rest e totul la fel, o să fie un meci de luptă în care echipa care face cele mai puține greșeli și câștigă mai multe dueluri, cred eu, va ieși învingătoare.”

Daniel Tătar nu crede că ultimele rezultate din campionat constituie neapărat un ascendent moral pentru sibieni, în condițiile în care aceștia sunt neînvinnși de 6 etape.

”A trecut foarte mult timp de când s-a terminat prima parte a campionatului. Nu am câștigat ultimele două meciuri, le-am avut la mâna noastră și cred că sâmbătă trebuie să facem tot ce putem să câștigăm acest joc pentru că orice punct contează”, a adăugat fundașul.

Alexandru Ciocâlteu, revedere cu foștii colegi

Pentru Alexandru Ciocâlteu, meciul cu Metaloglobus îi va da posibilitatea de a se revedea cu mai mulți foști colegi, trupa bucureșteană fiind fosta sa echipă. Mijlocașul știe că terenul sintetic va fi un avantaj pentru bucureșteni, dar speră ca CS Comunal Șelimbăr să obțină sâmbătă primele trei puncte din acest an calendaristic.

”Am stat 2 ani la Metaloglobus, am avut avut amintiri frumoase acolo și o să mă bucur când îmi voi revedea foștii colegi, dar vreau să-i bat.

Într-adevăr este un teren sintetic. În cei 2 ani, cât am evoluat acolo, cred că acasă am pierdut de două ori sau maxim de trei. Meciurile de-acasă, tot timpul au fost un atu pentru noi. Este un teren cu foarte multe granule pe el și mingea sare puțin diferit față de un alt sintetic, dar trebuie să ne acomodăm repede și să intrăm repede în joc.

Ar trebui să fim concentrați și motivați pentru că am avut o perioadă destul de lungă, reîncepe campionatul după o pauză de aproximativ 3 luni, suntem nerăbdători să începem și trebuie să o facem cu dreptul. Trebuie doar să fim noi concentrați la ora jocului și conectați la fiecare minge pentru că, așa cum am mai zis, e un teren pe care mingea sare destul de ciudat și trebuie să dăm totul”, a spus Ciocâlteu.

”A fost o perioadă destul de lungă (n.a. de pauză competițională), dar destul de bună, ne-am pregătit, am acumulat foarte mult, suntem într-o creștere de când am început pregătirea și până acum vizibilă. Sper ca sâmbătă să și luăm cele 3 puncte și să începem cu dreptul acest mini-retur”, a adăugat mijlocașul marcator a două goluri în primele 16 meciuri ale acestui sezon.

Meciul dintre Metaloglobus și CS Comunal Șelimbăr, contând pentru etapa a 17-a a Ligii 2, prima programată în 2022 și antepenultima a sezonului regular, va avea loc sâmbătă, 26 februarie, de la ora 11:00, pe stadionul Metaloglobus din București. După 16 etape, Metaloglobus ocupă locul 11, cu 22 de puncte, în timp ce CS Comunal Șelimbăr se află pe poziția a 9-a, cu 23 de puncte. Ambele încă au șanse matematice la accederea în play-off.

Tudor Hulpușiu, prezentat și el la CS Comunal Șelimbăr

Altfel, echipa sibiană a anunțat zilele trecute și legitimarea lui Tudor Hulpușiu (18 ani), jucător care a fost cu echipa inclusiv în cantonamentul din Turcia.

”Obiectivul meu pe plan personal este să cresc din punct de vedere fizic și tehnico-tactic și consider că CSC Șelimbăr este locul ideal pentru realizarea acestor aspecte. Sunt conștient că am mult de muncă și nu va fi ușor, dar cu îndrumarea unui asemenea grup de jucători și alături de staff-ul tehnic sunt sigur că voi reuși ce mi-am propus. Pe viitor îmi doresc să joc cât mai mult, să îmi ajut echipa și să avem rezultatele așteptate de toată lumea”, a declarat Tudor Hulpușiu, citat de site-ul oficial al clubului sibian.

”CSC 1599 Șelimbăr pune mare accent pe jucătorii tineri, iar transferul lui Tudor Hulpușiu la echipa noastră reprezintă un argument în plus în acest sens. Născut pe 26 Februarie 2004, Tudor Hulpușiu este un jucător de perspectivă în care staff-ul tehnic al echipei noastre are încredere!
Până în prezent, Tudor Hulpușiu a evoluat la Interstar Sibiu și AFC Hermannstadt, iar pe această cale noi îi dorim mult succes la echipa noastră!”, sună anunțul echipei antrenate de Eugen Beza.

Foto și video: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-bogdan-visa-se-astepta-la-actualul-parcurs-bun-al-echipei-cs-comunal-selimbar-la-prima-prezenta-in-liga-2-avem-sanse-la-play-off-doar-ca-depindem-si-de-alte-rezultate-19220349

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-a-anuntat-alte-doua-transferuri-un-portar-si-un-fundas-international-moldovean-19220273

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-rotar-a-ales-selimbarul-si-pentru-a-reintra-in-atentia-selectionerilor-dupa-ce-la-miercurea-ciuc-n-a-prea-jucat-sper-sa-am-evolutii-bune-si-sa-fiu-din-nou-chemat-la-nationala-19220232

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dupa-ce-a-reziliat-cu-metaloglobus-alexandru-coman-a-ajuns-in-liga-a-3-a-alegere-surprinzatoare-a-fotbalistului-de-30-de-ani-19219966

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-petrolul-deschide-prima-etapa-a-ligii-2-din-2022-u-cluj-concordia-o-inchide-programul-rundei-a-17-a-si-meciurile-televizate-19219611

Ovidiu BOICA 24 Feb. 2022, 22:19 Liga 2
Pe aceeași temă