Poli Timișoara – Petrolul deschide prima etapă a Ligii 2 din 2022, ”U” Cluj – Concordia o închide! Programul rundei a 17-a și meciurile televizate

Marius ANGHEL 16 Feb. 2022, 12:53 Liga 2
Poli Timișoara - Petrolul deschide prima etapă a Ligii 2 din 2022, ”U” Cluj - Concordia o închide! Programul rundei a 17-a și meciurile televizate

Poli Timișoara și Petrolul Ploiești sunt primele echipe din Liga 2 care vor juca într-un meci oficial în 2022. Federația Română de Fotbal și deținătorii drepturilor tv din acest eșalon au stabilit programul etapei a 17-a. Antepenultima rundă din sezonul regular, respectiv prima din acest nou an va debuta joia viitoare, la 24 februarie, și se va încheia luni, 28 februarie.

Liga a 2-a revine în forță și pe micile ecrane, etapa a 17-a urmând să aibă cinci din cele zece jocuri televizate de DigiSport, TelekomSport și LookSport, după ce ultimele runde din 2021 au adus doar câte patru meciuri pe etapă în fața telespectatorilor. Nu se bate însă recordul din etapa a 2-a a sezonului actual, când au fost transmise nu mai puțin de șapte jocuri.

Etapa a 17-a a Ligii 2 e flancată de două derby-uri: Poli Timișoara – Petrolul, în deschidere, și ”U” Cluj – Concordia, în închidere

Stadionul ”Dan Păltinișanu” din Timișoara va fi prima gazdă în 2022 pentru meciurile din Liga 2. Joi, 24 februarie, de la ora 20:00, Poli Timișoara și Petrolul joacă în deschiderea etapei a 17-a. Chiar dacă diferența de puncte dintre clasata pe locul 14 și lider este mare în acest moment, de 22 de puncte (42 față de 20), numele acestora și faptul că întotdeauna au oferit meciuri echilibrate, disputate, conferă acestui joc faima de derby.

Este unul dintre derby-urile acestei runde, celălalt urmând să se dispute în încheierea sa, luni, tot de la ora 20:00, pe Cluj Arena, acolo unde se întâlnesc Universitatea Cluj și Concordia Chiajna. Acest meci din urmă este, de fapt, principalul derby al etapei, dacă ținem cont de pozițiile ocupate de cele două echipe, 3, respectiv 4, și de faptul că acestea se vor întâlni cel mai probabil și în play-off.

Meciul de la Miercurea Ciuc nu se va mai juca luni, ci sâmbătă și nu va mai fi nici televizat

Vineri nu este programat niciun meci, însă sâmbătă se vor desfășura șase. Cinci dintre ele vor avea loc de la ora 11:00, cu gazde FC Buzău, Poli Iași, Metaloglobus, Viitorul Pandurii și Dacia Unirea, iar de la ora 12:30 se joacă Unirea Constanța – Steaua. Acesta din urmă va fi și televizat.

Duminică, de la ora 18:30, FC Hermannstadt va defila pe teren propriu cu modesta Dunărea Călărași, iar luni sunt stabilite ultimele două jocuri, ambele urmând a fi televizate, ca și partida sibienilor.

De la ora 17:30, deținătorii de drepturi TV au stabilit să transmită în direct FK Miercurea Ciuc – Unirea Dej, o partidă pe care o văd mai atractivă ca, de exemplu, Poli Iași – FC Brașov sau FC Buzău – Astra.

Așa cum am scris mai sus, ultimul joc al rundei este cel de la Cluj-Napoca, de la ora 20:00, dintre ”U” Cluj și Concordia Chiajna.

UPDATE: Deși inițial meciul FK Miercurea Ciuc – Unirea Dej fusese anunțat că se va disputa luni, de la ora 17:30, ba chiar să fie și televizat, între timp, jocul a fost reprogramat pentru sâmbătă, de la ora 11:00. Acesta nu se va mai vedea la TV, altfel că etapa rămâne cu patru partide transmise în direct.

  • Ca de obicei, toate meciurile din Liga 2 vor fi transmise în format LIVE-TEXT de Liga2.ro, singurul site care se ocupă exclusiv cu promovarea fotbalului din liga secundă.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Program meciuri etapa 17 Liga 2:

joi, 24 februarie 2022, ora 20:00
Politehnica Timișoara – Petrolul Ploiești – DigiSport, TelekomSport și LookSport

sâmbătă, 26 februarie 2022, ora 11:00
FC Buzău – Astra
Politehnica Iaşi – FC Braşov
Metaloglobus Bucureşti – CS Comunal Şelimbăr
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Ripensia Timișoara
Dacia Unirea Brăila – Unirea Slobozia
FK Miercurea Ciuc – Unirea Dej

sâmbătă, 26 februarie 2022, ora 12:30
Unirea Constanţa – Steaua București – DigiSport, TelekomSport și LookSport

duminică, 27 februarie 2022, ora 18:30
FC Hermannstadt – Dunărea Călăraşi – DigiSport, TelekomSport și LookSport

luni, 28 februarie 2022, ora 20:00
Universitatea Cluj – Concordia Chiajna – DigiSport, TelekomSport și LookSport

  • Ultimele două etape din sezonul regular al Ligii 2, rundele 18 și 19, vor avea loc în jurul datelor de 5 martie, respectiv 12 martie, meciurile nefiind încă stabilite cu exactitate.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Sebastian Tătaru / Sport Pictures

Marius ANGHEL 16 Feb. 2022, 12:53 Liga 2
Pe aceeași temă