Tudor Telcean s-a despărțit de Campionii FC Argeș, iar ”U” Cluj l-a împrumutat din nou, la o echipă din Liga 2

Ovidiu BOICA 01 Feb. 2022, 14:27 Liga 2
Tudor Telcean s-a despărțit de Campionii FC Argeș, iar ”U” Cluj l-a împrumutat din nou, la o echipă din Liga 2

Clubul din Șelimbăr și-a completat lotul cu un fotbalist ”sub vârstă” care poate acoperi golul lăsat în centrul defensivei după plecarea lui Messie Biatoumoussoka. Sibienii l-au împrumutat pe Tudor Telcean de la Universitatea Cluj până la finalul sezonului.

Telcean fusese cedat în vara trecută la Campionii FC Argeș, însă nu a apucat să debuteze în Liga 1, unde a fost rezervă în cinci jocuri, pentru piteșteni jucând în trei meciuri în Cupa României (239 minute).

Tudor Telcea, împrumutat de ”U” Cluj la CS Comunal Șelimbăr

Acum, Telcean revine în Liga 2, însă nu la ”U” Cluj, ci la CS Comunal Șelimbăr, unde are șanse mai multe să joace.

”Bine ai venit Tudor Telcean. Clubul nostru a ajuns la un acord cu “U” Cluj pentru împrumutul jucătorului până în 30.06.2023. În vârstă de 20 ani, Tudor Telcean a evoluat în ultimele sezoane la Academia Hagi , “U” Cluj și FC Argeș, fiind internațional al României U19 și U18. Îi dorim multă baftă și cât mai multe realizări în tricoul echipei noastre!”, a postat clubul sibian pe contul oficial de Facebook.

În vârstă de 20 de ani, Telcean poate evolua atât fundaș central, cât și în banda dreaptă sau chiar mijlocaș la închidere.

Telcea n-a apucat să debuteze în Liga 1 pentru Argeș

În actualul sezon, Telcean a fost folosit, în Trivale, de cuplul Andrei Prepeliță / Mihăiță Ianovschi, doar în trei jocuri, toate în Cupa României, competiție în care piteștenii sunt aproape de marea finală.

Pentru clubul de care aparține, ”U” Cluj”, noul jucător al formației din Șelimbăr a jucat în 17 partide în sezonul 2020/2021 de Liga 2. În eșalonul secund are un total de 31 de meciuri în care a evoluat pentru clujeni, timp de trei ani (2019-2021), fără să înscrie.

Tudor Telcean are 3 prezențe în naționala U18 a României și 6 meciuri pentru reprezentativa U19.

A treia achiziție a sibienilor. Beza are și alte noutăți în lot

Fundașul este al treilea jucător ajuns la CS Comunal Șelimbăr în această iarnă, după Lucian Buzan (ultima dată la FC Hermannstadt) și Bogdan Rotar (împrumut de la FK Miercurea Ciuc).

Telcean se află acum în cantonament, în Antalya, cu echipa sibiană. În lotul avut la dispoziție în Turcia de antrenorul Eugen Beza se mai află Tudor Hulpușiu, un junior de la FC Hermannstadt, și Alexandru Costiniuc, un jucător de 20 de ani stabilit cu familia în Spania, la Valencia, și care, din câte se aude, ar fi fost dorit și de FC Botoșani.

De ieri, în Turcia a ajuns și echipa de care aparține contractual Telcea, ”U” Cluj.

Altfel, CS Comunal Șelimbăr și-a stabilit toți cei patru adversari din amicalele pe care le va disputa în cantonamentul din Antalya. Este vorba despre FC SKA Khabarovsk (Rusia – 2 februarie), FK Kamaz (Rusia / 4 februarie), LKS Lodz (Polonia / 6 februarie) și Jedinstvo UB (Serbia / 9 februarie).

Foto: Flaviu Buboi (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-fara-surprize-mari-in-lot-si-a-inceput-cantonamentul-din-antalya-primul-amical-il-disputa-cu-fosta-echipa-a-lui-beza-19218093

https://liga2.prosport.ro/seria-1/remiza-spectaculoasa-intre-fc-hermannstadt-si-cs-comunal-selimbar-pe-pietricica-echipa-lui-maldarasanu-a-avut-2-0-la-pauza-si-a-egalat-pe-final-dintr-un-faza-cu-penalty-ratat-19217567

Ovidiu BOICA 01 Feb. 2022, 14:27 Liga 2
Pe aceeași temă