Primele mutări în lot la CSM Slatina. Oltenii au anunțat șase plecări și șase achiziții! Golgheterul e printre cei de care se despart, iar Cătălin Golofca e cel mai important nume atras

Marius ANGHEL 07 Jun. 2024, 17:31 Liga 2

CSM Slatina și-a anunțat primele plecări, șase la număr, dar și primele achiziții, tot șase, pentru noul sezon de Liga 2, ediția 2024-2025.

Despre două dintre transferuri, Cătălin Golofca și Cătălin Țîră, Liga2.ro a scris zilele trecute, iar ceilalți patru sunt David Savu, Alexandru Sima, Paul Toroc și Emilian Pacionel.

Șase despărțiri de CSM Slatina, printre care se află și golgheterul echipei

Cu echipa antrenată de Daniel Oprescu nu vor mai continua Robert Riza, Jhon Mondragon, Valentin Alexandru, Alexandru Sălcianu, Alexandru Ciocâlteu şi Mircea Donca.

Nu este exclus ca și alți jucători să se despartă de clubul oltean, însă, în acest moment, doar plecarea acestora este o certitudine.

Printre cei șase se numă și golgheterul echipei în sezonul recent încheiat. Este vorba despre Valentin Alexandru, cu cinci goluri marcate în 20 de meciuri.

”Aşa cum se întâmplă, la fiecare echipă, în această perioadă există schimbări în lot. De comun acord, clubul nu va mai conta, în noul sezon, pe serviciile jucătorilor Robert Riza, Jhon Mondragon, Valentin Alexandru, Alexandru Sălcianu, Alexandru Ciocâlteu şi Mircea Donca. Mulţumim tuturor pentru aport şi le urăm succes în continuare!”, sună anunțul clubului.

  • Liga2.ro scria zilele trecute că vor pleca de la echipă Ciocâlteu, Mondragon, Donca, Alexandru și Mihai Ion, jucători cărora le expiră contractul. Momentan, pe lista anunțată de club nu se află Mihai Ion, dar apar Riza și Sălcianu.

Evoluția celor șase jucători plecați de la CSM Slatina, în sezonul 2023-2024:

  • Robert Riza (fundaș, 25 ani), achiziționat în iarnă – 7 meciuri în Liga 2, 414 minute, 1 gol
  • Jhon Mondragon (fundaș columbian, 29 ani), achiziționat în vara trecută – 16 meciuri în Liga 2, 1311 minute, 1 gol
  • Alexandru Sălcianu (fundaș, 30 ani), achiziționat în vara anului 2021 – 15 meciuri în Liga 2 în sezonul recent încheiat, 1213 minute.
  • Alexandru Ciocâlteu (mijlocaș, 34 ani), achiziționat în ianuarie 2023 – 16 meciuri în Liga 2 în sezonul recent încheiat, 855 minute, 1 gol
  • Mircea Donca (mijlocaș, 27 ani), achiziționat în vara trecută – 22 meciuri în Liga 2, 957 minute, 1 gol
  • Valentin Alexandru (atacant, 32 ani), achiziționat în vara trecută – 20 meciuri în Liga 2, 1090 minute, 5 goluri

Șase achiziții în lotul lui Daniel Oprescu. Cătălin Țîră și Cătălin Golofca, cele mai importante nume

Primele achiziții ale CSM Slatina sunt un portar, doi fundași, doi mijlocași și un atacant. În afară de Cătălin Țîră, care ultima dată a jucat la Dinamo, în prima ligă, ceilalți vine de la colege din Liga 2.

De departe, cel mai important nume este cel al lui Cătălin Golofca, ultima dată la Chindia, până în iarnă, de atunci fiind liber de contract și fără posibilitatea de a juca pentru o altă echipă, deoarece în prima parte a sezonului recent încheiat a evoluat pentru două formații, prima fiind FC Botoșani.

David Savu, Alexandru Sima, Paul Toroc și Emilian Pacionel sunt ceilalți jucători care au semnat cu CSM Slatina.

”La capitolul veniri, au fost perfectate înţelegeri cu următorii fotbalişti:
– Cătălin Golofca (33 ani), mijlocaş central. Acesta a evoluat sezonul precedent pentru Chindia Târgovişte, iar în decursul carierei a mai evoluat pentru Rapid CFR Suceava, FC Botoşani, FCSB, CFR Cluj sau Sepsi.
– Cătălin Ţîră (29 ani), atacant. De-a lungul carierei a mai jucat pentru echipe precum FC Braşov, Viitorul Constanţa, rapid Bucureşti, Dinamo Bucureşti sau Concordia Chiajna.
– David Savu (23 ani), fundaş central care în sezonul precedent a evoluat pentru Viitorul Pandurii Târgu Jiu.
– Alexandru Sima (22 ani), fundaş stânga, sosit de la CS Tunari. Acesta a mai evoluat pentru CSA Steaua, CSM reşiţa sau AFC Turris Turnu Măgurele.
– Paul Toroc (20 ani), portar ce vine de la CS Dumbrăviţa.
– Emilian Pacionel (23 ani), jucător originar din Caracal, care în stagiunea precedentă a evoluat pentru Progresul Spartac.
Noile înţelegeri sunt valabile de la 1 iulie, jucătorii nou-veniţi având contracte până pe data de 30 iunie cu echipele pentru care au evoluat în sezonul recent încheiat. Bun venit, tuturor!”, sună anunțul clubului care își caută un nou stadion unde să-și dispute jocurile de acasă din momentul în care arena 1 Mai va începe să fie demolată pentru a face loc unei noi construcții.

Evoluția noilor achiziții ale CSM Slatina în sezonul recent încheiat:

  • Paul Toroc (portar, 20 ani), ex CSC Dumbrăvița – 10 meciuri (900 minute). A mai jucat în Liga 2 pentru Ripensia (9 meciuri).
  • David Savu (fundaș, 23 ani), ex Viitorul Pandurii Târgu Jiu – 22 meciuri (1819 minute). A mai jucat în Liga 2 pentru SSC Farul Constanța (1 meci).
  • Alexandru Sima (fundaș, 22 ani), ex CS Tunari – 19 meciuri (1494 minute). A mai jucat în Liga 2 pentru Turris Oltul (10 meciuri), CSM Reșița (12 meciuri), Steaua (5 meciuri).
  • Emilian Pacionel (mijlocaș, 23 ani), ex Progresul Spartac – 17 meciuri (1157 minute). A mai jucat în Liga 2 pentru Steaua (31 meciuri în două sezoane, 2 goluri).
  • Cătălin Golofca (mijlocaș, 34 ani), ex FC Botoșani și Chindia Târgoviște – 1 meciuri (65 minute) în prima ligă pentru FC Botoșani și 12 (655 minute) în Liga 2 pentru Chindia, pentru aceasta având și 2 goluri. A mai jucat în Liga 2 pentru Rapid CFR Suceava / Foresta Suceava, iar în prima ligă pentru FC Botoșani, FCSB, CFR Cluj și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. E campion în 2020 cu CFR Cluj, câștigător al Cupei României în 2022 cu Sepsi OSK, cât și deținător al Supercupei cu echipa covăsneană.
  • Cătălin Țîră (atacant, 30 ani), ex Dinamo – 9 meciuri (152 minute) în prima ligă pentru Dinamo. Este o speranță devenită dezamăgire. A schimbat cluburile aproape în fiecare sezon. A jucat pentru ADO Den Haag (Olanda), FC Brașov, Concordia Chiajna, Rapid, Neftchi Baku (Azerbaijan), Dunărea Călărași, Juventus București, Viitorul Constanța, Luceafărul Oradea, FC Voluntari, Suduva (Lituania) și Dinamo.

CSM Slatina are stabilită reunirea la data de 17 iunie pentru începerea pregătirii sezonului 2024-2025 de Liga 2.

Foto: CSM Slatina

Marius ANGHEL 07 Jun. 2024, 17:31 Liga 2
Pe aceeași temă