CS Comunal Șelimbăr a anunțat alte două transferuri: un portar și un fundaș internațional moldovean

Ovidiu BOICA 22 Feb. 2022, 12:41 Liga 2
CS Comunal Șelimbăr a anunțat alte două transferuri: un portar și un fundaș internațional moldovean

Portarul Florin Șerban (20 de ani) și fundașul dreapta Igor Arhirii (25 de ani) intră în rândul ”călăreților roșii”.

Șerban a fost împrumutat în toamnă la ACSO Filiași, performera acestei ediții a Cupei României, în vreme ce Arhirii a fost adus pentru a acoperi locul lăsat liber de Alexandru Vodă, care s-a accidentat în cantonamentul din Antalya și va lipsi de pe gazon 3-4 luni, deci va rata restul sezonului.

Florin Șerban, împrumutat de Șelimbăr de la CS Mioveni

Florin Șerban și Igor Arhirii sunt noii jucători ai echipei CS Comunal Șelimbăr. Clubul sibian a anunțat transferul celor doi la începutul acestei săptămâni.

Născut pe 10 mai 2001, Șerban ajunge la Șelimbăr de la CS Mioveni, club de care aparține contractual, și este eligibil pentru regula impusă de Federația Română de Fotbal privind prezența unui fotbalist născut după 1 ianuarie 2001 pe teren.

El a fost împrumutat, în prima parte a sezonului, la o echipă din Liga 3, ACSO Filiași, aducându-și contribuția la eliminarea formației FC Hermannstadt din optimile de finală ale Cupei României, la loteria loviturilor de departajare, când a apărat loviturile de la punctul cu var executate de Paul Antoche și Mino Sota.

”Mă bucur pentru modul în care am fost primit de toată lumea, de la staff, cei din conducerea clubului până la jucători, sunt niște băieți care m-au integrat repede în grup. La CSC 1599 Șelimbăr, îmi propun în primul rând să mă antrenez la cel mai înalt nivel, iar mai apoi ușor, ușor sper ca «Mister» să aibă încredere în mine și să îmi pot aduce aportul la îndeplinirea obiectivelor echipei. Am ales CSC 1599 Șelimbăr deoarece am auzit numai cuvinte frumoase la adresa clubului alături de care-mi doresc să fac performanță. Într-adevăr este o echipă nou promovată, însă cu proiecte îndrăznețe”, a declarat goalkeeper-ul în momentul semnării contractului, conform site-ului clubului sibian.

Florin Șerban, care a mai evoluat pentru Unirea Bascov și Vedița Colonești, va îmbrăca tricoul cu numărul 1 la CS Comunal Șelimbăr. El este al treilea portar din lotul ”călăreților roșii”, concurându-i pe Rareș Gal și Cosmin Vâtcă.

Igor Arhirii vine de la Milsami Orhei

Fundașul dreapta Igor Arhirii va purta numărul 2 la echipa antrenată de Eugen Beza.

În vârstă de 25 de ani, pe care i-a împlinit săptămâna trecută, pe 17 februarie, Arhirii evoluează în principal pe postul de fundaș dreapta, dar poate fi folosit și mai avansat, în această bandă, cât și pe stânga, în defensivă. Igor Arhirii are două selecții în naționala mare a Republicii Moldova, în amicalul cu Turcia, pierdut cu 0-2, și înfrângerea usturătoare din Danemarca (0-8), din preliminariile World Cup 2022. Basarabeanul a mai trecut pe la selecționatele de juniori U17 (5 meciuri), U18 (3) și U19 (1) ale Moldovei.

Cu Milsami Orhei, în sezonul 2021/2022, Igor Arhirii a jucat patru meciuri în preliminariile Europa League și are 17 apariții în Divizia Națională și una în Cupă.

”Am venit aici numai cu gânduri de bine și doar de victorii. Am venit aici pentru a obține rezultate frumoase împreună cu această echipă ambițioasă. Mi s-a vorbit doar de bine despre conducere, staff și jucători. Am ales CSC 1599 Șelimbăr pentru atitudinea profesionistă și ambițiile echipei. Am considerat că este momentul potrivit pentru mine de a pleca în afara și de a schimba campionatul”, a declarat Arhirii.

De-a lungul timpului, Igor Arhirii a mai evoluat la Zimbru Chișinău, iar la CS Comunal Șelimbăr va fi la prima experiență în afara țării sale.

Foto: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-rotar-a-ales-selimbarul-si-pentru-a-reintra-in-atentia-selectionerilor-dupa-ce-la-miercurea-ciuc-n-a-prea-jucat-sper-sa-am-evolutii-bune-si-sa-fiu-din-nou-chemat-la-nationala-19220232

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-si-cs-comunal-selimbar-au-remizat-in-ultimul-lor-test-inainte-de-reluarea-ligii-2-partida-nu-a-fost-la-fel-de-spectaculoasa-ca-cea-din-campionat-19220106

Ovidiu BOICA 22 Feb. 2022, 12:41 Liga 2
Pe aceeași temă