Remiză spectaculoasă între FC Hermannstadt și CS Comunal Șelimbăr, pe ”Pietricica”. Echipa lui Măldărășanu a avut 2-0 la pauză și a egalat pe final, dintr-o fază cu penalty ratat

Ovidiu BOICA 26 Jan. 2022, 17:58 Liga 2

Cele două divizionare secunde sibiene au terminat la egalitate meciul de verificare disputat astăzi, la prânz, pe terenul ”Pietricica” din Sibiu. FC Hermannstadt a condus cu 2-0 la pauză, dar CS Comunal Șelimbăr a întors rezultatul, la reluare, pentru ca Buhăcianu, revenit după accidentare, să stabilească scorul final. Pentru ”alb-roșii”, urmează cantonamentul din Antalya, în vreme ce ”cavalerii roșii” mai au un amical, cu Unirea Ungheni, înaintea plecării într-un stagiu de pregătire tot în Turcia.

FC Hermannstadt a avut 2-0 la pauză în amicalul cu CS Comunal Șelimbăr

După întâlnirea din campionat, în care s-au înscris cinci goluri, FC Hermannstadt obținând victoria în ultimele secunde (3-2), cele două divizionare secunde sibiene au făcut din nou spectacol în amicalul de astăzi. La finalul jocului disputat pe terenul ”Pietricica”, echipele pregătite de Marius Măldărășanu, respectiv Eugen Beza au terminat la egalitate, scor 3-3, ”alb-roșii” conducând cu 2-0 la pauză și egalând cu 7 minute înainte de final, după ce CS Comunal Șelimbăr reușise să întoarcă rezultatul în partea a doua.

FC Hermannstadt a deschis scorul în minutul 10, prin Ionuț Stoica, în urma unei lovituri de la colțul terenului. ”Dodo” Tomșa a centrat pentru fundașul central al lui Măldărășanu, care s-a înălțat și a reluat imparabil, cu capul, mingea lovind bara înainte de a ajunge în plasă.

Daniel Paraschiv a înscris primul său gol în tricoul lui FC Hermanstadt în minutul 29. Vârful de atac a profitat de o neînțelegere între Cosmin Vâtcă și Bogdan Vișa, trimițând în poarta goală, stabilind scorul primei reprize.

Trupa lui Beza a întors scorul în partea secundă, Petrescu a ratat un penalty, dar Buhăcianu a fost atent și a adus egalarea

La doar două minute de la reluare, Lucian Buzanfostul jucător al lui Hermannstadt, care a semnat în această iarnă cu CS Comunal Șelimbăr – a primit de la Cărăruș, pe stânga, a intrat în careu și a șutat la colțul scurt, fără speranțe pentru Muțiu, reducând din diferență.

Bogdan Rotar, celălalt jucător transferat de echipa din Șelimbăr în această iarnă, a restabilit egalitatea, la jumătatea reprizei secunde. Portarul Ionuț Pop a respins neconvingător un balon centrat în careul lui Hermannstadt și Rotar a reluat în plasă, cu dreptul.

Cinci minute mai târziu, Șelimbărul a trecut chiar în avantaj, Ion Cărăruș pătrunzând în dribling și marcând din poziție de unu la unu cu Pop.

Sibienii de la FC Hermannstadt au primit o lovitură de la 11 metri contestată de șelimbăreni, cu 7 minute înainte de final. Arbitrul Lucian Tiții a fost de neînduplecat, însă Petrișor Petrescu a trimis în bară de la punctul cu var. Valentin Buhăcianu, golgheterul FC Hermannstadt, revenit după accidentarea la umăr, a urmărit mingea și a restabilit egalitatea, cu un șut fără speranțe pentru portarul Eduard Beke.

Jucătorii folosiți de Marius Măldărășanu și Eugen Beza

Marius Măldărășanu, antrenorul echipei FC Hermannstadt, situată pe locul secund după 16 etape în clasamentul Ligii 2, matematic calificată în play-off și având drept obiectiv promovarea, a început meciul de pe ”Pietricica” cu ”unsprezecele”: Vlad Muțiu – Gheorghe Tomșa, Florin Bejan, Ionuț Stoica, Raul Opruț – Mino Sota, Baba Alhassan – Silviu Balaure, Cosmin Bucuroiu, Ionuț Biceanu – Daniel Paraschiv. Pe parcurs au mai intrat Ionuț Pop – Alexandru Pantea, Paul Antoche, Saeed Issah, Loren Niță, Ionuț Năstăsie, Gabriel Șerban, Petrișor Petrescu, Valentin Buhăcianu și Ianis Gândilă. Au lipsit, din motive medicale, Alexandru Oroian, Andrei Blejdea și Ioan Hora.

De cealaltă parte, Eugen Beza a început jocul în formula Cosmin Vâtcă – Alexandru Vodă, Bogdan Vișa, Radu Crișan, Daniel Tătar – Alexandru Luca, Ion Cărăruș – Alexandru Costiniuc (un mijlocaș originar din Botoșani, care a evoluat ultima dată la un club din ligile inferioare din Spania, venit în probe), Alexandru Ciocâlteu, Blaise Yameogo – Adrian Cîrstean. După pauză, pentru CS Comunal Șelimbăr au jucat Eduard Beke (un portar de 19 ani,de la Lotus Băile Felix, care ultima dată a apărut la CSC Sânmartin) – George Monea, Sergiu Moga (un fundaș de 31 de ani care a jucat ultima dată la Luceafărul Oradea, apoi a trecut granița, în Ungaria, evoluând la Szeged și, mai apoi, la Hodmezovasarhely), Ciprian Natea, Daniel Tătar – Robert Boboc, Ion Cărăruș (Ruben Vecerdea) – Nicolas Antone, Bogdan Rotar, Lucian Buzan – Toni Suciu.

Ousmane Viera, prezent încă de la reunire, a plecat de la echipa din Șelimbăr.

Ambele echipe merg în cantonament în Turcia

Pentru FC Hermannstadt urmează cantonamentul din Antalya, în vrece ce CS Comunal Șelimbăr mai are un amical înaintea plecării în cantonamentului din Turcia, cu Unirea Ungheni, o formație din Liga 3, programat vineri, 28 ianuarie.

Anterior, FC Hermannstadt a trecut cu 1-0 de Unirea Dej, în timp ce CS Comunal Șelimbăr pierduse precedentele trei jocuri amicale: 0-3 cu ”FC U” Craiova, 0-4 cu Sepsi OSK și 1-3 cu CSM Deva.

Foto: Valentin Macrea / Tribuna

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-a-invins-la-limita-unirea-dej-intr-un-amical-disputat-la-floresti-concluziile-trase-de-marius-maldarasanu-si-dragos-militaru-si-primele-declaratii-ale-lui-gabriel-serban-in-tricoul-si-19217180

https://liga2.prosport.ro/liga-3/selimbarul-a-pierdut-si-al-treilea-amical-desi-n-a-mai-avut-in-fata-un-adversar-din-liga-1-ci-pe-csm-deva-din-liga-3-19217296

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nou-venitii-la-fc-hermannstadt-si-au-ales-numerele-cu-care-vor-juca-daniel-paraschiv-preia-tricoul-lui-andrei-lungu-19217365

https://liga2.prosport.ro/seria-1/atacant-de-la-fk-miercurea-ciuc-pentru-selimbar-bogdan-rotar-a-doua-achizitie-a-sibienilor-m-am-intors-acasa-cu-gandul-la-rezultate-bune-si-dornic-de-performanta-19216580

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-si-a-anuntat-oficial-prima-achizitie-din-2022-si-cei-cinci-adversari-din-amicalele-pe-care-le-va-juca-inainte-de-plecarea-in-turcia-19216343

Ovidiu BOICA 26 Jan. 2022, 17:58 Liga 2
Pe aceeași temă