Mijlocașul Alexandru Ciocâlteu, în vârstă de 34 de ani, și-a încheiat în vară contractul cu CSM Slatina, după un an și jumătate petrecut la echipa din județul Olt.
Pentru Ciocâlteu, sezonul trecut a fost unul mai degrabă dezamăgitor la Slatina. O recunoaște chiar el, după ce în ediția 2023-2024 a prins doar 16 meciuri în Liga 2, totalizând 855 de minute, în care a înscris 1 gol, în 3-1 la CS Tunari, în chiar prima etapă.
Mijlocașul a explicat motivele pentru care a jucat puțin în campionatul trecut.
”La Slatina nu a fost o perioadă strălucită pentru mine, am avut doar două reușite, cele mai frumoase de când sunt eu la echipă și cam atât.
Apoi a venit accidentarea mea chiar înainte de startul play-out-ului și acum sunt în plină recuperare”, spunea Ciocâlteu la despărțirea de CSM Slatina.
După ce a ratat pregătirea de vară, Ciocâlteu și-a găsit echipă în Brașov, oraș unde locuiește de mai bine de 10 ani. Ciocâlteu a semnat un contract cu SR Brașov, echipa de Liga 3 susținută de suporterii brașoveni.
Mijlocașul a primit tricoul cu numărul 10 și a debutat în runda a 2-a, în meciul pierdut cu 3-1 în fața celor de la Odorheiu Secuiesc. Fotbalistul se pregătea de mai bine de o săptămână sub comanda antrenorului Liviu Nicolae, iar în meciul de sâmbătă a bifat 30 de minute pe final când l-a înlocuit pe Ștefan Răchișan.
Jucătorul născut la Sinaia este un fotbalist cu mare experiență la nivelul Ligii a 2-a, eșalon unde a jucat nouă sezoane. În cariera sa, Alexandru Ciocâlteu a evoluat pentru Tricolorul Breaza, Conpet Ploiești, CF Brăila, FC Brașov, Racing Beirut (Liban), ASIL Lysi (Cipru), Dunărea Călărași, Petrolul Ploiești, Aerostar Bacău, Metaloglobus București, CSC Șelimbăr și CSM Slatina. FC Brașov rămâne clubul la care Ciocâlteu a jucat la cel mai înalt nivel în România, în perioada 2014-2015. La Brașov a debutat ca jucător în Liga 1.
La vârsta de 16 ani, Ciocâlteu a ratat șansa să pătrundă la academia celor de la Espanyol Barcelona.
”Pe când aveam 16 am participat la un turneu la Barcelona cu o școală de fotbal din București. În trei meciuri am marcat patru goluri. Când am împlinit 17 ani am fost chemat la CE Europa, o pepinieră a celor de la Espanyol Barcelona. Am stat acolo 3 luni, dar cei de la academie nu au rezolvat cu cazarea și masa.
Stăteam la niște prieteni undeva la ieșirea din Barcelona. Făceam naveta, iar drumul dura cam o oră și jumătate. Cum aveam programate câte trei antrenamente pe zi, eu plecam dimineața și mă întorceam seara! A fost inuman, iar după câteva luni nu am mai rezistat.
Mi-am sunat părinții și le-am spus că vin acasă. La o lună după ce m-am întors în țară, cei de la academie l-au sunat pe tatăl meu pentru a reveni în Spania. Nu m-am întors! A fost un tren pe care l-am pierdut, iar în cariera de fotbalist nu te întâlnești des cu așa ceva”, spunea fotbalistul.
Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto)