Unul dintre cei mai experimentați fotbaliști din Liga 2, analiză fără menajamente despre campionat: ”Nivel scăzut, accent pe defensivă și puține jocuri”

Adi MARICA 12 Jun. 2024, 14:21 Liga 2

Unul dintre cei mai experimentați fotbaliști din Liga 2 spune că nivelul campionatului a scăzut constat, dar este mult mai tacticizat.

Mijlocașul Alexandru Ciocâlteu, în vârstă de 34 de ani, și-a încheiat zilele trecute contractul cu CSM Slatina, după un an și jumătate petrecut la echipa din județul Olt.

Alexandru Ciocâlteu: ”Nivelul Ligii a 2-a mi se pare mai scăzut față de ultimii ani, dar mult mai tacticizat”

Jucătorul născut la Sinaia și stabilit de 10 ani la Brașov este unul dintre cei mai experimentați fotbaliști din Liga 2, eșalon în care a activat nouă sezoane. El crede că nivelul actual al campionatului i se pare în scădere, dar este mai tacticizat.

”Au fost și sunt și acum multe echipe de tradiție la nivelul Ligii a 2-a și asta dă un pic culoare fotbalului. Nivelul Ligii a 2-a mi se pare mai scăzut față de ultimii ani, dar mult mai tacticizat. Se pune accent foarte mult pe defensivă, e multă teamă de a nu lua gol. Actualul sistem competițional este unul cu foarte puține meciuri, 25-29 de jocuri, asta depinde dacă ești în play-off sau în play-out.

De la mijlocul lunii mai și până la începutul lui august este o pauză de aproape 3 luni. Apoi, iarna, de la începutul lunii decembrie și până la sfârșitul lui februarie încă trei luni de pauză! Dacă ai ghinionul ca fotbalist să te accidentezi sau mai primești o suspendare se poate întâmpla să rămâi cu 20 de jocuri într-un sezon, ceea ce este foarte puțin. În trecut jucam atâtea meciuri într-un tur de campionat!”, spune mijlocașul.

Slatina, capitol închis. ”Nu a fost o perioadă strălucită pentru mine”

Ciocâlteu a încheiat un sezon mai degrabă dezamăgitor cu CSM Slatina. O recunoaște chiar el, după ce în ediția 2023-2024 a prins doar 16 meciuri în Liga 2, totalizând 855 de minute, în care a înscris 1 gol, în 3-1 la CS Tunari, în chiar prima etapă. Mijlocașul explică și de ce a jucat atâta.

”La Slatina nu a fost o perioadă strălucită pentru mine, am avut doar două reușite, cele mai frumoase de când sunt eu la echipă și cam atât. Apoi a venit accidentarea mea chiar înainte de startul play-out-ului și acum sunt în plină recuperare. Sper ca la finalul lunii să fiu apt să pot începe pregătirile pentru noul sezon”, a mai spus Ciocâlteu.

În cariera sa, Alexandru Ciocâlteu a evoluat pentru Tricolorul Breaza, Conpet Ploiești, CF Brăila, FC Brașov, Racing Beirut (Liban), ASIL Lysi (Cipru), Dunărea Călărași, Petrolul Ploiești, Aerostar Bacău, Metaloglobus București, CSC Șelimbăr și CSM Slatina.

FC Brașov rămâne clubul la care Ciocâlteu a jucat la cel mai înalt nivel în România, în perioada 2014-2015. La Brașov a debutat ca jucător în Liga 1.

Cum a ratat Ciocâlteu ”trenul” Espanyol Barcelona

La vârsta de 16 ani, Ciocâlteu a ratat șansa să pătrundă la academia celor de la Espanyol Barcelona.

”Pe când aveam 16 am participat la un turneu la Barcelona cu o școală de fotbal din București. În trei meciuri am marcat patru goluri. Când am împlinit 17 ani am fost chemat la CE Europa, o pepinieră a celor de la Espanyol Barcelona. Am stat acolo 3 luni, dar cei de la academie nu au rezolvat cu cazarea și masa. Stăteam la niște prieteni undeva la ieșirea din Barcelona. Făceam naveta, iar drumul dura cam o oră și jumătate. Cum aveam programate câte trei antrenamente pe zi, eu plecam dimineața și mă întorceam seara! A fost inuman, iar după câteva luni nu am mai rezistat. Mi-am sunat părinții și le-am spus că vin acasă. La o lună după ce m-am întors în țară, cei de la academie l-au sunat pe tatăl meu pentru a reveni în Spania. Nu m-am întors! A fost un tren pe care l-am pierdut, iar în cariera de fotbalist nu te întâlnești des cu așa ceva”, spunea fotbalistul.

Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto) și NewsFlux

Adi MARICA 12 Jun. 2024, 14:21 Liga 2
Pe aceeași temă