Bogdan Rotar a ales Șelimbărul și pentru a reintra în atenția selecționerilor, după ce la Miercurea Ciuc n-a prea jucat: ”Sper să am evoluții bune și să fiu din nou chemat la națională”

Ovidiu BOICA 21 Feb. 2022, 20:12 Liga 2

Vârful de atac Bogdan Rotar, în vârstă de 20 de ani, a revenit în această iarnă sub formă de împrumut la formația din Șelimbăr, după o perioadă petrecută la FK Miercurea Ciuc.

Sibianul a înscris deja în amicale și de-abia așteaptă să o facă și în campionat. Bogdan Rotar spune că nu a avut o problemă în a se adapta la echipa care își dispută meciurile de pe teren propriu la Avrig și e de părere că play-off-ul este o țintă care poate fi atinsă, chiar dacă asta depinde și de rezultatele indirecte.

Rotar vorbește de grup unit la echipa din Șelimbăr: ”Sunt oameni deschiși și dornici de performanță”

Bogdan Rotar s-a întors la echipa din Șelimbăr după un an și jumătate, timp în care a făcut parte din lotul trupei din Miercurea Ciuc. Atacantul plecase la formația pregătită de Valentin Suciu în vara lui 2020, fiind remarcat de tehnicianul harghitenilor în două amicale.

Rotar pare să se fi adaptat repede la noua sa echipă și a înscris un gol în remiza amicală cu FC Hermannstadt (scor 3-3).

Acomodarea a fost una bună, deoarece aici am regăsit același grup unit, cu oameni deschiși și dornici de performanță”, spune vârful de atac care a început fotbalul la FC Interstar.

La echipa din Șelimbăr, promovată între timp în Liga 2, Bogdan Rotar a mai găsit doar câțiva dintre jucătorii alături de care s-a antrenat cot la cot în prima perioadă, Alexandru Curtean, Bogdan Vișa, Ciprian Natea, George Monea, Daniel Tătar și Adrian Cîrstean. ”Nu este asta o problemă, pentru că toți băieții m-au primit bine. Simt că deja aș face parte de mai multă vreme din lotul Șelimbărului”, a adăugat fotbalistul sibian.

Speră să aibă evoluții bune și să fie convocat din nou la națională

Bogdan Rotar recunoaște că speră ca, la CS Comunal Șelimbăr, să fie folosit mai des și astfel să rămână în atenția selecționerilor de la loturile naționale.

Da, acesta a fost și motivul venirii la Șelimbăr, pentru a juca mai mult. Sper să am evoluții bune și să fiu din nou chemat la națională. Dar, depinde foarte mult de mine, de cum mă voi descurca. Știu ce am de făcut”, a mai declarat Rotar, care în 2021 a avut convocări la naționala U20 a României.

Acesta poate evolua pe mai multe posturi, dar cel mai bine se simte pe cel de vârf împins, iar legat de meciurile de verificare de până acum, spune că s-a simțit bine: ”Este totuși un stil diferit, dar care cred că mă pune în valoare bine și de-abia aștept să demonstrez asta în campionat.”

  • În meciurile amicale din această iarnă, CS Comunal Șelimbăr a întâlnit următorii adversari și a înregistrat rezultatele: ”FC U” Craiova (0-3), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (0-4), CSM Deva (1-3), FC Hermannstadt (3-3), SKA Khabarovsk (locul 5 în liga secundă a Rusiei, 0-1), FK Kamaz (locul 13 în liga secundă a Rusiei, 1-0), LKS Lodz (locul 9 din 18 în eșalonul secund al Poloniei, 0-5), Jedinstvo UB (locul 2 în seria Vest a ligii a treia din Serbia, 0-0) și Unirea Dej (0-0).

Bogdan Rotar nu a marcat în Liga 2 în actualul sezon, în cele șase meciuri în care a fost folosit de FK Miercurea Ciuc, dar speră că o va face în tricoul Șelimbărului, iar golul i l-ar dedica în special tatălui său, Marius. Sper din toată inima să fac un campionat bun, atât cât a mai rămas din el, plin de realizări și să îmi ajut echipa. Primul gol o să i-l dedic în primul rând tatălui meu, care mereu mi-a fost în spate, m-a susținut și m-a ajutat la orice pas, dar totodată și întregii mele familii, a adăugat el.

Poate evolua în meciul cu FK Miercurea Ciuc, echipa de care e legat contractual

În penultima etapă din sezonul regular al Ligii 2, CS Comunal Șelimbăr o va întâlni pe fosta echipă a lui Rotar. De fapt, pe cea de care încă aparține contractual, pentru că el este doar împrumutat ”cavalerilor roșii” până la finalul campionatului.

Deși este o practică binecunoscută în fotbalul românesc, aceea ca jucătorii împrumutați să poată evolua în meciurile directe, nu este cazul și lui Bogdan. ”Nu este nicio clauză, deoarece intențiile mele, cât și ale celor de la Miercurea Ciuc sunt de a evolua cât mai mult și de a prinde cât mai multă experiență. Dacă antrenorul va considera că este nevoie de serviciile mele în meciul respectiv, voi fi pe teren”, a mai afirmat atacantul de 20 de ani.

Legat de jocul respectiv, Bogdan spune că este unul aparte, în ceea ce-l privește: Da, într-adevăr, este special să joci contra echipei de unde vii, dar ăsta este fotbalul, trebuie să fii profesionist acolo unde ești la momentul respectiv și să dai totul pentru clubul respectiv.

Atacantul susține că Șelimbărul are șanse de a prinde play-off-ul, la prima participare în Liga 2, însă echipa e la mâna rezultatelor celorlalte formații cu care se luptă pentru un loc în primele șase. ”Cu siguranță, cât timp mai sunt șanse matematice, mai sunt speranțe, dar nu depinde doar de noi, a mai spus Bogdan Rotar.

Foto: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-si-cs-comunal-selimbar-au-remizat-in-ultimul-lor-test-inainte-de-reluarea-ligii-2-partida-nu-a-fost-la-fel-de-spectaculoasa-ca-cea-din-campionat-19220106

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/atacant-de-la-fk-miercurea-ciuc-pentru-selimbar-bogdan-rotar-a-doua-achizitie-a-sibienilor-m-am-intors-acasa-cu-gandul-la-rezultate-bune-si-dornic-de-performanta-19216580

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-petrolul-deschide-prima-etapa-a-ligii-2-din-2022-u-cluj-concordia-o-inchide-programul-rundei-a-17-a-si-meciurile-televizate-19219611

Ovidiu BOICA 21 Feb. 2022, 20:12 Liga 2
Pe aceeași temă