Măldărășanu a deconspirat achiziționarea lui Bogdan Rotar, atacant care în ultimele trei sezoane a evoluat pentru trei echipe din Liga 2. ”Este un jucător în care cred. Are calitate, are personalitate!”

Ovidiu BOICA 17 Jul. 2023, 10:20 Liga 2
Măldărășanu a deconspirat achiziționarea lui Bogdan Rotar, atacant care în ultimele trei sezoane a evoluat pentru trei echipe din Liga 2. ”Este un jucător în care cred. Are calitate, are personalitate!”

Antrenorul prim-divizionarei FC Hermannstadt, Marius Măldărășanu, a declarat, în conferința de presă de după meciul cu Farul Constanța, pierdut sâmbătă cu scorul de 0-1, la Sibiu, că și-ar mai dori un jucător eligibil regulii under.

Măldărășanu a deconspirat achiziția sibianului Bogdan Rotar

Măldărășanu a susținut că, în momentul de față, are patru astfel de jucători în lot, printre ei incluzându-l și pe Bogdan Rotar, un atacant originar din Sibiu și care a fost împrumutat în ultima vreme de FK Miercurea Ciuc la CS Comunal Șelimbăr și Minaur Baia Mare, echipe pentru care a evoluat în Liga 2.

”Avem discuții, în momentul de față, cu încă un jucător under, să vedem dacă se va materializa ceva. În rest, îi avem pe Bucuroiu, Rotar, Jipa și Dragoș Iancu. Cam ei sunt! Le-a venit rândul, este o regulă care îi ajută foarte mult, acum trebuie să dea totul, să se autodepășească pentru că, în general, cu toții sunt nemulțumiți că nu joacă, dar au 2 ani să arăte ce pot. (…) Le-am spus-o încă de când m-am apucat de antrenorat tuturor jucătorilor tineri, problema este după ce nu mai sunt under-i. Asta e realitatea, atunci ești senior, trebuie să devii certitudine. Avem mult de muncă, însă sunt receptivi”, a afirmat Măldărășanu.

Rotar a jucat în Liga 2 în ultimele trei sezoane, la trei echipe

Rotar are 21 de ani, împliniți în data de 18 ianuarie, iar în ultimele trei sezoane a evoluat pentru echipe din Liga 2.

În 2020-2021 a avut 17 jocuri (687 minute) la FK Miercurea Ciuc, pentru care a înscris și 2 goluri, în ediția 2021-2022 a început la Miercurea Ciuc (6 jocuri – 111 minute) și apoi a fost împrumutat la CS Comunal Șelimbăr (7 jocuri – 158 minute). În ediția recent încheiată, 2022-2023, a activat tot sub formă de împrumut de la ciucani la Minaur Baia Mare. Pentru aceasta a prins 20 de jocuri (747 minute) și a înscris 2 goluri. Nu a avut evoluții care să-l scoată în evidență, iar la final a retrogradat cu echipa în Liga 3.

Măldărășanu, despre Rotar: ”Este un jucător în care eu cred”

Antrenorul Marius Măldărășanu l-a avut pe Bogdan Rotar la un trial și spune despre el că este un jucător cu calitate și personalitate.

”Este un jucător în care eu cred. L-am văzut la un trial, am vorbit despre el. Am țintit un alt under, dar nu s-a putut, unul cu o mai mare experiență la nivel de Liga 1, după care, în cantonament, ne-am dat seama că ar trebui să mai luăm un under pentru că am avut ceva probleme cu accidentările și atunci se poate întâmpla asta și în campionat. Am vorbit despre el (n.a. Bogdan Rotar) și e bine că, până la urmă, am reușit să-l aducem. Are calitate, are personalitate, însă la fel, e nepregătit, nvelul la care a fost, este o diferență… Liga 2 a fost ultima oară, la Baia Mare, față de liga întâi și diferența asta se vede”, a mai spus Măldărășanu.

Bogdan Rotar a evoluat în cele două amicale susținute de FC Hermannstadt la revenirea din cantonamentul de la Bolu, Turcia, ambele câștigate, 1-0 cu CS Comunal Șelimbăr și 5-1 cu FK Miercurea Ciuc. În ultimul, a reușit chiar să-și treacă numele pe lista marcatorilor. El este un produs al școlii de fotbal sibiene FC Interstar.

Foto: Valentin Macrea / Tribuna

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-2024-2025-cu-22-de-echipe-la-start-19277249

https://liga2.prosport.ro/seria-1/retrospectiva-cifrica-a-sezonului-de-liga-2-cati-antrenori-au-avut-contracte-in-stagiunea-2022-2023-19277221

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/superliga/hermannstadt-farul-constanta-live-vide-online-19698748

Ovidiu BOICA 17 Jul. 2023, 10:20 Liga 2
Pe aceeași temă