Stefan Visic continuă tot în Liga 2 după despărțirea de CSC Șelimbăr. Sibienii și-au prezentat încă două noutăți în lot, schimbarea produsă în stafful tehnic și au anunțat unde vor juca acasă

Marius ANGHEL 26 Jul. 2024, 16:53 Liga 2
Stefan Visic continuă tot în Liga 2 după despărțirea de CSC Șelimbăr. Sibienii și-au prezentat încă două noutăți în lot, schimbarea produsă în stafful tehnic și au anunțat unde vor juca acasă

CSC Șelimbăr a oficializat, într-un final, despărțirea de Stefan Visic, care va continua la o altă echipă din Liga 2, și-a prezentat o nouă achiziție, cât și un tânăr promovat la prima echipă.

Totodată, clubul sibian a anunțat că va continua să joace pe teren propriu la Cisnădie, deci mai are de așteptat până când va juca cu adevărat acasă, dat a comunicat și faptul că nu-l mai are ca antrenor secund, preparator fizic și metodist pe nou-venitul Fadi Haddad, în locul său fiind promovat la prima echipă, dar doar pentru o poziție din cele trei pe care le avea iordanianul, Claudiu Kucsinski.

Stefan Visic, cedat de CSC Șelimbăr la Metaloglobus

Sârbul Stefan Visic (26 de ani) fusese readus la CSC Șelimbăr la începutul anului 2024, după ce ultima dată evoluase în Liga 3 la Minerul Ocna Dej. A fost utilizat în 14 meciuri în acest an, adică în toate cele disputate de echipă, a înscris 4 goluri, însă nu a mai rămas la echipă și pentru noul sezon.

Despărțirea de atacant a fost oficializată joi, 25 iulie, iar CSC Șelimbăr spune că acesta își va continua cariera la Metaloglobus București, deci tot în Liga 2.

Este pentru a doua oară când Visic pleacă de la Șelimbăr către o echipă din București, după ce prima dată s-a întâmplat acest lucru în vara anului 2022, după ce la scurt timp în urma achiziționării sale de la Someșul Dej, vechea denumire a Minerului Ocna Dej, între timp retras din Liga 3, a fost împrumutat pentru prima parte a sezonului de Liga 2 la Progresul Spartac. 13 jocuri a disputat pentru formația bucureșteană care își disputa meciurile de acasă la Buftea, în Ilfov, iar apoi era rechemat la club și avea să se accidenteze și mai apoi să fie lăsat să meargă la Minarul Ocna Dej.

Acum, Visic ajunge la o altă echipă din București care își dispută meciurile de acasă în județul Ilfov, la Clinceni!

”Mulțumim, Stefan Visic !
Stefan va evolua la Metaloglobus București, fiind cedat definitiv la gruparea bucureșteană.
În sezonul trecut, Stefan a îmbrăcat de 14 ori tricoul călăreților roșii, reușind să marcheze de 4 ori.
Mult succes, Stefan !”, a transmis CSC Șelimbăr.

Visic apare, astfel, pe o listă lungă cu jucători de care CSC Șelimbăr s-a despărțit în această vară, unii dintre ei plecați după fostul lor antrenor Claudiu Niculescu, la FC Voluntari.

Bogdan Rotar s-a întors la CSC Șelimbăr, Emanuel Bârză a fost promovat la echipa mare

La capitolul achiziții, CSC Șelimbăr anunța, zilele trecute, readucerea unui alt jucător. Bogdan Rotar (22 de ani) s-a întors la echipa pentru care a mai evolua în partea a doua a sezonului 2021-2022 de Liga 2, doar 158 de minute în 7 meciuri.

Revenirea lui Rotar nu este o noutate, fiindcă el se antrena cu echipa de o perioadă și a fost în lotul său inclusiv în cantonamentul din Turcia.

Jucătorul originar din Sibiu a activat ultima dată în Liga 3, la ACS Mediaș, iar acum revine în Liga 2, unde a mai jucat pentru FK Miercurea Ciuc și Minaur Baia Mare.

”Bine ai revenit, Bogdan Rotar !
Bogdan se reîntoarce la echipa noastră pentru următorul an cu posibilitatea de prelungire pentru încă unul, după ce a mai evoluat în doua rânduri la Șelimbăr, în 2020 și 2022
Originar din Sibiu, acesta are 22 de ani și a petrecut junioratul la AFC Interstar, iar la seniori, pe lângă CSC 1599 Șelimbăr a evoluat pentru FC Csikszereda Miercurea Ciuc, Minaur Baia Mare, FC Hermannstadt și ACS Mediaș.
Multă baftă, Bogdan !”, a transmis Șelimbărul.

Totodată, a fost anunțată și promovarea la prima echipă a clubului a mijlocașului central de 18 ani Emanuel Ioan Bârză, și el parte din lotul care a fost în cantonamentul din Turcia din această vară:

”Bârză Emanuel Ioan a făcut pasul către echipa mare a călăreților roșii !
Emanuel are 18 ani și evoluează pe poziția de mijlocaș central. Vine de la grupa Under 19 a CSC 1599 Șelimbăr și a semnat primul său contract profesionist din carieră, valabil până în anul 2029!
Până să devină călăreț roșu, a fost component al echipelor de juniori ASFC INTERSTAR SIBIU și FC Tălmaciu, care au contribuit la formarea sa, acesta fiind o dovadă a bunei colaborări ale cluburilor sibiene în scopul comun al tuturor, formarea juniorilor talentați pentru cluburi importante.
Prin urmare, un alt component al Academia CSC 1599 Șelimbăr face parte din lotul echipei, iar noi ne continuăm misiunea de a promova tinerii în sportul de performanță!
Felicitări, Emanuel ! Să ai evoluții cât mai bune !”

A plecat Fadi Haddad și a fost promovat Claudiu Kucsinski!

Tot la capitolul noutăți, dar în ceea ce privește stafful tehnic, CSC Șelimbăr a anunțat promovarea lui Claudiu Kucsinski la prima echipă, din cadrul grupelor de juniori ale clubului.

El va fi analist video și metodist și, cel puțin pentru a doua funcție îi va lua locul lui Fadi Haddad, venit odată cu nou antrenor principal Constantin Schumacher, pe pozițiile de antrenor secund, preparator fizic și metodist.

Despre Haddad, clubul sibian spune că a plecat ”din pricina unor motive personale ale sale”.

”Bun venit în stafful echipei mari a CSC 1599 Șelimbăr, Claudiu Kucsinski !
Claudiu a activat în cadrul Academia CSC 1599 Șelimbăr și a pregătit grupele de juniori ale secției noastre de fotbal, iar acum face pasul către prima echipă, unde va ocupa pozițiile de analist video și metodist, fiind și titular al licenței de antrenor UEFA B.
Astfel, acesta îl va înlocui pe Fadi Haddad, de care ne-am despărțit amiabil din pricina unor motive personale ale sale.
Mult succes, Claudiu !”, a informat CSC Șelimbăr.

  • Din stafful lui Schumacher mai făceau parte George Păun, ca antrenor cu portarii, și Bogdan Vișa, acum ca team manager.

CSC Șelimbăr, ”acasă” tot la Cisnădie!

Și nu în ultimul rând, CSC Șelimbăr a anunțat că va continua să își dispute meciurile de acasă pe stadionul Măgura din Cisnădie, unde s-a mutat în vara trecută, după ce până atunci ”acasă” a însemnat Avrig și Râmnicu Vâlcea.

Locuitorii Șelimbărului vor mai avea, astfel, de așteptat până când vor vedea echipa care îi reprezintă să își dispute meciurile cu adevărat pe teren propriu, nu prin vecini. Stadionul construit de CNI se lasă așteptat în continuare.

”Stadionul “Măgura” din Cisnădie a fost supus astăzi unei examinări din partea comisiei Federația Română de Fotbal, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu, Jandarmeria Română și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu, rezultând omologarea acestuia pentru desfășurarea partidelor din Liga 2 în sezonul 2024-2025.
Astfel, călăreții roșii vor disputa partidele de pe teren propriu în continuare pe Stadionul din Cisnădie.
Prima partidă de acasă va fi în etapa 2 din sezonul ce stă să înceapă, contra formației FC Metaloglobus”, a mai transmis CSC Șelimbăr, care, în continuare activeaza ca club de drept public, deci fără să poată promova în prima ligă. Schimbarea juridică despre care se vorbea înainte de alegeri încă nu a fost făcută, iar campionatul începe într-o săptămână.

Foto: CSC Șelimbăr

Marius ANGHEL 26 Jul. 2024, 16:53 Liga 2
Pe aceeași temă