Încă un jucător de la CSM Alexandria a ajuns la FC Bihor. Achizițiile orădenilor din Liga 2 scad însă, după ce s-a renunțat la doi dintre cei aduși

Marius ANGHEL 13 Feb. 2024, 12:57 Liga 2

Ultima zi a perioadei de transferuri din această iarnă a adus un nou transfer, al doilea, pe axa CSM Alexandria – FC Bihor Oradea, din Liga 2 în Liga 3.

După Adrian Gîdea, cu trupa orădeană lider în Seria a 8-a a Ligii 3 a semnat și Alex Băican. O mutare ușor surprinzătoare.

Altfel, în ciuda faptului că a mai adus un jucător de la o echipă din Liga 2, achizițiile celor de la FC Bihor din acest campionat sunt în scădere. Motivul? La doi dintre astfel de fotbaliști prezentați de club luna trecută s-a renunțat ”din cauza unor motive de ordin personal”.

Alex Băican, al doilea jucător care trece de la CSM Alexandria la FC Bihor

Să le luăm pe rând. FC Bihor a anunțat luni, 12 februarie 2024, în ultima zi a perioadei de transferuri din această iarnă, achiziționarea lui Alex Băican (25 ani), un fundaș originar din Zalău, care părea să fie favorit în a fi titular în centrul defensivei la CSM Alexandria sub comanda noului antrenor Eugen Trică. În prima parte a sezonului a evoluat în 6 meciuri din cele 15 din Liga 2, asta și pentru că o perioadă a fost accidentat.

În cariera sa a mai jucat, la seniori, pentru Luceafărul Oradea și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, în Liga 2.

Acum se întoarce în județul Bihor și devine a doua achiziție a orădenilor de la CSM Alexandria. Anterior, a fost adus Adrian Gîdea (23 de ani), care nu intrase în planurile lui Trică.

”Suntem încântați să anunțăm transferul jucătorului Alex-Daniel Băican, fotbalist cu o vastă experiență în Liga a 2-a a României, unde a acumulat 99 de prezențe.
Fundașul central s-a alăturat deja echipei noastre. El contribuie, astfel, la consolidarea lotului în vederea obiectivului de promovare în Liga a 2-a.
Născut la 15 septembrie 1998, la Zalău, înalt de 1,85 metri, Alex evoluează pe postul de fundaş central, dar poate fi folosit şi ca fundaş lateral, atât în drapta, cât şi în stânga.
El vine la Oradea, după ce în stagiunea de toamnă a actualului sezon a evoluat în Liga a II-a, la CSM Alexandria.
«Este un jucător experimentat la nivelul Ligii a II-a, un jucător cunoscut de publicul bihorean, pentru că a mai evoluat şi la Luceafărul Oradea. Sperăm să fie un jucător util pentru noi, care să aducă un plus de experienţă şi de calitate», a declarat antrenorul Florin Farcaş.
Alex a semnat cu echipa noastră un contract valabil până în vară, cu drept de prelungire cu doi ani.
Până să ajungă la FC Bihor, Alexandru Daniel Băican a mai jucat pentru: U Cluj 19, Unirea Jucu, CFR Cluj 19, Luceafărul Oradea, Viitorul Pandurii Târgu Jiu şi CSM Alexandria.
Clubul FC Bihor îi transmite lui Alex bun venit în familia „roş-albastră” orădeană şi mult succes alături de noii colegi!”, sună anunțul clubului din Oradea.

Vlad Gîsă și Ionuț Tănase s-au despărțit rapid de FC Bihor!

În mod normal, odată cu aducerea lui Băican, FC Bihor ar fi ajuns la opt achiziții perfectate în această campanie de transferuri. Dintre aceștia, șapte erau aduși de la echipe din Liga 2 sau care evoluaseră ultima dată la o echipă din acest campioant superior celui în care activează acum trupa orădeană.

Numai că, surpriză, FC Bihor a renunțat la cei doi jucători aduși de la CSC Dumbrăvița, la fundașul Vlad Gîsă și la mijlocașul Ionuț Tănase.

Anunțul a fost făcut după amicalul jucat vinerea trecută, în care ei nu au fost folosiți și când a fost încheiat cantonamentul efectuat la Băile Felix. ”Conducerea clubului a anunţat că, din cauza unor motive de ordin personal, au fost reziliate de comun acord, contractele cu jucătorii Vlad Gîsă şi Ionuţ Tănase”, a sunat informarea transmisă de FC Bihor.

Ciudat, mai ales în condițiile în care antrenorul Florin Farcaş se declarase în repetate rânduri încântat de aducerea acestora doi.

  • ”Ionuț Tănase este un jucător experimentat la nivelul Ligii a 2-a, cu multe meciuri în acest eșalon, vine de la Dumbrăvița. Din punctul meu de vedere, e un mijlocaș calitativ în tot ceea ce înseamnă jocul ofensiv, cât și defensiv și care dezvoltă foarte bine jocul în construcție. Sper să fie și el un concurent și o soluție bună pentru noi în acest campionat”, spunea Farcaș despre Tănase.
  • ”Vlad este un jucător pe care l-am dorit, un jucător cu profil defensiv, un fundaş central. Este un jucător experimentat, un jucător care are în jur de 50 de meciuri la nivel de Liga a 2-a. Cred că va fi un jucător important în angrenajul echipei şi sperăm ca evoluţiile lui să fie lăudabile şi, aşa cum am mai spus, să putem să ne atingem obiectivele propuse”, spunea antrenorul despre Gîsă.

Orădenii au rămas cu șase achiziții și au jucat până acum cinci amicale

În aceste condiții, FC Bihor rămâne cu șase achiziții făcute în această iarnă.

Sunt încă în lot Eric Vînău (ex CSC Șelimbăr), Luca Tincău (ex CS Mioveni), Sergiu Ciocan (ex Unirea Dej), Krisztian Gagyi (ex Boston United, din ligă inferioară din Anglia), Adrian Gîdea (ex CSM Alexandria) și, mai nou, Alex Băican (ex CSM Alexandria).

La capitolul despărțiri, cu clasata pe locul 1 în Seria 8 a Ligii 3 nu mai continuă Ionuț Ban, Alexandru Sorian, Flaviu Drăgan (ultimii doi ajunși la Crişul Sântandrei) și Alexandru Andrei Popa (împrumutat la ACSO Filiaşi).

FC Bihor și-a încheiat la 9 februarie cantonamentul efectuat la Băile Felix, iar în această iarnă a disputat amicale cu Unirea Dej (1-2), Corvinul Hunedoara (0-2), CSM Lugoj (1-2), CS Oșorhei (3-0) și CS Bihorul Beiuş (6-1). Va mai avea teste cu CSM Olimpia Satu Mare (17 februarie, la Satu Mare), SCM Zalău (21 februarie, la Baza Sportivă Transilvania Academy), Victoria Carei (24 februarie, la Satu Mare) și CS Diosig (2 martie, la Diosig).

Foto: și FC Bihor Oradea

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-o-plecare-de-la-csm-alexandria-sabin-iakabfi-19299389

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-invins-fc-bihor-intr-un-amical-disputat-la-simeria-19298517

https://liga2.prosport.ro/liga-3/adrian-gidea-continua-in-liga-3-dupa-despartirea-de-csm-alexandria-mijlocasul-a-semnat-cu-un-lider-care-a-mai-luat-cinci-jucatori-plecati-din-liga-2-iarna-aceasta-19298453

Marius ANGHEL 13 Feb. 2024, 12:57 Liga 2
Pe aceeași temă