CSC Dumbrăvița merge încrezătoare la meciul cu Gloria Buzău, chiar dacă antrenorul Pustai îi ”sperie” pe timișeni. Pentru ”principalul” Cosmin Stan a început școala!

Anda DELIU 02 Sep. 2022, 18:35 Liga 2
CSC Dumbrăvița merge încrezătoare la meciul cu Gloria Buzău, chiar dacă antrenorul Pustai îi ”sperie” pe timișeni. Pentru ”principalul” Cosmin Stan a început școala!

CSC Dumbrăvița va juca în runda a 5-a a Ligii 2 la Gloria Buzău, în deplasare.

După înfrângerea de acasă cu Steaua (scor 0-3), alb-verzii au rămas la fel de încrezători în forțele proprii, mai ales că trăiesc cu impresia că arbitrajul e de vină că nu au mai multe puncte contra echipei din Ghencea!

De la conferința de presă a lipsit antrenorul principal Cosmin Stan care, în mod surprinzător pentru acest nivel, este profesor de sport la o școală din județ.

”Mare performanță începe aici”. Dar antrenorii au și alte locuri de muncă

Din păcate pentru nou-promovata CSC Dumbrăvița, Cosmin Stan nu a renunțat la postul său din învățământ, ceea ce spune multe despre bugetul echipei timișene. În locul său, la această conferință de presă înainte de jocul cu Gloria Buzău a vorbit preparatorul fizic Alexandru Albert, căci și Dumbrăvița are ”boala” de la Ripensia, un ”secund” fără calificarea necesară.

”Va fi un meci dificil, care ne poate ajuta să ne revenim din punct de vedere moral după meciul Steaua. Un meci cu o echipă care se bate la play-off, cu un antrenor cu mare experiență în Liga 1. Dar mergem încrezători că putem scoate un rezultat pozitiv. Fiecare meci cred că este dificil pentru noi, avem o echipă tânără. Jucători, majoritatea nu au o experiență mare sau deloc. Într-adevăr, Buzăul este o echipă cu jucători care au jucat la nivelul Ligii 1 și 2, cu nume sonore, un antrenor care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Dar noi muncim în fiecare zi și cred că putem face un rezultat pozitiv”, a spus Alexandru Albert.

Jucătorii sunt convinși că echipa poate lua puncte din deplasare, unde Dumbrăvița e neînvinsă

CSC Dumbrăvița se simte foarte sigură pe ea, mai ales în deplasare, unde are o victorie (1-0 cu Viitorul Pandurii) și o remiză (2-2 cu Concordia Chajna) în acest sezon și, de aceea, jucătorii cred că istoria se poate repeta și la Buzău.

Ionuț Tănase e convins și că din cauza arbitrajului de la meciul cu Steaua, Dumbrăvița a pierdut. A ”plouat”, într-adevăr, tot meciul cu avertismente, dar diferența e că steliștii au știut să nu ia și al doilea ”galben”, spre deosebire de doi jucători ai timișenilor, care au tratat situațiile din teren cu imprudență. De aceea, Răzvan Ghinescu și Toma Bodri sunt și suspendați.

”Va fi un meci destul de greu, deoarece Buzăul a încercat mereu să intre în play-off și să promoveze. Și noi mergem încrezători, chiar dacă etapa trecută am laut bătaie cu Steaua cu 3-0. Dar am luat-o în inferioritate numerică, domnul arbitru ne-a dat eliminări. Scorul nu reflectă realitatea. Nu avem nimic de pierdut. Nici la Chiajna nimeni nu ne dădea nicio șansă și am luat un punct. Liga 2 nu e așa un balaur”, a spus Tănase.

Andrei Olaru spune că deplasările par să fie mai ușoare pentru echipa sa, una neînvinsă pe alt teren în acest debut de Liga 2. ”Eu cred că este cea mai grea deplasare din acest sezon. Este o echipă foarte bună, care și anul trecut a avut un rezultat bun. Au un lot foarte experimentat, jucători care au fost la nivel superior, în Liga 1. Antrenorul este unul de clasă. Cred că ne priesc meciurile în deplasare, pentru că nu am mai pierdut de mult timp”, a precizat Andrei Olaru.

Pe teren propriu, Dumbrăvița a pierdut ambele jocuri disputate până acum: 1-2 cu Unirea Dej și 0-3 cu Steaua

Cu 7 puncte, Gloria Buzău e pe locul 7 în Liga 2, devansată de Steaua, care a câștigat astăzi cu Poli Iași, în debutul etapei a 5-a. CSC Dumbrăvița are 4 puncte și e pe locul 14. Partida din Crâng are loc luni, de la ora 16:30, în încheierea rundei.

Conferința de presă susținută de CSC Dumbrăvița înainte de meciul cu Gloria Buzău:

Foto principal: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto
Foto text și video: Dumbravița TV

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/turul-2-cupa-romaniei-astazi-au-loc-primele-12-meciuri-din-aceasta-faza-a-competitiei-csc-dumbravita-si-cs-tunari-sunt-calificate-direct-in-turul-urmator-19243280

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-poli-iasi-se-joaca-de-la-ora-1630-in-deschiderea-etapei-a-5-a-a-ligii-2-echipa-lui-oprita-revine-terenul-unde-ultima-data-a-fost-umilita-19243553

Anda DELIU 02 Sep. 2022, 18:35 Liga 2
Pe aceeași temă