Corvinul a învins FC Bihor înainte ca ambele echipe să intre în cantonamentul de iarnă. Marius Coman, decisiv. ”A fost mai răbdător şi au venit golurile”

Marius ANGHEL 01 Feb. 2024, 10:27 Liga 2

Corvinul continuă seria rezultatelor pozitive în amicalele disputate în această perioadă de pregătire de iarnă, primul grup de jocuri test fiind încheiat miercuri, 31 ianuarie, cu un succes cu scorul de 2-0 împotriva echipei din Liga 3 FC Bihor Oradea, liderul Seriei a 8-a.

Toate cele patru meciuri desfășurate până acum de trupa lui Florin Maxim, în care s-au obținut trei victorii și un egal, au avut loc pe stadionul CFR din Simeria.

De vineri, a doua clasată în Liga 2 după 15 etape pleacă în cantonament în Turcia, acolo unde sunt CSC Șelimbăr (locul 1), Gloria Buzău (l5), Ceahlăul Piatra Neamț (l9) și FK Miercurea Ciuc (l10).

Corvinul, victorie în amicalul cu FC Bihor prin dubla lui Coman

În partida amicală disputată miercuri, 31 ianuarie, de jucătorii Corvinului, în fața echipei din Liga 3 FC Bihor Oradea, s-a obținut o victorie la două goluri diferență, fără să se primească vreunul. Ambele reușite i-au aparținut atacantului Marius Coman, prima dintr-un penalty obținut tot de el, și au venit în partea a doua a întâlnirii de la Simeria.

”Deși s-a disputat pe un teren înghețat la Simeria, și al patrulea amical al iernii a stat sub semnul unei dominări alb-albastre. După primele zece minute, Bradu și Câmpan au semnat primele oportunități ale echipei noastre, după centrări venite de la Hergheligiu și Coman, pentru ca la intrarea în primul sfert de oră același Câmpan să îl întindă pe goalkeeper-ul advers, cu un șut plasat din 16 metri. Finalul primei părți a mai adus alte două șanse pentru Corvinul, irosite de Hrezdac – șut puternic de la 25 de metri, peste poartă – și Bradu, al cărei deviere din careul mic a fost respinsă, în ultimă instanță, de un fundaș advers.
Și în actul secund elevii lui Florin Maxim au menținut rimtul bun și după o primă „şarjă” a lui Pop, au reuşit să marcheze de două ori, în decurs de doar cinci minute. „Artizanul” reuşitelor? Marius Coman. Mai întâi, atacantul nostru a scos un penalty pe care tot el l-a transformat (61), iar câteva secvenţe mai târziu s-a aflat la capătul unei centrări excelente a lui Bradu, din banda dreaptă (65). În aceste condiții, finalul de meci s-a mai „domolit”, singura şansă de gol venind de la Stupu, care a tras în plasa laterală, deşi fusese lansat ideal de Lupu. Mai trebuie spus că oaspeţii au expediat doar două şuturi pe spaţiul porţii apărate de Roman şi Blaga”, a transmis Corvinul prin cronica meciului.

Corvinul Hunedoara, prima repriză: D. Roman – Fl. Iacob, Lică (I. Pop 40), Ant. Manolache, Velisar – Hredac, Bradu – Hergheligiu, Nic. Pîrvulescu, Câmpan – M. Coman (cpt.)
Corvinul Hunedoara, a doua repriză: Blaga – Fl. Iacob (Răducanu), Ad. Nicolae, I. Pop, Velisar (Seb. Ion) – Bradu, M. Chindriș (cpt.) – Lupu, Nic. Pîrvulescu (Stupu), T. Mitran – M. Coman (Predică)

FC Bihor Oradea, prima repriză: Pînzariu – C. Jurj, Gîsă, Farcaș, Al. Stoian – Bg. Vasile, I. Tănase – Ciocan, Vînău, Chitaș – Sg. Jurj
FC Bihor Oradea, a doua repriză: Bob – Gunie, Bactăr, Paublusztig, Ioviţă – Cherman (Săutiuţ 76), V. Calugher – Hosu, A. Moga, Gîdea (Hebriştean 83) – Tincău

Florin Maxim, după meciul cu orădenii: ”Eu cred că se vede că am crescut în evoluţie”

Alexandru Neacșa a fost menajat în continuare, el nefiind utilizat deloc în amicalele din acest an.

Florin Maxim a remarcat răbdarea avută de jucătorii săi în acest meci, pentru a desface jocul echipei adverse și a înscrie golurile care au decis întâlnirea.

”Încă un joc bun, chiar dacă am întâlnit o echipă bine-organizată, care s-a apărat bine, mai ales în prima parte. Am avut însă răbdare, ne-am descurcat, din nou, bine pe un teren îngheţat, am avut trei-patru ocazii bune în prima parte, apoi în cea de-a doua am şi marcat, cred că mai puteam fructifica din şansele avute, dar sunt mulţumit. În afară de ultimele 15 minute, când am grăbit multe mingi, am încercat anumite lucruri care nu se pretează pe această suprafaţă de joc, am arătat bine, chiar sunt foarte mulţumit! Eu cred că se vede că am crescut în evoluţie, băieţii sunt preocupaţi de jocul lor, îi văd şi la antrenamente, ca efort, ca implicare, nu am ce să le reproşez într-o perioadă grea, cu încărcătură.

”Mă bucur şi că pe parte ofensivă arătăm bine, avem răbdare, suntem implicaţi. Aţi văzut şi la Marius, în prima repriză a fost uşor frustrat de faptul că nu au ajuns multe mingi, cu uşurinţă, la el, dar în a doua a fost mai răbdător şi au venit golurile. El îşi ştie bine rolul, cum şi eu ştiu că vrea să marcheze, fie că e amical sau e meci oficial, dar mă bucură implicarea lui. Şi a tuturor băieţilor, în general. Repet, nu am ce să le reproşez”, a spus antrenorul Florin Maxim.

Patru amicale jucate înainte de cantonamentul. Corvinul participă la comemorarea lui Klein chiar în ziua decolării spre Turcia

Pentru Corvinul, acesta a fost al patrulea amical disputat în perioada de pregătire de iarnă, după 0-0 cu Unirea Dej și 1-0 cu ACS Mediaș și 5-1 cu CSC Dumbrăvița.

Corvinul va pleca în cantonament în Turcia, din 3 până în 13 februarie, unde va juca trei amicale, cu Miedz Legnica (locul 8 în liga a doua din Polonia / 6 februarie), FC Rustavi (liga trei din Georgia / 9 februarie) și FK Andijon (locul 7 în prima ligă din Uzbekistan / 12 februarie).

”Suntem la câteva antrenamente distanţă de cantonamentul din Antalya. În primul rând, sunt fericit că nu avem accidentări – cu excepţia problemelor medicale ale lui Alex (n.r. – Neacşa), care s-a antrenat normal până ieri, dar care mai simte o jenă la tendon – apoi, acolo vom avea alte condiţii, terenuri bune de antrenament şi, spun eu, trei adversari pe măsură, care practică un fotbal mai agresiv, mai fizic, cred că ne vor fi de folos aceste amicale. Dacă vrei, vom face unele finisaje în acest cantonament, ca la ora primului joc oficial din acest an să fim în cea mai bună formă”, a declarat Maxim despre ce urmează pentru echipa sa.

Înainte de plecarea în stagiul din Antalya, Corvinul va participa la comemorarea a 31 de ani de la dispariţia lui Mickael Klein. Evenimentul are loc chiar vineri, în ziua plecării, de la ora 12:00, la statuia fostului căpitan al echipei hunedorene, decedat la vârsta de 33 de ani.

FC Bihor a intrat în cantonament după acest amical. Florin Farcaș: ”Un joc în care am pus probleme şi noi, iar rezultatul cred că a fost echitabil”

De partea cealaltă, FC Bihor s-a aflat la al doilea amical disputat în această iarnă și tot în fața unei echipe dintr-un eșalon superior. În primul a cedat la Cluj-Napoca contra Unirii Dej, cu scorul de 1-2.

După meciul de la Simeria, echipa orădeană a intrat în cantonament la Băile Felix până în data de 9 februarie. Va mai avea amicale cu Metropolitan Ișalnița (3 februarie, la Baza Sportivă Transilvania Academy, ora 16:00), CSM Lugoj (6 februarie, la LPS Bihorul), CSM Sighetu Marmației (9 februarie, la Satu Mare), CSM Satu Mare (17 februarie, la Satu Mare), SCM Zalău (21 februarie, la Baza Sportivă Transilvania Academy), Victoria Carei (24 februarie, la Satu Mare) și CS Diosig (2 martie, la Diosig).

”Am avut un joc bun, în compania unei echipe bune, care nu întâmplător este pe locul 2 în Liga 2. Pentru noi a fost un antrenament destul de util şi important, pentru că am jucat pe un teren cu iarbă, fiind primul joc pe o astfel de suprafaţă în acest an. Au fost două reprize diferite. Dacă în prima parte a fost un joc echilibrat, fără a ne pune probleme prea mari cei de la Hunedoara, un joc în care am pus probleme şi noi, iar rezultatul cred că a fost echitabil, în repriza a doua am început destul de bine, dar am făcut greşeli foarte mari în defensivă, greşeli nepermise, astfel că o echipă experimentată, o echipă cu calitate a ştiut să ne taxeze. Am trimis în teren din nou două formule distincte în cele două reprize, pentru că suntem în perioada de pregătire, în care trebuie să dăm minute cât de cât egale jucătorilor şi căutăm să găsim formula ideală, încercăm să cristalizăm şi să omogenizăm întreg lotul”, a declarat antrenorul Florin Farcaş la finalul meciului cu Corvinul.

În cantonamentul de la Băile Felix, FC Bihor are 27 de jucători: Mihai Pînzariu, Radu Bob, Alexandru Mihai Cherman (porari), Călin Jurj, Vlad Gîsă, Ricardo Farcaș, Alexandru Stoian, Andrei Gal, Sergiu Bactăr, Tamas Paublusztig, Loren Ioviţă, Krisztian Gagyi (fundaşi), Bogdan Vasile, Ionuţ Tănase, Sergiu Ciocan, Eric Vînău, Florin Chitaș, Răzvan Gunie, George Cherman, Răzvan Săutiuţ, Vadim Calugher, Andrei Moga, Marius Gîdea, Ionuţ Hebriştean (mijlocaşi), Sergiu Jurj, Marius Hosu şi Luca Tincău (atacanţi).

Reamintim că liderul Seriei a 8-a a Ligii 3 după 15 etape are șapte achiziții perfectate în această iarnă, dintre care șase sunt jucători veniți după ce ultima dată au evoluat la echipe din Liga 2: Eric Vînău (ex CSC Șelimbăr), Ionuț Tănase (ex CSC Dumbrăvița), Luca Tincău (ex CS Mioveni), Sergiu Ciocan (ex Unirea Dej), Krisztian Gagyi (ex Boston United, din ligă inferioară din Anglia), Vlad Gîsă (ex CSC Dumbrăvița) și Adrian Gîdea (ex CSM Alexandria).

Declarații Florin Maxim și Florin Farcaș după amicalul Corvinul Hunedoara – FC Bihor Oradea 2-0:

https://www.youtube.com/watch?v=e4xhDvWIgl0

 

Foto și video: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pas-important-pentru-transformarea-corvinului-in-club-de-drept-privat-19298470

https://liga2.prosport.ro/liga-3/adrian-gidea-continua-in-liga-3-dupa-despartirea-de-csm-alexandria-mijlocasul-a-semnat-cu-un-lider-care-a-mai-luat-cinci-jucatori-plecati-din-liga-2-iarna-aceasta-19298453

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-din-liga-2-care-vor-in-prima-liga-din-2025-trebuie-sa-aiba-director-sportiv-calificat-de-frf-nu-se-risca-neacordarea-licentei-dar-amenda-este-una-usturatoare-19298459

https://liga2.prosport.ro/seria-1/regula-56-impusa-de-frf-pentru-cluburile-de-fotbal-din-romania-19298434

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilja-antonov-s-a-despartit-de-corvinul-19298411

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-spulberat-csc-dumbravita-intr-un-amical-19298191

 

Marius ANGHEL 01 Feb. 2024, 10:27 Liga 2
Pe aceeași temă