FC Bihor, mută puternic pe piața transferurilor. A semnat cu un al cincilea jucător plecat în această iarnă de la o echipă din Liga 2

Marius ANGHEL 18 Jan. 2024, 17:11 Liga 2

FC Bihor se scaldă în bani după ce a avut noroc de adversari cu nume, de FCSB și Dinamo, în această ediție a Cupei Românei în care a ajuns până în faza grupelor, care i-au adus mii de abonamente și bilete vândute și sponsori noi, lucruri care i-au generat venituri record, iar acum poate pregăti în liniște și cum își dorește campania de achiziții de iarnă.

Trupa bihoreană a mai perfectat încă o achiziție, iar ultima noutate din lot este un alt jucător plecat în această perioadă de la o echipă din Liga 2. Este vorba despre fundașul Vlad Gîsă, despărțit de CSC Dumbrăvița, ca și Ionuț Tănase, alt jucător cu care a bătut palma trupa antrenată de Florin Farcaș.

Vlad Gîsă l-a urmat pe Ionuț Tănase la FC Bihor Oradea

Ionuț Tănase și Vlad Gîsă s-au despărțit în același timp de CSC Dumbrăvița, echipă la care au jucat și în sezonul trecut și au fost oameni de bază. Primul a fost convins mai repede de către bihoreni să semne contractul și s-a alăturat lotului încă de la reunire, de la mijlocul săptămânii trecute, iar al doilea a fost prezentat ieri, 17 ianuarie.

Gîsă a semnat un contract valabil pentru o perioadă de doi ani şi jumătate cu FC Bihor și va încerca încă din această vară să promoveze în Liga 2.

Fundașul de 25 de ani a ajuns în august 2022 la Dumbrăvița, la scurt timp după promovarea echipei în Liga 2. Dacă sezonul trecut a jucat în 18 meciuri din cele 25 disputate de timișeni și a înscris un gol, acum a adunat 14 din 15 jocuri, dintre care în 13 a început ca titular și cu 1178 de minute pe teren. Născut la București, acesta a terminat junioratul la Dinamo și FC Voluntari și a mai jucat la Chindia, Turris Oltul Turnu Măgurele, Farul Constanța, SC Popești Leordeni și Astra.

”Un nou jucător a semnat cu echipa noastră! Este vorba despre Vlad Gîsă, jucător care vine, de asemenea, din Liga 2, el fiind în stagiunea de toamnă componentul echipei CSC Dumbrăviţa.

Vlad Petru Gîsă s-a născut la 10 iunie 1998 şi evolueză pe postul de fundaş central.
Înainte să ajungă la FC Bihor, Vlad a mai evoluat pentru Chindia Târgivişte, FC Voluntari, Turris Turnu Măgurele, Farul Constanţa, Unirea Constanţa, Astra Giurgiu şi CSC Dumbrăviţa.
În sezonul 2023-2024, Vlad Gîsă a disputat în Liga a II-a cu echipa din Dumbrăviţa 14 din cele 15 meciuri ale stagiunii de toamnă.

Vlad Gîsă a semnat un contract cu FC Bihor Oradea, valabil pentru o perioadă de doi ani şi jumătate.

Clubul FC Bihor îi transmite lui Vlad Gîsă bun venit în familia roş-albastră orădeană!”, a informat FC Bihor.

A cincea achiziție din șase de jucător fost ultima dată la o echipă din Liga 2

Pentru FC Bihor, echipă reunită la 10 ianuarie, Vlad Gîsă este a şasea achiziție realizată în această iarnă, după Eric Vînău (ex CSC Șelimbăr), Ionuț Tănase (ex CSC Dumbrăvița), Luca Tincău (ex CS Mioveni), Sergiu Ciocan (ex Unirea Dej) şi Krisztian Gagyi (ex Boston United, din ligă inferioară din Anglia).

După cum se poate observa, orădenii au cinci achiziții din șase de jucători care ultima dată au fost legitimați la echipe din Liga 2, în prima parte a sezonului actual.

”Vlad este un jucător pe care l-am dorit, un jucător cu profil defensiv, un fundaş central. Este un jucător experimentat, un jucător care are în jur de 50 de meciuri la nivel de Liga a 2-a. Cred că va fi un jucător important în angrenajul echipei şi sperăm ca evoluţiile lui să fie lăudabile şi, aşa cum am mai spus, să putem să ne atingem obiectivele propuse.

În mare parte, am cam încheiat, zic eu, lista de transferuri, doar dacă ni se mai iveşte o oportunitate, un jucător de nerefuzat, nu o să spunem nu. Dar, în mare, ne-am cam atins obiectivele cu transferurile, am încercat să avem dubluri pe posturi, am încercat să creăm o motivaţie şi un spirit mai bun în ceea ce înseamnă competitivitatea jucătorilor, aducând câţiva jucători care să ne completeze lotul şi să dea un ton de maturitate în ceea ce înseamnă angrenajul echipei!”, a spus antrenorul Florin Farcaş despre Gîsă și campania de achiziții.

Primele două amicale ale orădenilor, cu echipe din Liga 2

Mutată de FRF în serie cu echipele din Arad și Timiș, FC Bihor Oradea defilează în Seria 8, după primele 15 etape având 37 de puncte acumulate și iernând pe locul 1, la șapte puncte peste Poli Timișoara și CSC Peciu Nou.

În primul amical din 2024, FC Bihor joacă în deplasare la Unirea Dej, la 27 ianuarie. Din 31 ianuarie intră în cantonament la Băile Felix, chiar în ziua în care se vor deplasa până la Hunedoara pentru un alt amical cu o echipă din Liga 2, cu Corvinul.

Foto: FC Bihor Oradea

https://liga2.prosport.ro/seria-1/atanas-trica-imprumutat-de-u-craiova-la-cs-tunari-19297696

https://liga2.prosport.ro/seria-1/szilard-magyari-s-a-despartit-de-fk-miercurea-ciuc-si-continua-la-acs-medias-19297688

https://liga2.prosport.ro/liga-3/flavius-boroncoi-revine-ca-antrenor-la-jiul-petrosani-19297603

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sergiu-ciocan-va-juca-in-liga-3-19297586#google_vignette

https://liga2.prosport.ro/liga-3/trei-achizitii-din-liga-2-pentru-fc-bihor-19297042

Marius ANGHEL 18 Jan. 2024, 17:11 Liga 2
Pe aceeași temă