Start în Liga 4 Maramureș și Liga 4 Suceava! Echipele înscrise, programul și formatul după care își desemnează campioanele

Răzvan STÎNGĂ 16 Apr. 2021, 18:46 Liga 4
Start în Liga 4 Maramureș și Liga 4 Suceava! Echipele înscrise, programul și formatul după care își desemnează campioanele

Liga 4 Maramureș și Liga 4 Suceava se alătură celorlalte divizii care organizează campionate în acest sezon atipic. Dau startul, la rândul lor, unor mini-turnee în urma cărora vor trimite câte o echipă în barajul de promovare în eșalonul trei.

Liga 4 Maramureș se desfășoară cu patru echipe, exact numărul minim de cluburi în urma căruia AJF-ul își poate trimite reprezentanta în meciurile de baraj pentru Liga 3. Acestea sunt ACS Avântul Bârsana, ACS Salina Ocna Șugatag, CSM Sighetu Marmației și ASFC Lăpușul Târgu Lăpuș, care vor evolua în sistem tur-retur, adică șase meciuri pentru fiecare.

Liga 4 Maramureș se termină în timp record, mai puțin de două săptămâni 

Partida cu numărul șapte și implicit finala se va juca între primele două clasate. Turneul va fi finalizat într-un timp record, conform programului. Chiar dacă termenul limită este 8 mai, Liga 4 Maramureș își va cunoaște campioana de județ încă de la finele lunii aprilie

Astfel, turul va avea loc în perioada 16-18 aprilie, în timp ce returul pe 23-25 aprilie. Finala este programată pentru 28 aprilie.

”Vă informăm că, în urma ședinței Comitetului Executiv, s-a hotărât organizarea unei competiții în vederea desemnării echipei care va reprezenta județul Maramureș la barajul pentru promovarea în Liga 3.

Având în vedere perioada scurtă pe care o avem la dispoziție pentru a comunica Federației Române de Fotbal echipa câștigătoare (termenul limită este 8 mai), numărul relativ mare de jocuri pe care trebuie să le dispute o echipă (minimum șapte), precum și obligativitatea efectuării săptămânale a testelor antigen SARS-CoV-2, au reușit să se înscrie în competiție patru echipe de Liga 4. Este vorba despre ACS Avântul Bârsana, ACS Salina Ocna Șugatag, CSM Sighetu Marmației și ASFC Lăpușul Târgu Lăpuș.

Competiția va fi organizată sub formă de turneu pe Stadionul Municipal din Sighetu Marmației. În perioada 16-18 aprilie se va desfășura turul, pentru ca returul să aibă loc în 23-25 aprilie. Jocul cu numărul 7, între ocupantele primelor două poziții din clasament după tur și retur, se va disputa în 28 aprilie. 

De asemenea, s-a hotărât ca – începând din 15 mai – să se organizeze campionatele județene, ediția 2020/2021, atât pentru Liga 4, cât și pentru Liga 5, precum și faza județeană a Cupei României. În acest sens, delegații echipelor sunt rugați să se prezinte la sediul AJFMM până în 29 aprilie pentru soluționarea problemelor administrative (legitimații, transferuri, contracte etc.), astfel încât la data stabilită să începem competițiile în bune condiții.

Dorim mult succes celor patru echipe angrenate în acest minicampionat care începe mâine, cu speranța ca una dintre ele să reprezinte Maramureșul în Liga 3 în sezonul 2021/2022. Pe toți ceilalți vă așteptăm să participați la competițiile organizate de AJFMM, în condiții de deplină siguranță și în spiritul fair-play-ului”, sună comunicatul AJF Maramureș.

Opt echipe s-au înscris în Liga 4 Suceava 

La Liga 4 Suceava lucrurile sunt mai complexe, iar datorită faptului că s-au înscris opt echipe, ele au fost împărțite în două grupe. La fel ca în Maramureș, se va disputa tot sistem tur-retur, iar apoi locurile 1 vor disputa finala pentru titlul de campioană.

Grupa A:

  1. CSO Siretul Dolhasca
  2. CSO Viitorul Lifteni
  3. AS Progresul Frătăuții Vechi
  4. ACS Juniorul Suceava

Grupa B:

  1. ACS Recolta Fîntînele
  2. LPS Suceava
  3. CS Zimbru Siret
  4. ACS Moldova Drăgușeni

Meciurile din grupe se desfășoară în perioada 18 aprilie – 4 mai, iar finala va avea loc pe 6 mai.

În Campionatul Ligii A IV-A editia 2020-2021 organizat de A.J.F. Suceava participă un număr de 8 echipe, înscrise din oficiurespectiv a solicităriilor scrise.Echipele partcipante vor fi impartite in 2 grupe iar ocupantele locului 1 din fiecare grupa vor juca finala competitiei pe data de 06.05.2021

Jocurile se desfăşoară în sistem turneu/campionat (tur – retur), în care fiecare echipă joacă cu toţi ceilalţi adversari, o dată pe teren propriu şi o dată în deplasare. Sistemul de atribuire a punctelor”, sună o parte din comunicatul AJF Suceava.

Numărul AJF-urilor care organizează campionatele Ligii 4, comparabil cu cel al asociațiilor care nu îl încep 

Printre AJF-urile care vor organiza campionatul în acest sezon se numără  TimișHarghitaVâlceaHunedoaraSatu MareDoljMehedințiPrahova și SălajLiga 4 Arad este în plină desfășurare.

Tot mai mulți organizatori de Liga 4, AJF-uri, au anunțat oficial că nu pot trimite echipe în barajul pentru Liga 3, din diverse motive. Pe listă se regăsesc, printre altele, BihorClujOltAlba, Gorj, Iași, Neamț, Botoșani, Vrancea, Galați, Dâmbovița, București.

Foto: Avântul Bârsana și C.S. Zimbru Siret

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 16 Apr. 2021, 18:46 Liga 4
Pe aceeași temă