Liga 4 din Dolj începe în acest weekend, cu patru echipe la start. Două dintre ele sunt din Calafat

Cosmin STAICU 14 Apr. 2021, 16:47 Liga 4
Liga 4 din Dolj începe în acest weekend, cu patru echipe la start. Două dintre ele sunt din Calafat

După mai mult de un an de pauză, cauzată de pandemia de coronavirus, Liga a 4-a Dolj se reia în acest weekend, cu patru echipe la start.

După ce FRF a anunţat noul protocol medical pentru fotbalul amator, Asociația Județeană de Fotbal Dolj a convocat o şedinţă cu toate cluburile afiliate şi patru dintre acestea s-au arătat dispuse să participe la minicampionatul care va trebui finalizat în trei săptămâni.

Cele patru cluburi care vor lupta pentru titlul de campioană a Doljului sunt: Fulgerul Maglavit, Spicul Unirea, Ştiinţa 2017 Calafat şi Dunărea Calafat (foto).

Aceste echipe se vor întâlni în prima etapă sâmbătă la prânz, urmând să dispute un minicampionat tur-retur, încheiat cu o finală, între primele două clasate, câştigătoarea urmând să participe la barajul de promovare în liga a treia.

”S-au înscris pentru a participa la turneul final organizat pentru desemnarea asociaţiei care va reprezenta A.J.F. Dolj la barajul de promovare în Liga a 3-a , 4 (patru) cluburi deţinătoare a C.I.S. eliberat de M.T.S.. În consecinţă, se aprobă raportul preşedintelui comisiei de competiţii al A.J.F.Dolj, domnul Roman Cornel, cu privire la participarea la respectiva competiţie a echipelor A.C.S. Fulgerul Maglavit, A.C.S. Spicul Unirea, A.C.S. Ştiinta 2017 Calafat şi C.S. Dunărea Calafat, care vor disputa începand cu data de 17.04.2021, 6 (şase) etape tur-retur şi finala mică, respectiv finala mare, până cel mai târziu în data de 08.04.2021, cu respectarea tuturor legilor şi protocoalelor în vigoare cu privire la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, este comunicatul AJF Dolj.

Iniţial, în Liga a 4-a Dolj se înscriseseră 20 de echipe

”Măsurile FRF sunt un pic forţate, dar sunt optimist că ne putem descurca. Anticipez că vom avea cel puţin patru echipe dispuse să participe la acest mini-campionat. Dacă începem pe 17 aprilie, în acest format cu patru echipe, vom termina chiar pe 8 mai. În situaţii excepţionale se iau măsuri excepţionale, dar actualele criterii sunt un pic forţate, iar termenul impus este destul de scurt”, declarase, pentru Liga2.ro, preşedintele AJF Dolj, Horaţiu Stănescu, în urma comunicatului FRF privind desfăşurarea campionatelor judeţene şi modul de promovare în Liga 3.

Liga a 4-a Dolj ar fi avut în acest sezon 20 de echipe la start, însă din cauza condiţiilor de pandemie campionatul va începe abia acum şi cu numai patru formaţii.
FRF a decis pe 7 aprilie ca AJF-urile să beneficieze de mai puţin de o lună de zile pentru a organiza un așa-zis campionat în care să desemneze o campioană.

Aceste reprezentante județene vor juca în primă fază un prim baraj într-o singură manșă, iar învingătoarele vor merge la al doilea baraj, în dublă manșă, contra celor mai slabe echipe din Liga 3.

Pe baza noului regulament, AJF-urile și AMFB-ul vor trebui însă să își anunțe reprezentanta la ”etapa I” până în data de 8 mai, la ora 24:00. Câștigătoarea va fi recunoscută de FRF și acceptată la baraj doar dacă va participa într-o competiție cu minimum patru echipe în componență și să aibă șapte jocuri disputate.

Asociaţiile judeţene de fotbal, respectiv, AMFB, sunt obligate să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 8 mai 2021, ora 24:00, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă al acestora eliberat de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Împerecherea loc la baraj nu se va mai face prin tragere la sorți pe bază de criteriu geografic, ci direct, urmând să se joace pe teren neutru, la o distanță aproximativ egală între adversare. Cele 21 de câștigătoare vor merge apoi în ”Etapa a II-a” a barajului, unde vor întâlni echipele cele mai slabe din Liga 3.

Nu toate AJF-urile reiau Liga a 4-a în condițiile impuse de FRF, deci nu vor avea reprezentantă la baraj

Reluarea Ligii a 4-a a fost anunțată, printre altele, și de AFJ-urile din Timiș, Harghita, Vâlcea, Hunedoara, Satu Mare și Constanța. Liga 4 Arad este în plină desfășurare.

Sunt și câteva Asociații Județene de Fotbal care au precizat că nu vor avea campioane la Liga 4: Olt, Alba sau Vrancea.

AICI pot fi citite deciziile luate de alte AJF-uri pentru acest sezon competițional, la Liga 4.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ordin-de-la-frf-ajf-urile-respectiv-amfb-ul-au-timp-o-luna-de-zile-sa-organizeze-un-campionat-de-liga-4-pentru-a-desemna-reprezentanta-la-primul-baraj-de-promovare-in-liga-3-conditiile-de-indeplini-19178135

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-testele-rt-pcr-au-fost-inlocuite-cu-cele-rapide-pentru-detectarea-covid-19-in-fotbalul-romanesc-frf-a-aprobat-noile-protocoale-medicale-pentru-competitiile-de-fotbal-profesionist-si-amator-19178241

Cosmin STAICU 14 Apr. 2021, 16:47 Liga 4
Pe aceeași temă