AJF Iași nu va da echipă la barajul pentru promovarea în Liga 3. Doar trei echipe din 16 au vrut să participe la miniturneu

Narcis POHOAȚĂ 16 Apr. 2021, 11:34 Liga 4
AJF Iași nu va da echipă la barajul pentru promovarea în Liga 3. Doar trei echipe din 16 au vrut să participe la miniturneu

AJF Iași se va regăsi pe lista asociațiilor județene din țară care nu vor avea reprezentantă la barajul de promovare în Liga 3 din această vară. Din cele 16 echipe participante în ultima ediție a Ligii a 4-a, doar trei au vrut să participe la miniturneul gândit de FRF să se desfășoare în mai puțin de o lună.

Număr insuficient de echipe însă, în condițiile în care federația a anunțat că trebuie minimun patru cluburi participante, care să joace fiecare minimum șapte jocuri până în data de 8 mai, când trebuie anunțată campioana.

Sorin Boca: ”Suntem în imposibilitatea de a organiza acel miniturneu”

Președintele AJF Iași, Sorin Boca, a declarat pentru Liga2.ro că doar echipele Poli Iași 2, Unirea Scânteia (foto) și Progresul Deleni au vrut să participe la miniturneu.

”Am vorbit cu toate cele 16 echipe care sunt la Liga a 4-a și dintre acestea 13 ne-au anunțat că nu vor să participe, întrucât nu au resurse financiare pentru testările COVID-19, invocând și probleme sportive. Doar trei echipe au fost interesate să participe la turneu, acestea fiind Poli Iași 2, Progresul Deleni și Unirea Scânteia. Neavând minimum patru echipe, suntem în imposibilitatea de a organiza acel miniturneu, astfel că nu vom da echipă la barajul pentru promovarea în Liga 3. În condițiile acestea, vom începe noul campionat undeva în a doua parte a lunii iulie. Până atunci probabil vor mai apărea alte reglementări privind testele rapide, vor apărea adeverințele de vaccinare și efortul financiar al echipelor va fi mai mic”, a declarat Sorin Boca.

Boca saluta decizia aprobării testării rapide împotiva COVID-19

Într-o discuție anterioară cu reporterul Liga2.ro, după decizia Federației Române de Fotbal de a schimba regulamentul privind promovarea în Liga 3, Sorin Boca saluta aprobarea testelor rapide, de către Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătăți, pentru a putea fi folosite de sportivi în competițiile interne, lucru care va reduce semnificativ cheltuielile cu testarea împotriva COVID-19.

”În primul rând ne-am bucurat pentru faptul că au fost aprobate testele rapide, pentru că era singura variantă prin care echipele afiliate la AJF Iași să poată să-și desfășoare activitatea. Mă refer la costuri, pentru că testele PCR erau prea costisitoare pentru noi și nu le puteam suporta”, spunea Sorin Boca la 8 aprilie.

Schimbarea Protocolului Medical pentru fotbalul amator tot nu a convins echipele de ”județ” din Iași să își dorească să joace în condițiile FRF, pentru ca județul că aibă o reprezentantă la barajul de promovare în Liga 3 în această vară.

Până în acest moment, potrivit informațiilor, din zona Moldovei doar AJF-urile din Vaslui, Bacău și Suceava vor da echipe la baraj. Iași, Neamț, Botoșani, Vrancea sau Galați nu vor organiza miniturneul până la 8 mai, termenul limită impus de FRF pentru a fi cunoscute campioanele județene. AJF Olt, Alba, Gorj, Dâmbovița sau AMF București nu vor avea nici ele reprezentante la baraj!

AICI pot fi citite deciziile luate de alte AJF-uri pentru acest sezon competițional, la Liga 4.

Foto: Unirea Scânteia

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ordin-de-la-frf-ajf-urile-respectiv-amfb-ul-au-timp-o-luna-de-zile-sa-organizeze-un-campionat-de-liga-4-pentru-a-desemna-reprezentanta-la-primul-baraj-de-promovare-in-liga-3-conditiile-de-indeplini-19178135

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-testele-rt-pcr-au-fost-inlocuite-cu-cele-rapide-pentru-detectarea-covid-19-in-fotbalul-romanesc-frf-a-aprobat-noile-protocoale-medicale-pentru-competitiile-de-fotbal-profesionist-si-amator-19178241

https://liga2.prosport.ro/liga-4/poli-iasi-vrea-echipa-secunda-in-liga-4-care-sa-lupte-pentru-promovarea-in-liga-3-ciprian-paraschiv-se-teme-insa-ca-initiativa-sa-va-fi-sabotata-de-propriul-club-si-trimite-sageti-catre-sefii-sai-19178685

Narcis POHOAȚĂ 16 Apr. 2021, 11:34 Liga 4
Pe aceeași temă