Start cu patru echipe în Liga 4 Mehedinți. Doar două dintre participante au CIS! Se vor juca câte trei meciuri pe săptămână, pentru a micșora costurile

Mircea OGLINDOIU 15 Apr. 2021, 13:10 Liga 4
Start cu patru echipe în Liga 4 Mehedinți. Doar două dintre participante au CIS! Se vor juca câte trei meciuri pe săptămână, pentru a micșora costurile

În urma discuțiilor avute cu reprezentanții cluburilor / asociațiilor sportive afiliate, cărora le-a expus criteriile Protocolului Medical pentru reluarea fotbalului amator (județean), Asociația Județeană de Fotbal Mehedinți a primit doar patru cereri de înscriere în sezonul 2020/2021 din Liga 4.

Astfel, ACS Viitorul Șimian, CS Pandurii Cerneți, AS Noapteșa și AS Avântul Bistrița vor participa în minicampionatul care trebuie să se încheie, cel târziu, în data de 8 mai, termen limită impus AJF-urilor de către FRF, pentru desemnasarea campioanelor județene. Dintre acestea, doar Șimian și Cerneți dețin Certicat de Identitate Sportivă (CIS), condiție obligatorie pentru a putea participa la ”barajul” pentru promovarea în Liga 3.

Campioana de anul trecut n-a avut CIS

Practic, dacă Bistrița și Noapteșa ar câștiga ediția din acest an a Ligii a 4-a, județul Mehedinți n-ar avea reprezentantă acceptată de FRF la baraj.

În această situație s-a regăsit Mehedințiul anul trecut, când campioana AS Recolta Dănceu n-a avut drept de participare la jocurile pentru promovare organizate de FRF. De altfel, asociația sportivă din Dănceu, care, la fel ca AS Avântul Bistrița și AS Noapteșa, nu deține personalitate juridică, nu s-a înscris în actualul campionat!

Surprinzător, nici cluburile sportive CS Strehaia, CSM Dierna Orșova sau CS Victoria Vânju Mare, care aveau drept de participare la baraj, dacă ar fi câștigat Liga 4 Mehedinți, nu s-au înscris în campionat, motivând că nu pot îndeplinii cerințele Protocolului Medical, care implică, în principal, teste antigene, din 7 în 7 zile!

Din aceste motive, AJF Olt, Alba, Vrancea sau Gorj au anunțat deja că nu organizează Liga 4 și, în consecință, nu vor avea reprezentantă la baraj!

”Conform deciziei de joi, 08.04.2021, a Comitetului Executiv al FRF, AJF-urile trebuie să desemneze campioana județeană până la data de 8 mai 2021, cu condiția să dispute meciuri într-un campionat format din minimum 4 echipe si minimum 7 jocuri / echipă. Pentru a avea drept de participare la barajul pentru promovarea în Liga 3, echipa campioană județeană trebuie să dețină CIS emis de MTS. Pe data de 12 mai va avea loc prima etapă a barajului pentru promovare, sub forma unei etape interjudețene, care se va disputa pe teren neutru. Câstigătorea jocului respectiv va juca pe 16/23 mai, în dublă manșă, etapa a II-a a barajului, cu una dintre echipele clasate pe locului 9/10 in cele 10 serii din Liga 3”, se arată în comunicatul remis de AJF Mehedinți.

Trei meciuri pe săptămână în Liga a 4-a Mehedinți

În ideea de a scădea costurile, echipele au decis să dispute câte trei jocuri / săptămână, efectuând practic un singur test în această perioadă.

Prima etapă este programată vineri, 16 aprilie, de la ora 17:00, după următorul program: Avântul Bistrița – Viitorul Șimian și AS Noapteșa – Pandurii Cerneți.

Duminică după-amiaza se joacă: Viitorul Șimian – AS Noapteșa și Pandurii Cerneți – Avântul Bistrița, iar miercurea viitoare sunt programate: AS Noapteșa – Avântul Bistrița și Pandurii Cerneți – Viitorul Șimian, prilej cu care se va încheia turul.

Urmează returul, iar apoi finala mare (între primele două clasate din sezonul regular) și finala mică (între locurile 3/4), pentru a îndeplini numărul de șapte jocuri / echipă, cerință minimă stabilită de FRF.

Echipa câștigătoare a finalei mari va reprezenta județul Mehedinți la barajul pentru promovare! Asta doar în cazul în care va câștiga Liga 4 Mehedinți ACS Viitorul Șimian sau CS Pandurii Cerneți, echipe care au mai fost la baraj, ultima dată, în 2016, respectiv 2018. Au clacat ambele, fiind învinse, la scor, de CSM Școlar Reșița (Caraș-Severin), respectiv ACS Dumbrăvița (Timiș).

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ordin-de-la-frf-ajf-urile-respectiv-amfb-ul-au-timp-o-luna-de-zile-sa-organizeze-un-campionat-de-liga-4-pentru-a-desemna-reprezentanta-la-primul-baraj-de-promovare-in-liga-3-conditiile-de-indeplini-19178135

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-testele-rt-pcr-au-fost-inlocuite-cu-cele-rapide-pentru-detectarea-covid-19-in-fotbalul-romanesc-frf-a-aprobat-noile-protocoale-medicale-pentru-competitiile-de-fotbal-profesionist-si-amator-19178241

 

Mircea OGLINDOIU 15 Apr. 2021, 13:10 Liga 4
Pe aceeași temă