AJF Vâlcea dă start Ligii a 4-a cu patru echipe, minimul cerut de FRF. Una dintre ele nu are CIS! Cel mai puternic club de la ”județ” nu s-a înscris

Adrian MUJEA 12 Apr. 2021, 18:36 Liga 4
AJF Vâlcea dă start Ligii a 4-a cu patru echipe, minimul cerut de FRF. Una dintre ele nu are CIS! Cel mai puternic club de la ”județ” nu s-a înscris

Echipele din Liga a 4-a Vâlcea au avut termen până azi, 12 aprilie, ora 17:00, să se înscrie în minicampionatul care trebuie finalizat până pe 8 mai, deci în mai puțin de o lună, conform noilor cerințe ale FRF privind reluarea principalei competiții la nivel de județ și participarea la barajul de promovare în Liga 3.

Deși, verbal, șapte echipe erau doritoare să ia startul, până la urmă, doar patru cluburi au depus cerere de înscriere pentru sezonul 2021 la Liga a 4-a Vâlcea, fix minimul impus de forul condus de Răzvan Burleanu.

Cele patru echipe sunt Chimia Râmnicu Vâlcea (foto), CS Mădulari, AFC Băbeni și ASFC Păușești Otăsău.

Una dintre cele patru echipe înscrie în Liga 4 Vâlcea nu are CIS!

Dintre acestea, trei dețin Certificatul de Identitate Sportivă (CIS) obligatoriu pentru a participa la un baraj de promovare: Mădulari, Păușești Otăsău și Chimia. Practic, cealaltă, Băbeni, va juca degeaba, fiindcă nu va avea dreptul să acceadă să se lupte pentru Liga 3, dacă va termina pe un loc care să permită acest lucru.

”Mâine, la ora 14:00, vom avea ședința tehnică cu toți reprezentanții celor patru echipe în incinta Arenelor Traian, cu respectarea normelor de sănătate în vigoare și vom stabili calendarul competițional”, a anunțat, pentru Liga2.ro, președintele AJF Vâlcea, Adrian Comănescu.

Surpinzător, una din echipele puternice de la Liga a 4-a, Cozia Călimănești nu s-a înscris. De asemenea, echipa cu cel mai bun lot din acest moment de la județ, Sparta Râmnicu Vâlcea nu a fost acceptată de AJF, pentru că a fost înființată abia anul trecut și nu a evoluat până acum în nicio competiție.

  • Până acum, în acest an, doar județul Arad și-a reluat campionatul Ligii a 4-a, iar Hunedoara era pe punctul de a-l relua, înainte de anunțul FRF, astfel că a trebuit să modifice forma competiției, pentru a o termina la timp. Județene Olt și Alba au decis să nu reia Liga a 4-a în condițiile impuse de FRF, deci nu vor avea reprezentantă la barajul de promovare în Liga 3 din această vară.

Șapte meciuri trebuie să dispute o echipă, într-un minicampionat cu cel puțin patru cluburi, pentru a fi recunoscută de FRF drept campioană a județului

FRF a decis miercuri, 7 aprilie, ca AJF-urile, respectiv AMFB să beneficieze de mai puţin de o lună de zile pentru a organiza un așa-zis campionat în care să desemneze o campioană.

Competiția trebuie să fie formată din minimum patru echipe care să aibă posibilitatea financiară de a juca și fi pregătită pentru o posibilă promovare în Liga 3, iar fiecare componentă să dispute cel puțin șapte meciuri pentru ca învingătoarea să fie recunoscută de FRF drept reprezentanta județului la primul baraj de accedere în Liga 3.

Câștigătoarea trebuie anunțată cel târziu în data de 8 mai, la ora 24:00, deci, practic, trebuia să joace un meci la un interval de patru zile până atunci. Acum, intervalul de timp între meciuri a scăzut.

Adrian Comănescu, fost arbitru de Liga 1, spunea, săptămâna trecută, că echipele vor decide dacă minicampionatul poate începe sau nu.

”Mi-aș dori să fie cât mai multe echipe care să participe la acest minicampionat pâna în vară. Din păcate, nu toate îndeplinesc cele mai importante condiții de participare, și anume să aibă personalitate juridică și CIS eliberat de către MTS. Timpul este foarte scurt și este obligatoriu să organizăm și etape intermediare pentru a putea desfășura un număr minim de șapte jocuri pentru a desemna campioana județului. Cel mai important lucru este însă că sunt câteva echipe care își doresc să reluăm competițiile oficiale, acest lucru mă bucură și sper să relansăm fotbalul județean cu această ocazie. În funcție de răspunsul echipelor care își doresc participarea și care îndeplinesc și condițiile amintite mai sus, vom organiza sau nu acest minicampionat”, spunea, săptămâna trecută, Comănescu pentru Liga2.ro.

  • Județul Vâlcea nu are nicio reprezentantă în Liga 1 sau Liga 2. Are echipe doar la nivelul Ligii 3. Este vorba despre Viitorul Dăeşti, Flacăra Horezu și Minerul Costești, toate participante în Seria a 7-a a eșalonului al treilea și situate în partea inferioară clasamentului după 15 etape desfășurate în acest sezon.
Adrian MUJEA 12 Apr. 2021, 18:36 Liga 4
Pe aceeași temă