Nici în Dâmbovița nu se va juca în Liga 4 pentru a avea o campioană în 2021. Doar o echipă, din Târgoviște, a dorit să se înscrie pe regulile impuse de FRF

Autor: Marius TUDOR Publicat: 16 Apr. 2021, 12:50 Actualizat: 16 Apr. 2021, 15:55 Liga 4
Nici în Dâmbovița nu se va juca în Liga 4 pentru a avea o campioană în 2021. Doar o echipă, din Târgoviște, a dorit să se înscrie pe regulile impuse de FRF

Asociația Județeană de Fotbal Dâmbovița a anunțat oficial că nu va avea reprezentantă la barajul pentru promovarea în Liga 3, în această vară.

Motivul? Lesne de înțeles, un minicampionat al Ligii a 4-a Dâmbovița nu va avea loc în această primăvară, deoarece o singură echipă, Străjerii Târgoviște (foto), și-a  manifestat intenția de a juca. Federația impusese AJF-urilor organizarea unul campionat cu cel puțin patru echipe, în care fiecare să joace cel puțin șapte meciuri, iar campioana să fie desemnată cel mai târziu în ziua de 8 mai, adică într-o lună de zile, la momentul anunțului.

”În urma consultării reprezentanților cluburilor cu drept de joc în Liga a 4-a, a existat o singură solicitare de înscriere în formatul competițional propus de federație. Singura echipă care și-a exprimat dorința de a participa a fost Străjerii 1396 Târgoviște. În consecință, competiția nu se poate disputa fără un număr minim de patru echipe”, a declarat președintele AJF Dâmbovița, Ciprian Prisăcaru (foto, între federalii Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță).

Inițial, și alte trei formații, Unirea Ungureni, Unirea Bucșani și Urban Titu, anunțaseră că vor participa la competiție, toate trei renunțând până la termenul-limită impus de AJF.

Din Liga 3 nu mai retrogradează nimeni, direct

Conform anunțului FRF de zilele trecute, ”AJF-urile ar trebui să-și comunice campioanele județene până la data de 8 mai, ora 24:00. Cele 42 de campioane județene vor participa în etapa I a barajului – care se va desfășura în sistem play-off – 21 de jocuri- împerecheri pe criterii geografice, urmând ca în etapa a II-a, învingătoarele să susțină un baraj cu cele mai slabe 21 de echipe din Liga a 3-a” – ceea ce înseamnă că la finele sezonului 2020-2021 din Liga a 3-a nu va retrograda nicio echipă în mod direct!

În Etapa I a barajului de promovare/menținere nu vor putea participa structurile sportive care nu dețin personalitate juridică și/sau Certificat de Identitate Sportivă eliberat de MTS. Din noul regulament, reiese că sezonul viitor al Ligii 3, ediția 2021/2022, va avea tot 100 de echipe în componență, însă modul său de desfășurare încă nu este cunoscut. Așa cum ne-a obișnuit, FRF poate decide și schimba orice, oricând.

  • AICI pot fi citite deciziile luate de alte AJF-uri pentru acest sezon competițional, la Liga 4.
  • AJF Olt, Alba, Gorj, Iași, Neamț, Botoșani, Vrancea, Galați sau AMF București nu vor avea nici ele reprezentante la baraj!

Foto: Străjerii Târgoviște 1396 și Complexul Turistic de Natație Târgoviște

Autor: Marius TUDOR Publicat: 16 Apr. 2021, 12:50 Actualizat: 16 Apr. 2021, 15:55 Liga 4
Pe aceeași temă