AJF Maramureș ”caută” trei echipe pentru începerea campionatului la Liga 4. Doar formația antrenată de Romulus Buia e pregătită de mini-turneul care decide campioana. Zoltan Szekely: ”Va fi foarte greu să ne descurcăm în aceste condiții, timpul este foarte scurt”

Răzvan STÎNGĂ 08 Apr. 2021, 13:51 Liga 4
AJF Maramureș ”caută” trei echipe pentru începerea campionatului la Liga 4. Doar formația antrenată de Romulus Buia e pregătită de mini-turneul care decide campioana. Zoltan Szekely: ”Va fi foarte greu să ne descurcăm în aceste condiții, timpul este foarte scurt”

Decizia venită pe fugă dinspre Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal face Asociațiile Județene de Fotbal să se miște rapid, dacă vor să își desemneze campioana Ligii 4 în acest sezon și să o trimită cel puțin la primul baraj de promovare în Liga 3.

Într-o situație complicată se găsește AJF Maramureș, ca, de altfel, toate asociațiile din țară.

Doar CSM Sighetu Marmației și-a anunțat până acum intenția de a începe campionatul 

În acest moment, Liga a 4-a Maramureș trebuie să mai găsească trei echipe care vor să intre într-un miniturneu (cu un total de patru echipe, în care fiecare să aibă minimum șapte jocuri) pentru a desemna campioana. Asta pentru că, potrivit președintelui AJF Maramureș, Zoltan Szekely, doar CSM Sighetu Marmației și-a manifestat intenția de a participa la acest mini-turneu.

Echipele au fost luate prin surprindere de hotărârea Comitetului de Urgență al Federației Române de Fotbal, dar trebuie să se decidă repede dacă vor intra în competiție, întrucât se dorește ca Liga 4 Maramureș să înceapă weekendul următor etapele, 17-18 aprilie. Campioana trebuie desemnată până cel târziu 8 mai.

Președintele Zoltan Szekely a afirmat că mai sunt și alte probleme legate de desfășurarea așa-zisului campionat din acest sezon, cu privire la anumite aspecte legate de testele pentru depistarea COVID-19.

”CSM Sighetu Marmației și-a anunțat clar intenția de a promova în Liga 3 și va participa, cu siguranță, la acest campionat. Dar mai trebuie să găsim încă trei echipe dispuse să joace. Campionatul ar trebui să înceapă weekendul viitor și am avea trei săptămâni la dispoziție, în care s-ar juca în fiecare miercuri și duminică și tot am mai avea nevoie de o etapă intermediară. Trebuie să ținem cont că în 1 mai este Paștele.

În plus, nu cunoaștem încă protocolul sanitar, conform căruia vor fi organizate meciurile. Testele PCR vor fi înlocuite, foarte probabil, cu testele rapide, dar nu știm încă unde se vor face. Va fi foarte greu să ne descurcăm în aceste condiții, timpul este foarte scurt”, a declarat Zoltan Szekely, președintele AJF Maramureș, pentru Glasul Maramureșului.

AJF-urile încearcă să găsească soluții

O situație oarecum asemănătoare se găsește la AJF Iași, unde președintele Sorin Boca nu este foarte optimist în ceea ce privește campionatul Ligii 4. Se teme de faptul că echipele nu vor putea să se organizeze într-un timp relativ scurt, dar și că nu dispun de suficiente fonduri să poată disputa barajul de promovare.

În acest moment, Liga 4 s-a reluat doar în Arad, chiar anterior decizie luate de Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal, dar și înainte ca testele rapide pentru COVID-19 să fie introduse în competiții. Aradul are însă probleme acum cu finalizarea competiției în care s-au înscris nouă echipe, deoarece, la programul făcut deja, nu poate desemna campioana până în 8 mai.

Liga 4 Hunedoara intenționa să se reia în câteva zile, însă și aici sunt probleme cu data la care trebuie să termine competiția, fiindcă are 10 echipe înscrise. Și AJF Vâlcea intenționează să organizeze un turneu de desemnare a campionanei, la Liga 4, însă echipele au ultimul cuvânt.

Foto: Club Sportiv Municipal Sighetu Marmației

https://liga2.prosport.ro/liga-3/pomana-de-la-frf-nicio-echipa-nu-mai-retrogradeaza-direct-din-liga-3-forul-condus-de-razvan-burleanu-a-decis-schimbarea-sistemului-competitional-al-celui-de-al-treilea-esalon-cu-patru-etape-inainte-19178133

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ordin-de-la-frf-ajf-urile-respectiv-amfb-ul-au-timp-o-luna-de-zile-sa-organizeze-un-campionat-de-liga-4-pentru-a-desemna-reprezentanta-la-primul-baraj-de-promovare-in-liga-3-conditiile-de-indeplini-19178135

https://liga2.prosport.ro/seria-1/veste-excelenta-pentru-cluburi-testele-rapide-covid-19-vor-putea-fi-folosite-in-competitiile-interne-mts-facem-activitatea-sportiva-mai-accesibila-inclusiv-pentru-amatori-si-usuram-presi-19177971

https://liga2.prosport.ro/liga-4/adrian-comanescu-seful-ajf-valcea-dupa-ultima-decizie-ale-frf-privind-promovarea-in-liga-3-sper-sa-relansam-fotbalul-judetean-echipele-din-valcea-vor-decide-daca-vor-intra-rapid-19178165

https://liga2.prosport.ro/liga-4/sorin-boca-presedintele-ajf-iasi-reactie-dupa-decizia-frf-de-a-schimba-regulile-in-timpul-sezonului-nu-sunt-optimist-dupa-mai-bine-de-un-an-de-pauza-echipele-nu-sunt-pregatite-sa-joace-s-19178162

Răzvan STÎNGĂ 08 Apr. 2021, 13:51 Liga 4
Pe aceeași temă