Bihor și Cluj nu vor avea reprezentantă la barajul de promovare în Liga 3 în 2021! Radu Bitea: ”Nu putem începe competiţiile de dragul de a le începe. Protocolul medical nu este ceea ce sportul de masă românesc şi-a dorit”

Marius ANGHEL 16 Apr. 2021, 15:13 Liga 4
Bihor și Cluj nu vor avea reprezentantă la barajul de promovare în Liga 3 în 2021! Radu Bitea: ”Nu putem începe competiţiile de dragul de a le începe. Protocolul medical nu este ceea ce sportul de masă românesc şi-a dorit”

Județene Bihor și Cluj, unele înfloritoare în privința dezvoltării lor, au spus pas regulilor impuse de Federația Română de Fotbal pentru organizarea unui minicampionat de Liga a 4-a în decurs de mai puțin de o lună, pentru a avea reprezentantă la barajul de promovare în Liga 3 din această vară.

  • Privind harta României, spre vest-nord-ul ei, Bihor și Cluj se alătură doar județului Alba în această contraperformanță fotbalistică. În schimb, toate celelalte județe din această zonă, Satu Mare (12 echipe), Maramureș (4 echipe), Sălaj (4 echipe) sau Arad (9 echipe), organizează campionat de Liga a 4-a, cu minimum de echipe sau chiar mai multe față de solicitarea FRF pentru a recunoaște campioana și a o primi la primul bagaj de promovare în Liga 3.

AJF Bihor nu dă drumul Ligii a 4-a. Radu Bitea: ”Protocolul medical nu este ceea ce sportul de masă românesc şi-a dorit”

Protocolul medical pentru reluarea competițiilor de amatori nu a fost pe placul echipelor din Bihor, astfel că Asociația Județeană de Fotbal condusă de Radu Bitea (foto principal, alături de Răzvan Burleanu) nu a avut ce face și a anunțat, printr-un comunicat, faptul că Liga a 4-a nu se va relua prea curând, doar ”de dragul de a începe”.

”Din păcate, protocolul medical nu este ceea ce sportul de masă românesc şi-a dorit. Nu putem începe competiţiile de dragul de a le începe. Nu putem încărca echipele la costuri suplimentare şi inutile. Nu putem periclita sănătatea şi siguranţa jucătorilor într-un campionat scurt şi foarte încărcat, fără o minimă pregătire în prealabil. Am fost ales să reprezint şi să apăr interesele cluburilor afiliate AJF Bihor şi exact acest lucru îl voi face. Aşteptăm un protocol medical pentru reluarea fotbalului juvenil şi amator cu adevărate măsuri de relaxare şi nu restrictive”, a declarat Radu Bitea, citat de Bihoreanul.

Conform șefului AJF Bihor, nu s-au înscris numărul minim de echipe pentru a începe acest campionat de desemnare a campioanei din 2021, dar nici Comitetul Executiv al asociației conduse de Radu Bitea nu a agrea protocolul medical pentru reluarea fotbalului amator, astfel că s-a decis ca Liga a 4-a și a 5-a să rămână în continuare ”înghețate”.

”Noul protocol medical este aproape acelaşi cu precedentul. Costurile cu testările antigen sunt aproape egale cu cele PCR. Jucătorii nu au nici măcar vizele medicale sportive obligatorii, o pregătire fizică minimă înainte de jocuri oficiale, impuse de programul FRF pentru desemnarea câştigătoarei judeţului (minim şapte jocuri oficiale disputate în trei săptămâni), fapt ce creşte riscul accidentărilor grave, bazele sportive sunt nepregătite după o inactivitate de mai bine de un an.

Termenele impuse de FRF, cu o comprimare strigentă în timp a unui număr de 7 jocuri, fac aproape imposibilă desfăşurarea de competiţii cu desemnare de campioană a judeţului până la data de 8 mai”, este motivarea AJF Bihor.

”Financiar, administrativ şi logistic este foarte greu de realizat şi îndeplinit de echipe protocolul medical pentru reluarea fotbalului amator. Mai mult, regulamentele trebuie să ţină seama de legile în vigoare privind jucătorii, persoanele depistate pozitiv şi contacţii acestora, în timpul competiţiei”, a menţionat Bitea.

AJF Cluj avea, inițial, patru echipe înscrie la Liga 4, însă două s-au retras

În schimb, în Cluj situația este puțin diferită. Inițial se găsiseră patru echipe care să ia startul în Liga a 4-a începând cu acest weekend, însă după noi reguli trimise de FRF, privind jucătorii care au dreptul să joace la barajul de promovare, două dintre formații nu le îndeplineau. Astfel, aceste două echipe ar fi participat acum degeaba în minicampionat, la fel cum ar fi cheltuit și banii, fiindcă la baraj, dacă ar fi ajuns acolo, nu aveau dreptul să evolueze.

Asociația Județeană de Fotbal condusă de Vasile Marc (foto principal, primul din dreapta) a anunțat deciziile și faptul că județul Cluj nu va avea reprezentantă la barajul de promovare în Liga 3 din această vară.

”În baza hotararii nr. 5 al Comitetului de Urgenta al FRF, si al REGULAMENTULUI PRIVIND ORGANIZAREA ŞI DESFĂŞURAREA JOCURILOR DE BARAJ PENTRU MENŢINEREA/PROMOVAREA ÎN LIGA 3, CAMPIONATUL EDIŢIEI 2021 / 2022, AJF Cluj a organizat in data de 13.04.2021 o sedinta cu reprezentantii echipelor de Liga a 4-a, care au depus la sediul AJF Cluj, cereri de inscriere in Liga a 4-a cu respectarea Protocolului Medical pentru Fotbal Amator din data de 08.04.2021, in care s-a hotarat desfasurarea unui campionat cu 4 echipe participante, cu 6 etape tur-retur si un joc de clasament intre echipele clasate pe locurile 1-2 si 3-4. Jocurile au fost programate in zilele de duminica si miercuri, incepand cu 18.04.2021, cu jocuri de clasament in data de 07.05.2021.

Campioana judeteana urma a fi comunicata FRF pana in data de 08.05.2021. S-au inscris cluburile: ACS Academia de Fotbal Viitorul Cluj, ACS FC Somesul 2 Dej, ACS Supporter 2.0 Cluj si AFC Somesul Gilau. Castigatoarea urma sa joace in etapa 1 a jocurilor de baraj, cu o alta castigatoare din Liga 4 a altui judet, iar in cazul castigarii acestui baraj un alt joc de baraj cu o echipa clasata pe locul 9-10 din actuala editie a Ligii a 3-a.

In urma adresei FRF Nr. 1739/14.04.2021, s-a facut specificarea ca la meciurile de baraj pentru promovarea in Liga 3 pot participa numai jucatorii legitimati la cluburile respective pana la data incheierii perioadei de transferari din iarna a FRF, respectiv 08.02.2021.

In aceste conditii, echipele ACS Supporter 2.0 Cluj si AFC Somesul Gilau au renuntat la a mai participa in acest campionat al sezonului 2020-2021, drept pentru care competitia nu va mai avea loc”, sună comunicatul AJF Cluj.

  • AICI pot fi citite deciziile luate de alte AJF-uri pentru acest sezon competițional, la Liga 4.
  • AJF Olt, Alba, Gorj, Iași, Neamț, Botoșani, Vrancea, Galați, Dâmbovița sau AMF București nu vor avea nici ele reprezentante la baraj!

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ordin-de-la-frf-ajf-urile-respectiv-amfb-ul-au-timp-o-luna-de-zile-sa-organizeze-un-campionat-de-liga-4-pentru-a-desemna-reprezentanta-la-primul-baraj-de-promovare-in-liga-3-conditiile-de-indeplini-19178135

https://liga2.prosport.ro/liga-3/pomana-de-la-frf-nicio-echipa-nu-mai-retrogradeaza-direct-din-liga-3-forul-condus-de-razvan-burleanu-a-decis-schimbarea-sistemului-competitional-al-celui-de-al-treilea-esalon-cu-patru-etape-inainte-19178133

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-testele-rt-pcr-au-fost-inlocuite-cu-cele-rapide-pentru-detectarea-covid-19-in-fotbalul-romanesc-frf-a-aprobat-noile-protocoale-medicale-pentru-competitiile-de-fotbal-profesionist-si-amator-19178241

Marius ANGHEL 16 Apr. 2021, 15:13 Liga 4
Pe aceeași temă