Județul Vrancea nu va avea reprezentantă la barajul de promovare în Liga 3. Motivele invocate de cluburi. AJF-ul condus de Dan Dumitru pornește Liga a 4-a și va premia în vară campioana

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 13 Apr. 2021, 13:48 Liga 4
Județul Vrancea nu va avea reprezentantă la barajul de promovare în Liga 3. Motivele invocate de cluburi. AJF-ul condus de Dan Dumitru pornește Liga a 4-a și va premia în vară campioana

Județul Vrancea nu va avea în această vară reprezentantă la barajul de promovare în Liga 3, deoarece condițiile impuse de Federația Română de Fotbal privind reluarea Ligii a 4-a și încheierea minicampionatului până în 8 mai nu au fost pe placul cluburilor din aministrația Asociației Județene de Fotbal conduse de Dan Dumitru (foto text).

În aceeași situație sunt, de exemplu, și AJF-urile din Olt și Alba.

AJF Vrancea organizează Liga a 4-a doar pentru a avea o campioană în 2021, fără a participa la barajul de promovare în Liga 3

Printr-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook, AJF Vrancea anunță decizia forului condus de Dan Dumitru, după întâlnirea cu reprezentanții cluburilor din Liga a 4-a.

Liga a 4-a Vrancea se va relua în data de 24 aprilie, înscrierile se vor face până în 20 aprilie, iar la finalul sezonului, anticipat pentru luna iunie, fără etape intermediare, campioana va fi premiată de AJF.

Până acum, și-au anunțat participarea în competiție echipele FC Panciu, CSC Dumbrăveni și Victoria Gugești (foto principal, în primul tur al Cupei României, într-un meci disputat în august 2020, cu Sporting Liești), iar cele din Ciorăști, Cotești, Năruja, Gura Caliței și Nănești și-au exprimat intenția.

”Liga a patra va începe pe 24 aprilie.
Luni seara, președintele AJF Vrancea, Dan Dumitru, a avut o întâlnire cu reprezentanții echipelor ce doresc să participe în Liga a patra. Delegații prezenți s-au arătat nemulțumiți de termenul de 8 mai impus de FRF pentru stabilirea reprezentantei judetului la primul baraj de promovare. Delegații au menționat că nu pot juca etape intermediare, mai ales că fotbalul amator vine după o pauză de mai bine de un an, iar desfășurarea meciurilor din trei în trei zile ar fi aproape imposibilă.
În aceste condiții s-a decis ca Liga a patra să înceapă pe 24 aprilie, echipele interesate putând să se înscrie până pe 20 aprilie. Se va juca până în luna iunie, fără etape intermediare.
La final, castigatoarea campionatului va fi declarată Campioana județului Vrancea în 2021 și va fi premiată de AJF VRANCEA.
Toate echipele vor respecta noul protocol medical, ce prevede testarea rapidă a jucătorilor și oficialilor.
Până în acest moment au confirmat participarea echipele din Panciu, Dumbrăveni, Gugești, în timp ce formațiile din Cioraști, Cotești, Năruja, Gura Caliței și Nănești și-au exprimat intenția de-a lua parte la campionatul Ligii a patra”, a anunțat AJF Vrancea.

AJF-urile care vor reprezentantă la barajul de promovare în Liga 3 trebuie să organizeze o competiție inedită, într-un timp record, până la 8 mai

FRF a decis miercuri, 7 aprilie, ca AJF-urile, respectiv AMFB să beneficieze de mai puţin de o lună de zile pentru a organiza un așa-zis campionat în care să desemneze o campioană. Competiția trebuie să fie formată din minimum patru echipe care să aibă posibilitatea financiară de a juca și fi pregătită pentru o posibilă promovare în Liga 3, iar fiecare componentă să dispute cel puțin șapte meciuri pentru ca învingătoarea să fie recunoscută de FRF drept reprezentanta județului la primul baraj de accedere în Liga 3.

Câștigătoarea trebuie anunțată cel târziu în data de 8 mai, la ora 24:00, deci, practic, trebuia să joace un meci la un interval de patru zile până atunci. Cum a trecut o săptămână de la anunțul FRF, echipele au și mai puțin timp să încheie această minicompetiție pentru desemnarea unei campioane județene.

Până acum, AJF-urile din Arad, Hunedoara și Vâlcea au anunțat că pot da o reprezentantă la barajul de promovare în Liga 3. La Arad deja se joacă de două săptămâni.

  • La nivelul primelor trei ligi de fotbal din România, județul Vrancea are o singură reprezentantă, în Liga 3, pe CSM Focșani, aflată pe locul 3 în Seria a 2-a, după SC Oțelul Galați și Dacia Unirea Brăila.
Autor: Marius ANGHEL Publicat: 13 Apr. 2021, 13:48 Liga 4
Pe aceeași temă