Sălajul începe Liga a 4-a cu patru echipe, iar Daniel Sabou radiază de fericire: ”Sunt convins că va fi o competiţie frumoasă, după atâta pauză fără fotbal.” Programul meciurilor

Marius ANGHEL 16 Apr. 2021, 13:54 Liga 4

Sălajul se numără printre județene care vor avea o reprezentantă la barajul de promovare în Liga 3 pe care Federația Română de Fotbal îl va organiza în această vară. Asociația Județeană de Fotbal condusă de Daniel Sabou va da drumul în acest weekend minicampionatului de Liga 4, sub regulile impuse de curând de FRF, adică cu minimul de echipe în competiție, patru, și cu minimul de meciuri cerut per combatantă, șapte.

AJF Sălaj a primit patru cereri de înscriere în minicampionatul Ligii a 4-a, după ce, inițial, cinci își arătaseră intenția de participare. Acestea sunt Rapid Jibou, Someșul Someș Odorhei, AS Chieșd și Juniorul Ip, cea care s-a răzgândit fiind Venus Giurtelec. Potrivit Sportul Sălăjean, CS Barcău Nuşfalău, una dintre formaţiile importante din Liga 4 Sălaj, este marea absentă a acestui turneu. În schimb, Rapid Jibou se anunță marea favorită.

Liga a 4-a Sălaj începe la 17 aprilie și se încheie chiar în 8 mai, ziua limită. Echipele pot face câte șapte schimbări pe meci

Dacă înscrierea în compeție s-a făcut de azi pe mâine, perioada de transferuri a decurs și ea într-un ritm alert, aceasta încheindu-se ieri, joi, 15 aprilie, la ora 17:00.

Minicampionatul Ligii a 4-a Sălaj va avea un total de șase etape, în care echipele se vor întâlni de câte două ori, iar primele două clasate vor disputa un joc direct într-o singură mansa, pe un teren neutru, păstrându-și numarul de puncte acumulate până în acel moment. Învingătoarea la puncte va fi desemnată campioana din 2021 și va reprezenta județul la barajul de promovare în Liga 3.

Echipele nu mai au obligativitatea de a folosi jucători U21 pe parcursul jocurilor și, având în vedere numărul de jocuri disputate într-un timp atât de scurt, vor avea permise câte șapte înlocuiri per partidă. În schimb, formațiile au obligativitatea de a achita baremul de arbitraj, precum și celelalte cheltuieli de organizare (teste antigen, etc) la teren. Jocurile nu vor putea fi amânate sau reprogramate, urmând a fi pierdute cu 3-0 de echipele din cauza cărora nu se pot disputa.

”În primul rând, vreau să felicit cele patru echipe care au dorit să participe în aceast campionat. Sunt convins că va fi o competiţie frumoasă, după atâta pauză fără fotbal. Mi-aş dori ca echipa câştigătoare să treacă de baraj şi, de ce nu, Sălajul să mai aibă o echipă în Liga a 3-a din sezonul viitor”, a declarat preşedintele AJF Sălaj, Daniel Sabou, pentru Sportul Sălăjean.

  • Pe 8 martie 2020 s-au disputat ultimele meciuri oficiale din Liga a 4-a Sălaj, iar pauza fără fotbal va lua sfârşit sâmbătă, 17 aprilie 2021, după mai bine de 400 de zile.

Programul meciurilor în Liga a 4-a Sălaj:

Jocurile din Liga a 4-a Sălaj încep sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 17:00, iar turul se va desfășura după următorul program:

Etapa 1 – 17 aprilie:
Someșul Someș OdorheiJuniorul Ip
AS ChieșdRapid Jibou
Etapa 2 – 18 aprilie:
Rapid JibouSomeșul Someș Odorhei
Juniorul IpAS Chieșd
Etapa 3 – 24 aprilie:
Rapid Jibou Juniorul Ip
AS ChieșdSomeșul Someș Odorhei

Urmează returul (25 aprilie – etapa 4, 30 aprilie – etapa 5 și 1 mai – etapa 6), după care finala dintre primele două clasate, care va avea loc chiar în data de 8 mai, ziua în care FRF vrea să știe, cel târziu până la ora 24:00, campioanele județene.

  • AICI pot fi citite deciziile luate de alte AJF-uri pentru acest sezon competițional, la Liga 4.
  • AJF Olt, Alba, Gorj, Iași, Neamț, Botoșani, Vrancea, Galați, Dâmbovița sau AMF București nu vor avea nici ele reprezentante la baraj!

Foto: AJF Sălaj și Sportul Sălăjean

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ordin-de-la-frf-ajf-urile-respectiv-amfb-ul-au-timp-o-luna-de-zile-sa-organizeze-un-campionat-de-liga-4-pentru-a-desemna-reprezentanta-la-primul-baraj-de-promovare-in-liga-3-conditiile-de-indeplini-19178135

https://liga2.prosport.ro/liga-3/pomana-de-la-frf-nicio-echipa-nu-mai-retrogradeaza-direct-din-liga-3-forul-condus-de-razvan-burleanu-a-decis-schimbarea-sistemului-competitional-al-celui-de-al-treilea-esalon-cu-patru-etape-inainte-19178133

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-testele-rt-pcr-au-fost-inlocuite-cu-cele-rapide-pentru-detectarea-covid-19-in-fotbalul-romanesc-frf-a-aprobat-noile-protocoale-medicale-pentru-competitiile-de-fotbal-profesionist-si-amator-19178241

Marius ANGHEL 16 Apr. 2021, 13:54 Liga 4
Pe aceeași temă