Un club din Liga 6 poate avea șansa să promoveze direct în Liga 3! Inițiativa pusă în aplicare de un AJF, pentru a desemna neapărat o campioană

Răzvan STÎNGĂ 10 Apr. 2021, 18:11 Liga 4
Un club din Liga 6 poate avea șansa să promoveze direct în Liga 3! Inițiativa pusă în aplicare de un AJF, pentru a desemna neapărat o campioană

Asociația Județeană de Fotbal Harghita a luat o decizie surprinzătoare în privința începerii campionatului Ligii 4, ediția 2020-2021. Anume, a notificat echipele din Liga 5 și Liga 6 că se pot înscrie în divizia a patra! Cum e posibil?

AJF Harghita vrea neapărat să își desemneze o echipă care să o reprezinte în prima etapă a barajului de promovare în Liga 3, cel puțin. În cazul în care nu se găsesc cel puțin patru cluburi care au evoluat sezonul trecut în Liga 4, pentru începerea campionatului din această stagiune, atunci va primi formații din Liga 5 și / sau Liga 6, până la completarea numărului minim de locuri, pentru startul mini-turneului.

AJF Harghita vrea să pornească Ligile 4, 5 și 6 

Cert este că echipele interesate, din diviziile patru, cinci și șase, care intenționează să ia startul în acest sezon de Liga 4, trebuie să notifice Asociația Județeană de Fotbal Harghita până cel târziu 14 aprilie. Conducerea asociației vrea să dea drumul și Ligii 5 și Ligii 6.

1. Se aproba organizarea campionatului Liga 4 editia 2020-2021. Ca sa se desfasoare la campionat trebuie sa se inscrie cel putin 4 echipe, care vor trebui sa joace min. 7 jocuri pana pe data de 8 mai 2021. La acest campionat pot participa si echipe din Ligile 5 si 6, daca nu se inscriu cel putin 4 echipe de Liga 4. Termen de inscriere: miercuri 14 aprilie 2021 ora 12 printro adresa oficiala catr AJF Harghita. Daca sunt cel putin 4 echipe inscrise se vor juca 2 jocuri pe saptamana pana pe 8 mai. 2021. Echipa castigatoare pentru a participa la barajul pentru Liga 3 trebuie sa posede CIS eliberat de Ministerul Sporturilor.

2. Se aproba organizarea campionatului Liga 5 si 6 editia 2020-2021. Termen de inscriere: miercuri 14 aprilie 2021 ora 12 printro adresa oficiala catre AJF Harghita. Aceste campionate se pot desfasura cu etape saptamanale. Nu exista termen pentru incheiere.

3. La aceste competitii pot participa numai echipele care respecta Protocolul medical pentru fotbalul amator aprobat de Comitetul de urgenta FRF. Acest protocol se gaseste pe siteul FRF (www.frf.ro). Acest protocol pe langa alte multiple masuri obliga echipele la efectuarea de teste RT-PCR din 14 in 14 zile sau de teste rapide din 7 in 7 zile.

4. Sistemele de desfasurare a campionatelor se decide dupa inscrierea echipelor in functie de numarul lor.

5. In caz de neinscriere a unui numar minim de echipe, campionatele judetene editia 2020 – 2021 nu se mai organizeaza, urmand ca din toamna sa organizam campionatele editia 2021 – 2022 cu speranta ca vor fi mai putine masuri restrictive”, se arată în comunicatul emis de AJF Harghita.

AJF-urile sunt nemulțumite, dar încearcă să se plieze pe regulile venite pe repede înainte 

Asociațieiile Județene de Fotbal sunt nemulțumite de hotărârea luată de FRF, pentru că sunt nevoite să se organizeze foarte rapid. La AJF Mehedinți, președintele Dumitru Paraschiv e sceptic în privința începerii campionatului. Aceeași situație se regăsește și la AJF Iași.

AJF DoljAJF MaramureșAJF Vâlcea, AJF Timiș, AJF Cluj au anunțat că sunt încrezătoare că pot organiza un așa-zis campionat de desemnare al reprezentantei pentru baraj, dar deocamdată nu știu câte cluburi se vor înscrie și sub ce formă va avea loc întrecerea.

În acest moment, se joacă doar în Liga 4 Arad, iar Liga 4 Hunedoara va relua întrecerea întreruptă în toamnă, în câteva zile.

Foto: PROMureşul Topliţa

 

 

Răzvan STÎNGĂ 10 Apr. 2021, 18:11 Liga 4
Pe aceeași temă