Liga 4 Maramureș încheie sezonul pe teren. Echipele au votat în favoarea disputării meciurilor. Anunțul președintelui AJF

Răzvan STÎNGĂ 04 Jun. 2020, 15:07 Liga 4
Liga 4 Maramureș încheie sezonul pe teren. Echipele au votat în favoarea disputării meciurilor. Anunțul președintelui AJF

Asociația Județeană de Fotbal Maramureș a anunțat că echipele campioane din Liga 4, din Seria Nord și Seria Sud, vor fi desemnate prin disputare de meciuri și nu pe baza clasamentului din momentul de față. Potrivit informațiilor oferite de președintele Zoltan Szekely, votul cluburilor a fost preponderent în favoarea acestei decizii, astfel că AJF Maramureș se va conforma. În viitorul apropiat, va fi luată și o decizie clară cu privire la modul în care va reîncepe competiția, întrucât nu a fost stabilit sistemul.

Voturile exprimate în favoarea terminării sezonului pe teren:

  • Seria Nord: CSM Sighetu Marmației, ACS Avântul Bârsana, ACS Salina Ocna Șugatag și AS Remeți
  • Seria Sud: CS Progresul Șomcuta Mare, FC Lăpușul Tg. Lăpuș, CS Progresul 2012 Dumbrăvița, CS Seini, CSO Minerul Baia Sprie, CS FC Suciu de Sus și ACS Bradul Groșii Țibleșului

Date fiind opțiunile exprimate, în funcție de evoluția măsurilor de relaxare dictate de autorități la nivel național, Comitetul Executiv al Asociației Județene de Fotbal Maramureș se va reuni de îndată și va decide sistemul în care vor fi continuate și finalizate cele trei competiții, precum și datele de disputare ale meciurilor”, a declarat Zoltan Szekely, președintele Asociației Județene de Fotbal Maramureș, citat de Axa News.

Reluarea competiției într-o anumită variantă a fost și propunerea președintelui Asociației Județene de Fotbal Gorj, Mihai Prunariu. Liga 4 s-ar putea relua în luna iulie sau august, după cum a precizat conducătorul, prin jucarea tuturor etapelor rămase sau disputarea unui turneu de tip play-off între primele formații din clasament. Totul se decide în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19 și după eventualele intervenții ale Federației Române de Fotbal.

La AJF Suceava și AJF Bihor lucrurile sunt clare: campioanele Ligii 4 au fost desemnate

AJF Suceava a decis prima să ”înghețe” sezonul de Liga 4, încă de la începutul lunii aprilie. CSO Siretul Dolhasca a terminat pe locul 1 și merge direct la barul pentru Liga 3, fără ca meciurile de play-off să mai aibă loc. Asociația a hotărât, de asemenea, ca în acest sezon să nu retrogradeze vreo echipă din Liga 4, considerând nedrept acest lucru, din moment ce etapele nu s-au consumat decât pe jumătate. Referitor la promovatele din Seria 1 și Seria 2 din Liga 5, echipele vor fi alese după două caracteristici: să aibă posibilități financiare care să permită desfășurarea fără probleme a stagiunii următoare și să îndeplinească acele criterii legate de participare.

Asociația Județeană Bihor a anunțat că suspendă definitiv această ediție de campionat de Liga 4 pe 21 mai. Decizia a fost luată după consultarea celor 16 echipe, când 12 dintre ele au răspuns că optează pentru ”înghețare”. Astfel, campioană a fost desemnată echipa clasată pe primul loc, Club Atletic Oradea (CAO), care câștigase toate cele 15 partide.

Foto: CSM Sighetu-Marmaţiei

 

 

Răzvan STÎNGĂ 04 Jun. 2020, 15:07 Liga 4
Pe aceeași temă