Pauza se prelungește și în Liga 4 București. AMFB ”a aluat act de decizia cluburilor, de a nu participa la finalizarea sezonului”. În schimb, întrecerile pentru juniori încep în mai

Andrei PASCU 16 Apr. 2021, 17:24 Liga 4
Pauza se prelungește și în Liga 4 București. AMFB ”a aluat act de decizia cluburilor, de a nu participa la finalizarea sezonului”. În schimb, întrecerile pentru juniori încep în mai

Liga 4 București nu își va desemna nici ea campionana în acest sezon. Conform Asociației Municipale de Fotbal București, campionatul nu poate începe, întrucât nu pot fi respectate cerințele în urma cărora Federația Română de Fotbal poate contabiliza echipa care va reprezenta municipiul în barajul de promovare pentru Liga 3.

Comitetul Executiv al AMFB nu face foarte multe precizări în această direcție, în comunicatul emis în urma celor discutate cu cluburile, dar lasă de înțeles că toți reprezentații echipelor au înclinat către nedisputarea întrecerii din stagiunea 2020/ 2021.

Liga 4 București nu va avea campioană în acest sezon 

Decizia ar putea să fie pusă, în mare măsură, pe seama faptului că AMFB și AJF-urile au primit termen de numai o lună să organizeze cel puțin șapte partide pentru desemnarea campioanelor (până pe 8 mai) și nu e suficient timp. Asta pentru că în același comunicat, AMFB precizează că întrecerile destinate juniorilor de care se ocupă vor începe în luna mai, chiar pe 8.

Intrunit pe 15 aprilie, Comitetul Executiv al Asociatiei a hotarat, printre altele, urmatoarele:

  1. Ia act de decizia cluburilor inscrise in editia 2020-2021 a Ligii a 4-a de a nu participa la finalizarea sezonului in formatul propus de Federatia Romana de Fotbal.
  2. Convoaca reprezentantii cluburilor inscrise in editia 2020-2021 a Ligii a 5-a, pe 19 aprilie a.c., ora 12, la sediul Asociatiei, in conditiile stabilite de protocolul sanitar, in vederea stabilirii inceperii sezonului, conform ordinului comun al Ministerului Sanatatii si al Ministerului Tineretului si Sportului, precum si al protocolului medical elaborat de Federatia Romana de Fotbal.
  3. Hotaraste inceperea competitiilor la juniori (n. 2002 – 2014), conform ordinul comun al Ministerului Sanatatii si al Ministerului Tineretului si Sportului, precum si al protocolului medical elaborat de Federatia Romana de Fotbal., incepand cu 8 mai a.c. Particparea va fi optionala, fara finalitate la nivel national, termenul de confirmare fiind 23 aprilie a.c. Se va avea in vedere organizarea a doua etape saptamanal, astfel incat echipele sa poata disputa doua jocuri beneficiind de un test rapid efectuat”, se precizează în comunicatul emis de AMFB.

Numărul AJF-urilor care nu organizează campionatele Ligii 4, comparabil cu cel al asociațiilor care îl încep 

Tot mai mulți organizatori de Liga 4, AJF-uri, au anunțat oficial că nu pot trimite echipe în barajul pentru Liga 3, din diverse motive. Pe listă se regăsesc, printre altele, Bihor, ClujOltAlba, Gorj, Iași, Neamț, Botoșani, Vrancea, Galați, Dâmbovița.

Printre AJF-urile care vor organiza campionatul în acest sezon se numără  TimișHarghitaVâlceaHunedoaraSatu Mare, Dolj, Mehedinți, Prahova și Sălaj. Liga 4 Arad este în plină desfășurare.

În acest weekend va începe majoritatatea campionatelor din Liga 4.

Foto: AFC ASALT București

 

Andrei PASCU 16 Apr. 2021, 17:24 Liga 4
Pe aceeași temă